ΘΑ ΣΠΕΥΣΩ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

«ΘΑ ΣΠΕΥΣΩ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ. ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ 70 ΔΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ»

«Βαρέθηκα να ακούω κάθε μέρα την ίδια κινδυνολογία για την πατρίδα μας. Ότι δήθεν βαδίζουμε στη καταστροφή. Έφτασαν στο σημείο να παίξουν ακόμα και με τους εδώ υπαλλήλους του ΔΝΤ, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις εντεινόμενης κρίσης, λέγοντας οτι φεύγουν από την Ελλάδα και αποκρύπτοντας ότι πήραν άδεια για να γιορτάσουν στα σπίτια τους το Πάσχα των Καθολικών. Τέτοια η κατάντια εκείνων που δεν αφήνουν τους Έλληνες να ηρεμήσουν, έστω και για μία μέρα, προσπαθώντας να τους σπάσουν τα νεύρα και την ασφάλεια που πρεπει να αισθάνονται.

Οι δανειακές υποχρεώσεις που φόρτωσαν την Ελλάδα Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος με τα μνημόνιά τους, θα εκπληρωθούν και από τον Ιούλιο θα τρέξει πλέον ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που δεν θα έχει δηλητηριώδεις συνταγές.

Στα τέσσερα πρώτα χρόνια που θα κυβερνήσουμε, θα εκπληρωθούν όλες οι υποσχέσεις των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για να χαμογελάσει η ελληνικής οικογένεια και να αναστηθεί η ελληνική αγορά».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στη Κομοτηνή, στο πλαίσιο της κυβερνητικής εκπροσώπησης στην επέτειο της Μάχης των Οχυρών στη Νυμφαία.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΝΟΥΣΗ

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, είπε τα εξής:

«Ήταν εντυπωσιακό το άρθρο του Γιάννη Πανούση, είναι σαφές ότι έστειλε μηνύματα σε ορισμένους εξ κυβερνητικούς αποδέκτες και συμφωνώ με τα σχόλια που έκαναν και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οι Υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Βούτσης.

Όχι. Δεν συμφωνώ με την εισβολή στον προαύλιο χώρο της Βουλής και το μπαράζ των καταλήψεων. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι με τις ενέργειές τους ρίχνουν νερό στο μύλο άλλων δυνάμεων, που επιχαίρονται και εκμεταλλεύονται αυτές τις «αντιεξουσιαστικές» πράξεις, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση».

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

«Τρέχουμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ που κλείνουν τέλος 2015 και  διαχειρίζονται οι Περιφέρειες. Οι ίδιοι οι Περιφερειάρχες κάνουν τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα ανυποχώρητα με πολύ... πείσμα και νεύρο, όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία σύσκεψή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη. Δυστυχώς παράταση δεν προβλέπεται από την Ε.Ε.».

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα. Μεγάλη Τρίτη μπαίνει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Οι ΑΝΕΛ ζητήσαμε να ανέβουν οι διακόπτες όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης το θεωρούμε δεδομένο οτι η ΕΡΤ θα εξορθολογιστεί σε σχέση με την ΑΕ που έκλεισε πραξικοπηματικά η προηγούμενη συγκυβέρνηση, μόνο και μόνο για να αποδώσει απολυμένους στη Τρόικα...»

ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

«Βεβαίως και η κυβέρνηση έβαλε μπροστά το νομοθετικό της έργο και μάλιστα χωρίς να της το υπαγορεύει η όποια Τρόικα. Πέρα από την ΕΡΤ που ανέφερα, ψηφίστηκε ο πολύ σημαντικός νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και έγινε πράξη η υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις 100 δόσεις.

