Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Φωτό: evros24.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ.ΑΝΘΙΜΟ

«Με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση και συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε μια φορά τον μήνα είτε στην Αθήνα είτε στην πόλη του.

Συζητήσαμε αρκετά θέματα, όπως η επιτάχυνση της αξιοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι Ρώσοι, σε σχέση με την σιδηροδρομική σύνδεση - πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα.

Φυσικά μου έθεσε υπόψιν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πλημμύρες του Έβρου (πρόβλημα δεκαετιών) , με τις ζωώδεις νόσους, με τα κουνούπια, με την ενθάρρυνση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με τις όμορες χώρες και ειδικότερα το θέμα της βίζας 72 ωρών για τους επισκέπτες από την Τουρκία κλπ.

Δεσμεύτηκα ότι όλα αυτά τα θέματα θα τα μεταφέρω στα αρμόδια Υπουργεία».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της σημερινής (15.05.15) συνάντησής του με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη.

Στην συνέχεια, είχε συνάντηση με τον κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, για θέματα σχετιζόμενα, κυρίως, με την Σαμοθράκη. Στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο Προέδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λιμενικών Αλεξανδρούπολης.

Η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στον Έβρο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο, με τον οποίο τον συνδέει μακρόχρονη προσωπική φιλία.

Χτες το βράδυ, ο Υφυπουργός Επικρατείας, ακολουθώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο, παρακολούθησε την μεγάλη νυχτερινή στρατιωτική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 2015», η οποία διεξήχθη στη περιοχή Λαβάρου Διδυμοτείχου.


Αύριο Σάββατο ο Τέρενς Κουίκ θα βρίσκεται για επίσκεψη στην Ξάνθη.

Related Posts