Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ»

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε σχέση και με το αποψινό Eurogroup, έκανε την εξής δήλωση:
«Για το θέμα αυτό έκανε εκτεταμένες δηλώσεις σήμερα το μεσημέρι ο αρμοδιότερος όλων μας. Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνηση Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Άρα, σας παραπέμπω στα όσα είπε, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είναι το εξής:

Η Δημοκρατία εδώ στην Ελλάδα θα σταθεί με το κεφάλι ψηλά. Στα πλαίσια αυτών των δημοκρατικών αξιών εντάσσονται και οι εντολές του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώθηκαν στις πάρα πολύ πρόσφατες εθνικές εκλογές, μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής ύφεσης της Πατρίδας μας στα χέρια Ελλήνων και ξένων, που έκαναν πειράματα στις πλάτες μας με λάθος συνταγές.

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως είχε πει κι ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης.


Όπως επίσης είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω, ότι και η λέξη Ευρώπη και η λέξη Ευρωπαίος και η λέξη Δημοκρατία είναι ελληνικές και εννοούμε να τις υπερασπιστούμε ως στάση ζωής και πολιτικής λειτουργίας, την ώρα που κάποιοι θέλουν αυτά να τα αγνοούν και να τα πλαστογραφούν. Εμείς είμαστε η Ευρώπη. Ας αποφασίσουν οι άλλοι τι θέλουν να είναι και πώς να πράττουν».

Related Posts