ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ. ΕΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΤΖΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε σήμερα (08.03.15) τις εξής παρεμβάσεις στην εκπομπή των δημοσιογράφων Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον REAL FM.Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

Α. Παυλόπουλος: Μπορεί ο Πρόεδρος του Κόμματος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Καμμένος να απαντήσει στις αιτιάσεις της Άγκυρας προς την κυβέρνηση «βάλτε φρένο στον Καμμένο» κλπ;

Τ. Κουίκ: Απαντάμε όλοι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και λέμε, ότι είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε Πρόεδρο τον πρώτο Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος πέταξε στεφάνι στον τόπο όπου δολοφονήθηκαν, για εμένα, τα τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια.

Όπως επίσης κανένας δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να επισκέπτεται όποιος μέρος της Ελληνικής Επικράτειας θέλει.

Α. Παυλόπουλος: Προφανώς.

ΓΚΙΚΑΣ, ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Μ. Νιφλής: Τον Γκίκα Χαρδούβελη πώς τον βλέπετε;

Τ. Κουίκ: Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι η προέκταση όλων εκείνων που σίγουρα αυτή η κυβέρνηση θα ανοίξει και που έχουν να κάνουν με λίστες Λαγκάρντ, με λίστες Λιχτενστάιν, με λίστες Λονδίνου. Χαίρομαι ιδιαίτερα και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να έχεις αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Νικολούδη. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Σας διαβεβαιώνω. Τίποτα δεν θα μπει «κάτω από το χαλί», γιατί πολύ απλά όλους εμάς, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν μας κρατάει καμία λίστα Siemens, για να εκβιαζόμαστε, ότι «μην μιλάτε γιατί θα σας βγάλουμε τα άπλυτα στη φόρα».

Μ. Νιφλής: Από την άλλη πλευρά βέβαια, η ΝΔ λέει ότι και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη κύριε Υπουργέ, ακόμα και πριν γίνουν Υπουργοί τέλος πάντων, πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τα λεφτά τους έξω.

Τ. Κουίκ: Θα σας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό. Εμείς δεν νομίζω πάντως να έχουμε κάποιον με τα λεφτά του έξω....

Α. Παυλόπουλος: Πάντως, αυτό είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης κύριε Κουίκ.

Τ. Κουίκ: .....Αλλά ξέρετε κάτι; Το χειρότερο, όταν κάποιος κάνει μία προσπάθεια άμυνας, είναι το να ρίχνεις το λάθος στον άλλον και να μην κοιτάς τι έχεις μέσα στον οίκο σου. Επειδή λοιπόν αυτός ο οίκος, ο δικός τους οίκος, είναι γεμάτος από σκάνδαλα, είναι γεμάτος από μίζες, είναι γεμάτος από Siemens, είναι γεμάτος από εξοπλιστικά, είναι γεμάτος από εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό, εντάξει... Αν οι άλλοι έχουνε μέσα στο ζύγι τρεις και εσύ έχεις χίλιους τρεις, ε δεν νομίζω ότι αυτό ισοψηφίζεται.

ΣΤΙΚΑΚΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Α. Παυλόπουλος: Αν φέρετε λεφτά από τις λίστες, αν η κυβέρνηση με τον κ. Νικολούδη και η κυβέρνηση στο σύνολό της, φέρετε λεφτά από τις λίστες, λεφτά που δεν ήρθαν από το προηγούμενο διάστημα, τότε τα ερωτήματα για την άλλη πλευρά, για την προηγούμενη κυβέρνηση, θα είναι ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη πιο αμείλικτα.

Εάν όμως και η νέα προσπάθεια, οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί να έρθουν λεφτά από αυτή την ιστορία στα κρατικά ταμεία, να μην μείνει σκεπασμένη η ιστορία αυτή στο σκοτάδι και για μία ακόμα φορά φτάσει σε τέλμα και δεν έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα, τότε τα ερωτήματα θα στραφούν προς εσάς. Έτσι δεν είναι;

Τ. Κουίκ: Ακριβώς επειδή έχετε δίκιο, σας διαβεβαιώνω, ότι αυτή η κυβέρνηση τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στο ελάχιστο. Μάλιστα να υπενθυμίσω ότι οι ισπανοί κοστολόγησαν τη δική τους λίστα Λαγκάρντ 7 δις. Εδώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει 1 ευρώ. Και όχι μόνο δεν έχουμε εισπράξει 1ευρώ, την ώρα που έχουμε και έναν κατηγορούμενο, πρώην Υπουργό, στο Ειδικό Δικαστήριο. Και απορώ ειλικρινά.

