ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ «XRONOS.GR» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο Κουίκ καταγράφει, ο Κουρουμπλής φέρνει λύσεις
Η ΑΜΘ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 

Στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής ο υφ. Τ. Κουίκ ανήγγειλε ότι η πρώτη περιοδεία του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, εκτός Αττικής, θα γίνει στην περιοχή μας. «Με εξουσιοδότησε να το πω αυτό» είπε ο κ. Κουίκ σημειώνοντας ότι ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στον τόπο μας 

Ρεπορτάζ  Όλγα Τσιούλφα www.xronos.gr


Ως επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μακεδονία Θράκη Ελλάδας μας» επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι μητροπολίτη και μουφτή Κομοτηνής, αλλά με την ιδιότητα του υφυπουργού Επικρατείας συνάντησε τη διοίκηση του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, ο Τέρενς Κουίκ. Η επίσκεψή του στην Κομοτηνή εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας, την πρώτη μετά την υπουργοποίησή του. Ο Τέρενς Κουίκ βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με πρώτο σταθμό την Ξάνθη, ενώ χθες περιόδευσε σε Έβρο και Ροδόπη για να συνεχίσει σήμερα πάλι στην Ξάνθη και, αμέσως μετά σε Καβάλα και Δράμα.  


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  
Ακριβώς στη 1 το μεσημέρι έφτασε στο γραφείο του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής ο κ. Κουίκ. Με τον μητροπολίτη συνομίλησε για περίπου μισή ώρα έχοντας την ευκαιρία να ανακοινώσει προσωπικά την παραίτηση του, λόγω του ασυμβίβαστου από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου. «Παραιτήθηκα αλλά παραμένω επικεφαλής του συνδυασμού», είπε ο κ. Κουίκ στον κ. Παντελεήμονα. «Θεώρησα υποχρέωση να ευχαριστήσω τον σεβασμιότατο με τον οποίο όλους αυτούς μήνες είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία», είπε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε ότι  «είμαι πάντα επικεφαλής του συνδυασμού και από εκεί και πέρα μέσα από το νέο μετερίζι μου, ως υφυπουργός Επικρατείας και με τα νέα μου καθήκοντα, οτιδήποτε αφορά αυτή την περιφέρεια θα είμαι εδώ». «Με τον κ. Κουίκ τους προηγούμενους μήνες συνεργαστήκαμε, για τα θέματα της περιοχής μας. Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή ή μάλλον συνεχίσουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, προκειμένου να συμβάλει από τη θέση που βρίσκεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα, για το καλό του τόπου και των Ελλήνων. Του εύχομαι καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, ο Θεός να τον στηρίζει», ήταν τα λόγια του μητροπολίτη προς τον κ. Κουίκ.  


Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΦΤΗ -ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ  
Επόμενος σταθμός του κ. Κουίκ ήταν η Μουφτεία Κομοτηνής και όπως σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις του, συνομίλησε με το μουφτή Μέτσο Τζεμαλή. Ο μουφτής συνεχάρη τον κ. Κουίκ για τη θέση που ανέλαβε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Από την άλλη ο κ. Κουίκ εξέφρασε τον σεβασμό του λέγοντας πως «εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος αλλά σέβομαι τον μουσουλμάνο, το Θεό του, το Κοράνι γιατί είμαι και ένας άνθρωπος που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, και σέβομαι όλες τις θρησκείες του κόσμου. Πάνω από όλα όμως σέβομαι τα αδέλφια μου με τα οποία έχουμε μεγαλώσει μαζί, τους Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Κουίκ. «Το μυστικό κρύβεται μέσα στον σεβασμό», είπε ο μουφτής, για να απαντήσει ο υφυπουργός: «δεν ξεχνώ μία φράση σας: ότι το ψωμί δεν κόβεται ζεστό, αφήστε το λίγο να κρυώσει. Αυτή τη σοφία σας σε πολλά πράγματα την ακολουθώ». Αυτός ήταν ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον Τέρενς Κουίκ να επισημαίνει ότι η επίσκεψη του στη μουφτεία, δε γίνεται με την ιδιότητα του υφυπουργού Επικρατείας, αλλά με αυτή του βουλευτή των ΑΝΕΛ αλλά και του επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού.   

