ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ «ΤΣΙΤΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε σήμερα (20.03.15) τις εξής παρεμβάσεις στην εκπομπή του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM.Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

«Δεν μας έχουν αφήσει μια μέρα ήσυχους… Όταν λέω μια μέρα, μία! Από την ώρα, που ορκίστηκε αυτή η κυβέρνηση, κράτησε περίπου έναν μήνα το θέμα των διαπραγματεύσεων, για να φτάσουμε 20 Φεβρουαρίου...

Και από κει και πέρα, αμέσως μετά, δεχόμαστε μια συνεχή επίθεση! Επίθεση από τους ξένους εταίρους και από τα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως από τα γερμανόφωνα Μέσα.
Συνέχεια «τσιτώνουν» τον Έλληνα, ότι «καταστρεφόμαστε, φεύγουμε, Grexit, δεν έχουμε λεφτά»…

Παρόλο που προσπαθούμε να βάλουμε μπροστά το κυβερνητικό έργο - και το έχουμε βάλει - μην νομίζετε, ότι αυτή η εικόνα του «ψυχολογικού πολέμου» δεν περνάει προς τα έξω! Σήμερα το πρωί είχαμε μια πολύ σημαντική σύσκεψη, με την προεδρία του Υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη. Ήταν εδώ Υπουργοί από διάφορους καθοριστικούς τομείς, που παίζουν ρόλο στην μεταρρύθμιση, από το Υπουργείο Οικονομίας ο κ. Μάρδας, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Κατρούγκαλος, από το Υπουργείο Υγείας ο κ. Ξανθός και ο κ. Κουρουμπλής…

Δηλαδή, βάζουμε πράγματα μπροστά, όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά αυτό το οποίο λέω, πραγματικά… Έλεος! Γιατί από το 2010 μέχρι σήμερα, δεχόμαστε συνέχεια αυτήν την επίθεση «αν δεν κάνετε αυτό, δεν θα πάρετε την δόση», «αν δεν πάρετε την δόση, θα καταστραφείτε»! Η Ελλάδα δεν έχει καταστραφεί, η Ελλάδα προχωράει, η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει ό, τι μπορεί. Θυμίζω, ότι το 2013 το καλοκαίρι, μας είπαν ότι πρέπει να πάρουμε την δόση για να μην καταστραφούμε και τελικά την δόση την πήραμε τον Μάρτιο του 2014 και η Ελλάδα ακόμη «περπατάει».

Αυτό, το οποίο πρέπει να καταστεί σαφές, για το κάθε τεχνικό κλιμάκιο που έρχεται εδώ, είναι ότι δεν θα παρεμβαίνει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δηλαδή, το θεωρώ αδιανόητο, σε έναν Υπουργό, μέλος του Eurogroup, να λέει «μονομερής ενέργεια» το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όταν έχουμε οικογένειες, που δεν μπορούν να δώσουν ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά τους ή τον κ. Κοστέλλο να λέει για τις 100 δόσεις!

Καλά, εγώ αναρωτιέμαι… Δηλαδή οι 100 δόσεις δεν θα φέρουν έστω κι ένα ευρώ στα Ταμεία; Έχουμε την πολυτέλεια να τα χάσουμε και αυτά;

Γι’ αυτό λέω, να μην μπλέκουμε το καθαρά τεχνοκρατικό κομμάτι με την πολιτική βούληση. Και ορθώς έθεσε το θέμα ο κύριος Πρωθυπουργός και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης! 

Τώρα, λοιπόν, έχουμε μια ουσιώδη διαφορά. Εδώ έχουμε μια λίστα, με προτάσεις που δίνει και θα τις βάλει μπροστά η κυβέρνηση, την ώρα που είχαμε τις λίστες της Τρόικας, που έρχονταν και λέγανε «κάντε το και τσιμουδιά!»… Γιατί, αυτό γινότανε!
Τώρα, είναι το αντίστροφο! Οι Έλληνες προτείνουν και δεν δέχονται τις εντολές, με εκείνην την εικόνα την θλιβερή, που είχαμε, ακόμη και της μεταβολής νομοθετημάτων, που παίρνανε έγκριση από την Βουλή και μέσα σε 15 μέρες - δύο φορές είχε γίνει αυτό και μάλιστα πολύ ισχυρά - και αφορούσε στις δόσεις… Από την Βουλή των Ελλήνων, που είχε καταντήσει Βουλή της Τρόικας…

Αυτά, που βάλαμε μπροστά σήμερα, έχουν να κάνουν με την ανασυγκρότηση της Υγείας, γιατί έχουμε ένα Σύστημα Υγείας, που είναι σαν να μην υφίσταται… Είχαμε δεύτερη σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, για το θέμα των αεροδιακομιδών, για παράδειγμα.
Είχαμε πρόσφατα άλλη σύσκεψη, η οποία είχε να κάνει με το πως θα κρατήσουμε όρθια τα Νοσοκομεία σε όλη την Περιφέρεια. Είχαμε θέματα για το πως θα γίνουν πραγματικές οι μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο το έχει βάλει μπροστά ο κ. Κατρούγκαλος. Και δεν ξεχνάμε και την αποκατάσταση κάποιων εργαζομένων, οι οποίοι δικαιώνονταν στα δικαστήρια και δεν ήταν εκτελεστές οι αποφάσεις τους.

