ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ


Αποφασισμένος να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τον φάκελο του έργου της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Χίου εμφανίστηκε ο υφυπουργός Επικρατείας και συντονισμού κυβερνητικού έργου κ. Τέρενς Κουίκ.
Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί, αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ανάγκη πάταξης της διαφθοράς, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός «ότι ο βίος και η πολιτεία ορισμένων» δεν τους έχει οδηγήσει ενώπιον εισαγγελέα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για κακοτεχνίες που ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα το Νοσοκομείο, αφού κατά την επίσκεψή του διαπίστωσε προσωπικά «το γκρέμισμα τμήματος της σκεπής, χειρουργεία που μπάζουν νερά και μηχανήματα πυρανίχνευσης που ενώ υπάρχουν δεν είναι καν συνδεδεμένα».
«Είμαστε αποφασισμένοι, πρόσθεσε, να στείλουμε στη δικαιοσύνη όλο το φάκελο του έργου. Δεν πρόκειται να υπάρξει κουκούλωμα για κανέναν και ειδικά για όποιον έφαγε λεφτά από τον ελληνικό λαό», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.
Ο ίδιος προανήγγειλε και την ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, ώστε να μεταφέρει την ανάγκη προσλήψεων γιατρών ειδικοτήτων που όπως χαρακτηριστικά είπε «βρίσκονται στο κόκκινο, με πρώτες από όλες του παιδίατρου αλλά και του νευρολόγου».ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Στο επίκεντρο οι βαριές υποδομές
Σε επίπεδο βαριών υποδομών όπως αεροδρόμιο και λιμάνι επικεντρώθηκε η συζήτηση του Δημάρχου Μ. Βουρνού με τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στο πλαίσιο της περιοδείας του τελευταίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Εκτός από το ζήτημα των υποδομών στη συζήτηση τέθηκαν από πλευράς Δημάρχου και ζητήματα όπως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, η χρηματοδότηση κι η στελέχωση των Δήμων, καθώς και το μέλλον των διατηρητέων και παραδοσιακών οικισμών ως ζωντανών οργανισμών του νησιού.
http://www.politischios.gr/politiki/sto-epikentro-oi-baries-ypodomes


Related Posts