Evros24.gr | Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Τέρενς Κουίκ


Ρεπορτάζ: www.evros24.gr
Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου 2015, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης δέχθηκε στο γραφείο του τον Υφυπουργό Επικρατείας σε θέματα συντονισμού της Κυβέρνησης Τέρενς  Κουίκ.
Στη συνάντηση που ακολούθησε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε, τόσο τα τοπικά θέματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης όσο και τα θέματα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας & Θράκης της οποίας Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, να προωθούνται στα αρμόδια Υπουργεία και να διευκολύνονται οι διαδικασίες διευθέτησής τους.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα προώθησης της βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους επισκέπτες – τουρίστες, για τους οποίους ο κ. Κουίκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον αποτελούν πλουτοπαραγωγική πηγή για τον τόπο μας.
Για το θέμα της αξιοποίησης του Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καθώς υπάρχει εκπεφρασμένο έντονο ρωσικό ενδιαφέρον.
Για το ζήτημα των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, εξέφρασε τη θέση ότι πλέον θεωρούνται κομμάτι της εθνικής άμυνας, θέση η οποία έπεται να επιβεβαιωθεί και εμπράκτως μέσω των σχετικών ρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας.
Επίσης στηλίτευσε την απαράδεκτη στάση διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους Δήμους, οι οποίες προσπάθησαν να τους καταστήσουν υποχείριά τους και απόλυτα εξαρτημένους και αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον ¨Καλλικράτη¨ με το οποίο παραχωρείται επιτέλους ελευθερία κινήσεων στους Δήμους, ουσιαστική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία.
Ακόμη δήλωσε ότι, η Κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα 4ετίας και όσοι θεωρούν ότι είναι ¨σύντομη παρένθεση¨ θα απογοητευθούν, απέκλεισε εκλογές και δημοψήφισμα, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ιδιαίτερα δύσκολη διαπραγμάτευση ωστόσο υπάρχει πλέον υψηλό ποσοστό σύγκλισης και εκτίμησε ότι λύση θα βρεθεί στις αρχές Ιουνίου και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ¨προτιμούμε να ματώσουμε εμείς από την κακοπροαίρετη και άδικη κριτική κι όχι να συνεχίσει να ματώνει η Ελλάδα¨.
Για τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια, λέγοντας ότι έχει στο αίμα του την Αυτοδιοίκηση και χαρακτηρίζοντάς τον ως γνήσιο, χαρισματικό και οραματιστή αυτοδιοικητικό.
Από την πλευρά του ο κ. Λαμπάκης εξήρε την προσωπικότητα του κ. Κουίκ, την τεράστια δημοσιογραφική, πολιτική και αυτοδιοικητική του εμπειρία, δήλωσε πεπεισμένος ότι πρόκειται για έναν πραγματικό φίλο του τόπου μας και της Θράκης, που το έχει θεσμικά και έμπρακτα αποδείξει μαχόμενος για τα συμφέροντά της και αφήνοντας την ¨εύκολη¨ γι’ αυτόν Αθήνα.

Τέλος οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα συναντώνται συχνά, προκειμένου να συζητούν τα προβλήματα του τόπου μας και να προωθούν τις λύσεις τους.

Related Posts