Αυτό το οποίο πιστεύουμε ακράδαντα είναι, ότι έχουμε τις λύσεις. Εκτός και αν κάποιοι θέλουν πραγματικά να πάνε στη σύγκρουση, γιατί μέχρι τώρα μου είχε δοθεί η εντύπωση, ότι εμείς ζητούσαμε, μέσα στην Ευρωζώνη πάντοτε, τη λύση και κάποιοι άλλη θέλανε να την σύγκρουση.

Νομίζω, ότι πλέον ισχύει λίγο πολύ αυτό το οποίο είπε και ο κύριος Ντάισελμπλουμ. Δεν ξέρω αν του ξέφυγε. Το είπε πριν από τέσσερις μέρες. «Να φροντίσει η Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει κάνει τις μεταρρυθμίσεις».

Άρα είναι γεγονός, ότι ο ορίζοντας ο χρονικός είναι κατανοητός από τους ξένους...
Απλά και μόνο επαναλαμβάνω, ότι κάθε μέρα, κάθε τόσο, μπαίνει και μία δήλωση από ξένο παράγοντα πολιτικό ή οικονομικό, που θέλει να μας αναστατώνει... Εγώ ναι, πραγματικά πιστεύω ότι θα πάμε καλά, αρκεί να μας αφήσουν λίγο να ηρεμήσουμε. Μπορούνε επιτέλους για μερικές μέρες, μερικές εβδομάδες, να μην ασχολούνται μαζί μας για να κάνουμε τη δουλειά μας;

Α. Παπαδόπουλος: Είναι ένα καλό ερώτημα, αλλά να γίνει αυτή η δουλειά. Γιατί έχω την αίσθηση και το λένε πολλοί αναλυτές και θέλω να επιμείνω σε αυτό, ότι έχουμε χάσει ένα μήνα από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.

Τ. Κουίκ: Δεν Φταίμε!!! Δεν Φταίμε!!! Γιατί συνέχεια μας ανισοροπούν. Μια το ένα, μια το άλλο, μια ο ένας, μια ο άλλος, πραγματικά δεν μας αφήνουν λίγο ήρεμους. Φανταστείτε εσείς, σε ένα μικρόφωνο μπροστά στο σταθμό, να θέλετε να κάνετε εκπομπή και να μπαίνει ο καθένας μέσα και να σας λέει «α, όχι θα το κάνεις έτσι, α, όχι θα το κάνεις αλλιώς, α, όχι θα το κάνεις αυτό», δεν γίνεται. Θα παλαβώσετε και εσείς. Κάποια στιγμή θα φτάσετε στα όριά σας.

Α. Παπαδόπουλος: Το χθεσινό πάντως από τη χθεσινή συνάντηση ήταν, ότι οι πάντες, (μιλάμε ουσιαστικά για το άτυπο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης),  είπαν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και θα κάνουμε ό, τι γίνεται για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα επ’ αυτού.

Τ. Κουίκ: Συμφωνώ κύριε Παπαδόπουλε. Αυτό που λέτε θα έλεγα. Ότι είναι πραγματικά το θετικό και «το κερασάκι στην τούρτα» και θα το βάλω και σε μια πολιτική διάσταση.
Η κυρία Μέρκελ δεν θα ήθελε ποτέ, από τη στιγμή που φιλοδοξεί να αφήσει ένα όνομα καταγεγραμμένο θετικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να «σκάσει» μέσα στα χέρια της ένα ντόμινο, ξεκινώντας από την Ελλάδα, εξαιτίας βεβαίως και των πολιτικών που - εν πολλοίς - επέβαλε το Βερολίνο.

Δεν θα ήθελε να είναι εκείνη, η οποία θα χρεωθεί το οτιδήποτε..

Και υπενθυμίζω, ότι είχαμε και την ουσιαστική πολιτική παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών . Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την γεωπολιτική θέση, την οποία έχουμε εμείς εδώ και τι μπορεί να σημαίνει, αν κάτι δεν πάει καλά με την Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε τι σας λέω, με Ουκρανία, Β. Αφρική, Λιβύη και απέναντι Μ. Ανατολή». 

Related Posts