Εδώ θα εκφράσω την άποψή μου. Πώς μένει έξω από αυτή την ιστορία της διερεύνησης ο κύριος Βενιζέλος ο οποίος είχε το στικάκι και εν πάσει περιπτώσει ένα στικάκι που ποτέ δεν εμφανίστηκε και έπρεπε να στείλει η Ελληνική Κυβέρνηση αποστολή στη Γαλλία για να πάρει αντίγραφο;

Αυτά λοιπόν βλέπετε ήταν μία προσπάθεια την οποία κάνανε οι συγκυβερνώντες για να «κουκουλώσουν» πράγματα. Τώρα δεν θα «κουκουλωθεί» τίποτα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΝΤΡΑΓΚΙ

Μ. Νιφλής: Πάμε στο Eurogroup. Πάμε στις μεταρρυθμίσεις. Πάμε στις προτάσεις Βαρουφάκη. Εσείς ως κυβέρνηση πλέον, για αυτές τις μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από τον κύριο Βαρουφάκη, τί θα κυλίσει; Τί θα προχωρήσει; Τί θα κολλήσει και τί περιμένουμε από το Εurogroup;

Τ. Κουίκ: Να ξεκινήσω από το Eurogroup . Είναι χειρισμοί, που γίνονται σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου, όπου εμπλέκεται καταρχήν ο κ. Βαρουφάκης, συντονίζει την ιστορία με την δική του την σοφία, γιατί είναι ένας από τους εξαιρετικούς οικονομολόγους και πολιτικούς, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και βεβαίως και με την προσωπική εμπλοκή – συμμετοχή του Πρωθυπουργού, που πρέπει να σας πω, ότι έχει ένα εξαιρετικό «πέρασμα εικόνας» στο εξωτερικό. Διότι, θεωρούν, ότι είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούν άνετα να συνομιλούν.

 Δεν θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο, για το τι θα γίνει αύριο… Ο κ. Ντάισελμπλουμ άφησε «παράθυρα», ο κ. Ντράγκι το παίζει ο «πιο κακός της παρέας» αυτήν την φορά  (προφανώς οι ρόλοι εναλλάσσονται από Eurogroup σε Eurogroup), αλλά, νομίζω, ότι και η δήλωση του πρωθυπουργού προχτές, ότι ο Ντράγκι θα έχει την ευθύνη για ό, τι συμβεί, είναι ενδεικτική της στάσης των Ελλήνων, οι οποίοι για πρώτη φορά «σηκώνουν κεφάλι» και δεν λένε «ναι». Το διαπραγματεύονται.

ΤΟ ΟΧΙ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΣΕ GREXIT, Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Α. Παυλόπουλος: Αυτό το «ό, τι συμβεί»… μέχρι πού φτάνει κ. Υπουργέ; Θέλω να πω, αν έχουμε μια προσπάθεια μεθοδευμένης ασφυξίας της χώρας…

T. Κουίκ: Α, αυτό γίνεται τώρα! Έτσι είναι.

Α. Παυλόπουλος: Δείχνει, ότι είναι αποφασισμένοι να μην μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα, εάν δεν προσαρμοστούμε στις δικές τους επιταγές! Αυτό το «ό, τι συμβεί»… μέχρι πού μπορεί να φτάσει;! Μπορεί να φτάσει και σε στροφή στον λαό;

T. Κουίκ: Θα απαντήσω και σε αυτό, είναι πολύ σημαντικό το θέμα που μου βάζετε. Πάντως, ο κ. Γιούνγκερ χτες έστειλε ένα μήνυμα: Δεν υπάρχει Grexit. Διότι, από εκεί και πέρα θα έχουμε «καραμπόλες» απίστευτες και επιτρέψτε μου να πω, ότι αυτό δικαιώνει και την ανάλυση που έκανε στην Ρίγα της Λετονίας ο κ. Κοτζιάς σε σχέση με τον ρόλο, που «παίζει» η Ελλάδα σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

Η Ελλάδα είναι στην μέση ενός «τριγώνου», που είναι Ουκρανία – Λιβύη (Β. Αφρική) – και η απέναντι πλευρά, με όλο αυτό που συμβαίνει εκεί με τους Τζιχαντιστές, όπου και τους Αμερικάνους ακόμη τους έχει προβληματίσει. Οι Αμερικάνοι φωνάζουν στην Ευρώπη «μην ανισορροπήσει η Ελλάδα»! Το λένε με κάθε τόνο! Αυτό σε ό, τι αφορά στο Eurogroup.

Όμως σε ό, τι αφορά το να μας πάνε μέχρι τέλος, νομίζω τον πρώτο λόγο τον έχει ο λαός. Δηλαδή, δύο είναι οι τρόποι. Ή θα πας σε δημοψήφισμα ή θα πας σε εκλογές. Για δημοψήφισμα είπε σε μια συνέντευξη του χτες στην εφημερίδα «Αγορά», ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος.

Μ. Νιφλής: Με ποιο ερώτημα; Για το δημοψήφισμα… Γιατί ξέρετε, αυτή η κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή, «νωπή», λόγω των εκλογών.

