ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ«Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2021»


«Η Λάρισα έχει τα εχέγγυα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα»


http://www.larissanet.gr/
Το θέμα της υποψηφιότητας της Λάρισας για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ στο δημαρχείο της Λάρισας και στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη, παρουσία και του βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλη Κόκκαλη.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Κουίκ εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για το θέμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων τον ενημέρωσε αναλυτικά για την προετοιμασία της πόλης.
Καλογιαννης Κουικ 2
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Επικρατείας, τόνισε τα εξής:
«Χάρηκα ιδιαίτερα για την απόφαση της Λάρισας να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Η πόλη έχει τα εχέγγυα και πάνω απ όλα χάρηκα που στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τίθεται σε προτεραιότητα το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου. Γνωρίζω ότι πολλοί, όπως και η βουλευτής Αννα Βαγενά προσπαθεί σε αυτή τη κατεύθυνση. Σίγουρα, όταν δοθεί η πρώτη παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο, θα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.
Ταυτόχρονα συζητήσαμε και θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση του Δήμου αλλά και ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Η οικονομία της Λάρισας, ως γνωστόν είναι συνυφασμένη με την πορεία της αγροτικής παραγωγής.
Μόλις τελειώσει η υπόθεση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το πρόγραμμα γέφυρα, από τον Ιούλιο θα μιλάμε πραγματικά για μια άλλη Ελλάδα. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα και τον Ιούνιο θα αλλάξει μια ακόμα.»
Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα στο γραφείο μου τον κ. Κουίκ, τον αγαπητό Τέρενς. Συζήτησα μαζί του θέματα ενδιαφέροντος της Αυτοδιοίκησης και ενημέρωσα τον υπουργό ότι η Λάρισα πήρε την μεγάλη απόφαση για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστική Πρωτεύουσας για το 2021. Ζήτησε από τον υπουργό να βοηθήσει έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να ολοκληρωθούν ημιτελή έργα στην πόλη.
Επίσης συζητήσαμε θέματα που αφορούν την αγροτιά. Είναι και δική μου βεβαιότητα ότι σ’ αυτή την κρίσιμη περίσταση, υπάρχει η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς και κυρίως του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Θέλω να σημειώσω και το εξής: Όλη η κοινωνία της πόλης, όλη η Ελληνική κοινωνία, αν θέλετε, παρακολουθεί τη μάχη της κυβέρνησης και έχει δημιουργήσει προσδοκίες για την επίλυση προβλημάτων που μέσα στην περίοδο της κρίσης, έφτασαν την κοινωνία μας στο απροχώρητο. Από τη συζήτηση που κάναμε και απ’ όσα παρακολουθούμε γενικότερα, διαπιστώνουμε ότι η μάχη αυτή συσπειρώνει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας και στο Δήμο μας. Όλοι στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια και προσδοκούμε αυτή η μάχη να φέρει λύσεις στα προβλήματα. Ευχόμαστε η κυβέρνηση να πάει καλά.»
Καλογιαννης Κουικ Κοκκαλης
Ο κ. Καλογιάννης, δώρισε στον υφυπουργό Επικρατείας σειρά εκδόσεων του Δήμου Λαρισαίων, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης και Δημήτρης Μαβίδης.

Related Posts