ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ»

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΧΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
«ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ»

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην 95η Επέτειο για τα «Ελευθέρια» της Θράκης, έκανε από την Κομοτηνή την εξής δήλωση:

«Σήμερα η Θράκη γιορτάζει την ενσωμάτωση της με την Ελλάδα. Η Θράκη είναι ανεκτίμητο κομμάτι της Ελλάδας και η Ελλάδα έχει την Θράκη, ως έναν εθνικό «θησαυρό» στα σύνορα, που είναι και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Για την ελευθερία της Θράκης πολλοί έχυσαν το αίμα τους, ανάμεσα σε αυτούς και ιερείς, για να υπενθυμίσω, ότι η Εκκλησία έχει κάνει θυσίες για την ύπαρξη της Ελλάδας μας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Κράτους, στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.

Τέλος, θέλω εδώ, από την Κομοτηνή, να καταστήσω σαφές, ότι την ελληνικότητα της Θράκης δεν μπορεί να την αμφισβητεί κανένας εσωτερικός «Δούρειος Ίππος» και ούτε ξένοι με τα διάφορα «κόλπα» τους.

Σήμερα, είδα να παρελαύνουν σχολεία, Οργανώσεις κι Ένοπλες Δυνάμεις με την ελληνική Σημαία μπροστά σε κάθε τμήμα. Και αυτό θα γίνεται για πάντα.

Και ένα μήνυμα προς την Ευρώπη:


Η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αυτή, που θα την στηρίξει ως μια ηπειρωτική ενότητα «Λαών - Εθνών - Αλληλεγγύης»

Related Posts