ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 49η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ


«ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΑΘΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ»

 

altpressfthiotida.com

Ο Υφυπουργός Επικρατείας και Υπεύθυνος Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ έκοψε τη κορδέλα των εγκαινίων της 49ης Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας το βράδυ του Σαββάτου (9/5). Η βροχή που είχε αρχίσει να πέφτει λίγο πριν τη τελετή των εγκαινίων δεν στάθηκε εμπόδιο την προσέλευση του κόσμου που ήταν αρκετά μεγάλη. Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην τελετή των εγκαινίων χαρακτήρισε τον θεσμό «εμπορικό φάρο» που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία του τόπου που έχει πληγεί τα τελευταία πέντε χρόνια της λιτότητας. Επίσης, ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΕΛ με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες ακόμη και σε ανθρώπους που εργάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στην Έκθεση. «Δεσμεύομαι να εξοικονομήσω πόρους ώστε να ενισχυθεί η Έκθεση και να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι όσοι εργάζονται εδώ…». υπογράμμισε ο Τέρενς Κουίκ , ο οποίος μάλιστα έδειξε αισιόδοξος για το αίσιο πέρας των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τόνισε ακόμη την ανάγκη στήριξης του ιδιωτικού τομέα δηλώνοντας ότι η «.. η ανάπτυξη έρχεται..». Ο κ. Κουίκ , συνοδευόμενους από τοπικές αρχές και βουλευτές του Νομού αμέσως μετά τα εγκαίνια επισκέφθηκε τους Εκθεσιακούς χώρους και συνομίλησε με αρκετούς εκθέτες.


 Ο πρόεδρος της Έκθεσης Γιάννης Γρανίτσας στην ομιλία του επισήμανε την απουσία στήριξης του θεσμού κυρίως από την απελθούσα κυβέρνηση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμβάλει όχι μόνο στην επιβίωση της ΠΕΛ αλλά και την εξέλιξη της. Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει και προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξή της. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, Αποστόλης Καραναστάσης και Δημήτρης Βέττας και της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας. Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί του και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Περλεπές και Ηλίας Σανίδας. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας ,ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θανάσης Λυκόπουλος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών και συλλογικών φορέων ενώ στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Νικόλαος.

Related Posts