ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

«ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΟ ΕΤΑΙΡΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ - ΑΠΟΙΚΙΑ»

«Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι αυτό το Συνέδριο που έχει θέμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με βασικό πυλώνα την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δυστυχώς, η ιδιωτική πρωτοβουλία σε όλες τις εκφάνσεις της έχει πληρώσει το τίμημα των μνημονίων. Η ιδιωτική πρωτοβουλία μετράει δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες, που έχουν μπει σε μια δραματική ύφεση. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή, που μετράει ενάμιση εκατομμύριο ανέργους.

Και δεν θα φανταζόμουν ποτέ, ότι όλο αυτόν τον εφιάλτη, όλο αυτό το χτύπημα στην ιδιωτική πρωτοβουλία ήρθε να συνυπογράψει και να υποστηρίξει ένα Κόμμα, που είχε μια προϊστορία συνυφασμένη με την πολιτική της ελεύθερης οικονομίας και των φιλελεύθερων απόψεων και που εκχωρήθησαν σε έναν άκρατο ακραίο νεοφιλελευθερισμό.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να καταστήσει ξανά την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ως τον βασικό πυλώνα της επιβεβλημένης αναπτυξιακής πορείας της χώρας και όπου χρειάζεται σε συνέργειες με το Δημόσιο».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (12.05.15) σε διήμερο Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Ελλάδα, με την συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, τον τραπεζικό αλλά και τον επενδυτικό τομέα.
Αναλύοντας περισσότερο την σύμπραξη ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, ο Τέρενς Κουίκ διευκρίνισε τα εξής:
«Σε μια εποχή, όπου η Ελλάδα βιώνει μια απίστευτη οικονομική κρίση και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία βρίσκονται στο «limit down», η κάθε εκχώρηση είναι ξεπούλημα. Όπως ξεπούλημα είναι και τα leasings που ξεπερνούν τα 30 - 40 χρόνια και επεκτείνονται σε βάθος μέχρι και τα 99 έτη.

Θα φτάσουμε στο σημείο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μην έχουν τίποτα να κληρονομήσουν από την Ελλάδα.

Επιπλέον, σημαντικά περιουσιακά  στοιχεία της χώρας ανήκουν σε θέματα υψίστης στρατηγικής, όχι μόνο από τον περιβάλλοντα διακρατικό χώρο, όπου ζούμε, αλλά κι από την γεωπολιτική θέση μέσα στην ευρύτερη περιοχή του παγκόσμιου χάρτη.

Γι αυτό λέμε, «συνέργεια» στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και όχι «εκχώρηση».

Γι αυτό λέμε, η ενέργεια και τα ύδατα να ανήκουν αποκλειστικά στον τομέα της κρατικής διαχείρισης.

Παρά τα εμπόδια που μας βάζουν, είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να βρει  με τους ευρωπαίους εταίρους μια λύση μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια της Ευρώπης των «ΛΑΩΝ - ΕΘΝΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», με την Ελλάδα ισότιμη και ισόνομη και όχι «πειραματόζωο – αποικία».

Εμείς θέλουμε την λύση. Εναπόκειται σε κάποιους άλλους, αν θέλουν να συντηρούν την κρίση, η οποία θα γίνει, πάνω απ’ όλα, δικός τους εφιάλτης».Related Posts