ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΧΟΥΝ ΓΕΦΥΡΩΘΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ. ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ. ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»
Ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή της UEFA και της ΕΠΟ με θέμα την ποδοσφαιρική βία, έκανε την εξής δήλωση.
 «Η σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο και στην οποία συμμετείχαν μετά απο πρότασή μου και οι βουλευτές τομεάρχες όλων των κομμάτων, διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα.

Η συζήτηση ήταν απόλυτα ειλικρινής και έγιναν κατανοητές και οι κόκκινες γραμμές της UEFA, αλλά και οι ανυποχώρητες θέσεις της κυβέρνησης να παταχτεί η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και στα γήπεδα άλλων αθλημάτων, για να μην ξεχνάμε τι έχει γίνει κατά καιρούς στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, ακόμα και στο πόλο

Πιστεύω ότι μετά το τέλος αυτής της σύσκεψης έχουν γεφυρωθεί πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους - ΕΠΟ και κράτους - UEFA, σε μία κοινή προσπάθεια να καταπολεμηθεί η βία και όλες οι πρωτογενείς πηγές της.

Ξεκαθαρίστηκε στον κ. Ινφαντίνο, ότι δεν υπάρχει θέμα αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και θα διασφαλιστεί μέσα στο νομοσχέδιο.

Υπήρξε, επίσης, πολύ σημαντική σύγκλιση και στο μείζον θέμα της συμμετοχής τακτικών δικαστών στις αντίστοιχες αθλητικές επιτροπές, αλλά χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπουργική ανάμειξη. Και στο θέμα αυτό, η λύση θα δοθεί σε συνεργασία με την ΕΠΟ.

Να τονίσω, για μία ακόμη φορά, ότι οι ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισαν και στον κ. Ινφαντίνο, ότι δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με το ενδεχόμενο GREXIT, αλλά ζητάμε και την εσωτερική διεργασία UEFA - ΕΠΟ, ώστε να βοηθηθούμε στο αιτούμενο, που είναι η καταπολέμηση της βίας, όπως ανέφερα.


Τέλος είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου για τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι βουλευτές όλων των παρισταμένων κομμάτων, που αποδεικνύει ότι η βία και η αντιμετώπισή της δεν έχει κομματικά πρόσημα».

Related Posts