Το σύστημα θα ανοίξει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μετά το Πάσχα, γιατί χρειάζονται κάποιες μέρες προθεσμίας προετοιμασίας, οι προγραμματιστές υπάλληλοι της Μηχανογράφισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρώτος που θα σπεύσει για να κάνει ρύθμιση, είμαι εγώ! Ανάμεσα στους χιλιάδες υπόχρεους πολίτες, είμαι και εγώ. Σαράντα χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς και ήμουνα πάντα συνεπής στις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Αλλά τα τελευταία 5 με έξι χρόνια, η κρίση και στη δική μου δουλειά με πέταξε τελείως έξω. Δεν μου ήταν ευχάριστο, απεναντίας μάλιστα, να πληρώνω όποτε μπορούσα δόσεις μικρότερες και με την εφορία στη συνέχεια και μέχρι τώρα, σε εφαρμογή του νόμου, να μου παρακρατά στη πηγή, ένα ικανό ποσοστό από τα χρήματά μου, πριν μπουν στο τραπεζικό λογαριασμό μου.

Ακόμα και το σπίτι μου κατασχέθηκε από την εφορία, αξίας πολλαπλάσιας του χρέους μου. Ομολογώ οτι δεν με πείραξε. Τουλάχιστον το Δημόσιο διασφάλιζε το συμφέρον του, μέχρι να μπορέσω να αρχίσω να αποπληρώνω. Θυμάμαι ότι το είχα πει στη Κοινοβουλευτική μας ομάδα οτι Δικαστικός επιμελητής κτύπησε τη πόρτα του σπιτιού μου. Κάποια εφημερίδα το έμαθε και το έγραψε.

Δύο φορές, η πρώτη τον Φεβρουάριο του '12 με κυβέρνηση Παπαδήμου και η άλλη τέλη του '14 με κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, η Βουλή ξεφτυλίστηκε. Ψήφισε το μάξιμουμ των δόσεων που έδιναν και σε εμένα τη δυνατότητα να μπω στη ρυθμιση και μετά, με εντολή της Τρόικας, με email της Τρόικας, η ίδια η Βουλή, έκανε κωλοτούμπες, κατάπιε την αρχική της απόφαση και ψήφισε μειωμένες δόσεις, ρίχνοντας στην απελπισία άπειρο κόσμο.

Τώρα, με αυτή τη κυβερνηση, ήρθε η ώρα με έναν νόμο που θα κάνει πλήθος φορολογουμένων να επωφεληθούν, να σπεύσω και εγώ. Να βγω από έναν εφιάλτη... Δεν διαφέρω από τους άλλους φορολογούμενους που μπήκαν σε αυτή τη μνημονιακή δοκιμασία.

Προτρέπω να το πράξουν άμεσα, από τις πρώτες μέρες κι όλας, όσοι βουλευτές και Υπουργοί, τωρινοί και προηγούμενοι χρωστούν, όπως κι εγώ. Ξέρω πολλούς που μου μου έχουν πει προβλήματα ανάλογα με τα δικά μου. Αλλά ας είμαστε οι πρώτοι που θα αρχίσουμε να γεμίζουμε τα κρατικά Ταμεία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση μας άφησε κληρονομιά 70 δις μαύρη τρύπα.

Ο νόμος των 100 δόσεων θα σώσει κόσμο. Μέχρι τώρα είναι η δημοφιλέστερη παρεμβαση της νέας κυβέρνησης.
Σας τα λέω όλα έξω καρδιά, για να μη βρεθούν τίποτα παπαγαλάκια και πούνε τα δικά τους».

 Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

«Τα θέματα της Θράκης είναι κόκκινη γραμμή για εμάς τους ΑΝΕΛ. Πάντως μέχρι στιγμής, νομίζω ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες τριβές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης στα θέματα της συνεργασίας μας θέλω να μιλάω επί του αποτελέσματος και όχι να κάνω σπέκουλες ή διαρροές. Η δουλειά που κάνω δεν προσφέρεται για... Δελτία Τύπου! Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχω μία άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη. Να ξέρετε ότι το επίπεδο των ανθρώπων του Μαξίμου, με τους οποίους συνεργάζομαι, είναι πολύ υψηλή  Η ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργού ιδιαίτερα ξεχωριστή. Οπως και η προσωπικότητα και η μεθοδικότητα του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά. Ομολογώ, επίσης ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, έχω πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης με όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

Related Posts