T. Κουίκ: Η οποία (εντολή) τι λέει; «Αλλάξτε τον ρου της ζωής μας, δώστε μας χαμόγελο»! Αυτό λέει!

Μ. Νιφλής: Όχι, όχι… Λέω κ. Υπουργέ το εξής. Με εκλογές δεν ξέρω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα. Αν εκλεγεί πάλι αυτή η κυβέρνηση – έτσι όπως είναι σήμερα – δεν αλλάζει κάτι, γιατί την ίδια εντολή έχει μέχρι σήμερα, εννοώ δεν ακούγεται. Άρα, μήπως πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα και με ένα άλλο ερώτημα;

Γιατί αν γίνει δημοψήφισμα, ξαναπηγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει «παιδιά, έχω λαϊκή εντολή» και τον «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» (οι εταίροι)! 

Καταλαβαίνετε πώς το λέω… Ότι αυτοί (οι εταίροι) είναι ξεροκέφαλοι, κάνουν το δικό τους!

T. Κουίκ: κ. Νιφλή, επειδή αντιλαμβάνομαι, όπως με ρωτάτε, τι θέλετε να σας πω, δεν μπορώ να σας πω, δεν είμαι έτοιμος να σας πω ποιο θα είναι το ερώτημα σε ένα δημοψήφισμα. Μιλάω σαν ένας ΑΝΕΛ μέσα στην κυβέρνηση, δεν είμαι εγώ η κυβέρνηση, που θα αποφασίσει στο σύνολο της μετά από ένα Υπουργικό Συμβούλιο.

Σας λέω, όμως, ότι σαφέστατα θα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, εάν θέλει να προχωρούμε, έχοντας απέναντι μας μια τέτοια εκβιαστική πολιτική ή αν θέλει να σηκώσουμε κεφάλι και να πούμε στους εταίρους: «Λοιπόν, εσείς θα αναλάβετε ευθύνες για το οτιδήποτε συμβεί μέσα στην Ευρωζώνη».

Διότι, έχω πει επανειλημμένα, ότι το να μας «βάζουν το περίστροφο στο κεφάλι με μια σφαίρα» είναι σαν να βάζουν οπλοπολυβόλο στο κεφάλι της Ευρώπης! Αυτό θέλουν;! Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχτές στο Χίλτον έκανε μια εξαιρετική ανάλυση για το πώς πρέπει να είναι η Ευρώπη! Και βλέπω ότι λίγο ασχολήθηκαν με αυτό τα ΜΜΕ.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Α. Παυλόπουλος: Να μας πείτε και δύο κουβέντες για το κυβερνητικό έργο, γιατί εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση…

T. Κουίκ: Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Παυλόπουλε. Χτες, μετά από σύσκεψη που είχαμε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό κ. Φλαμπουράρη, εστάλησαν επιστολές προς όλα τα Υπουργεία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα - 18 Μαρτίου καταληκτική ημερομηνία - στην οποία ερωτώνται πώς και πότε θα «βάλουν μπροστά» όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση στην επιστολή Βαρουφάκη προς Eurogroup. Άρα πρέπει μέχρι τότε, 18 Μαρτίου, τα Υπουργεία να έχουν απαντήσει.

Δηλαδή η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, του οποίου ο κ. Φλαμπουράρης κι εγώ, από διαφορετικά και συνεργαζόμενα Κόμματα, είμαστε οι πολιτικοί προϊστάμενοι, δεν θα είναι πια αυτό που ήταν. Δηλαδή απλά και μόνο αν τηρούνται τα προαπαιτούμενα των μνημονίων. Αυτό ήταν. Ήταν μια Γενική Γραμματεία, που παρακολουθούσε αν εφαρμόζουν τα Υπουργεία τα προαπαιτούμενα των μνημονίων. 

Κόβοντας ταυτόχρονα και ποσά από τα ΕΣΠΑ, για να τα δίνει στον Ράιχενμπαχ, που τα μεταβίβαζε για αναθέσεις έργων σε ξένες εταιρείες, αντί να τα δίνει σε ελληνικές!
Εμείς πια, με τον κ. Φλαμπουράρη ΣΥΡΙΖΑ και εμένα ΑΝΕΛ, θα παρακολουθούμε, θα συντονίζουμε το κυβερνητικό έργο και θα ελέγχουμε την συνεπή πορεία του. Είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μας.

Α. Παυλόπουλος: Μέσα στις μεταρρυθμίσεις, είναι και οι 100 δόσεις;

T. Κουίκ: Ναι, βεβαίως. Εμείς κόψαμε από την επιστολή Βαρουφάκη τα σημεία, που αφορούν το κάθε Υπουργείο ξεχωριστά και εστάλησαν στο κάθε αρμόδιο Υπουργείο.

Α. Παυλόπουλος: Άρα, οι 100 δόσεις προχωράνε…

T. Κουίκ: Είναι κάτι που το είπα και στην κα Βαλαβάνη, ότι όπου πάω στην Ελλάδα συναντώ αυτό το αίτημα από Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους κτλ. Πραγματικά μιλάω ότι είναι το βασικό και κύριο αίτημα!


Α. Παυλόπουλος: Μα όλοι μας αυτό περιμένουμε! Να είστε καλά!

Related Posts