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΘ  
Στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου ανήγγειλε ότι η πρώτη περιοδεία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, εκτός Αττικής,  θα γίνει στην περιοχή μας. «Με εξουσιοδότησε να το πω αυτό» είπε ο κ. Κουίκ σημειώνοντας ότι ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στον τόπο μας. «Μου είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πως το πρώτο ταξίδι που θα κάνει εκτός ορίων Αττικής θα είναι στην ΑΜΘ, αλλά θα έρθει και θα αναγγείλει λύσεις. Εγώ προετοιμάζω ως υφυπουργός το έδαφος με τις εκθέσεις που παίρνω, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και όλα τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Κουίκ μέσα στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Ναλμπάντη. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκης Χαρίτου. «Για μένα ήταν ιδιαίτερη τιμή που ο πρωθυπουργός με επέλεξε γι΄ αυτή τη θέση, και ιστορικά θα έλεγα ότι είναι η πρώτη φορά που ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είναι ένας υπουργός από άλλο κόμμα. Αυτό δείχνει του πόσο έχουμε τη διάθεση να δείξουμε στους Έλληνες ότι πρέπει όλοι μαζί να συμπορευτούμε και, έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε καλά νέα και με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ευρώπη», ανέφερε ο υφυπουργός. 


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  
Όσον αφορά στα προβλήματα του νοσοκομείου, «πάσχει» από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά δεν είναι ασήμαντα και τα προβλήματα της υποδομής. Για όλα αυτά τα ζητήματα θα ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ο κ. Κουίκ. «Μιλώντας με τον υπουργό Υγείας με παρακάλεσε να έχω μία επαφή με τα νοσοκομεία, να καταγράψω θέματα, γιατί αλλάζουμε άρδην τη νοοτροπία που είχαν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν. Περιοδείες υπουργών που έρχονταν απλώς και μόνο για να κάνουν μία περιοδεία, να ακούσουν, να φύγουν και μετά να μην τους ξαναδούμε, τελειώνουν οριστικά. Ως υφυπουργός συντονισμού, καταγράφω,  παίρνω εκθέσεις και όλα, μαζί με τη δικιά μου έκθεση,  θα τα υποβάλλω στον κ. Κουρουμπλή ώστε όταν έρθει εκείνος, να μπορεί να είναι σε θέση να εξαγγείλει λύσεις», είπε στις δηλώσεις του. Το νοσοκομείο Κομοτηνής δεν είναι η πρώτη φορά που υποδέχεται τον κ. Κουίκ μόνο που, «κάθε φορά που έρχομαι τα πράγματα είναι χειρότερα», παρατήρησε. ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ  Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που συνεχίσει στην Ευρώπη η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κουίκ είπε πως «αυτή η κυβέρνηση δε θα εξαρτάται από e-mail, δε θα εξαρτάται από το εάν θα μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Σόιμπλε. Πρέπει να κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και ο ελληνικός λαός, ότι εμείς καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να βρούμε λύση μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Κάποιοι φοβάμαι ότι προσπαθούν να συντηρήσουν κρίση την ώρα που εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύση. Έχω πει σχηματικά ότι εάν μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο με μια σφαίρα, είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν βάλει ένα μυδραλιοβόλο στο κεφάλι της Ευρώπης με πολλές δεσμίδες σφαιρών. Να μην ξεχνούν ότι η Ελλάδα είναι στη μέση ενός τριγώνου που γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά είναι πάρα πολύ ευαίσθητη. Είμαστε ένα τρίγωνο που αρχίζει από την Ουκρανία, κατεβαίνει στη Λιβύη και κλείνει απέναντι, στη Μέση Ανατολή με όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον Ισλαμικό Κράτος τού Ιράκ και του Λεβάντε («ISIS»). Εάν θελήσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και τον οικονομικό να διαταράξουν την Ελλάδα, τότε αυτό θα έχει ντόμινο πάρα πολύ επικίνδυνο παγκοσμίως και όχι μόνο η περιοχή μας». Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο μήνυμα των ΗΠΑ για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας όσον αφορά στο χρέος. Τέλος ο κ. Κουίκ επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το νομοθετικό έργο με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών αλλά και την τόνωση της οικονομίας. Ακόμα πρόσθεσε ότι στα σχέδια της είναι επαναλειτουργία της ΕΡΤ και μάλιστα είπε πως η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται το νομοθετικό πλαίσιο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. «Βεβαίως όμως οφείλω να πω με έναν εξορθολογισμό που ήταν επιβεβλημένος να γίνει από τότε. Εγώ ως ΑΝΕΛ θα βάλω και άλλη μία διάσταση: να δούμε τι έξοδα επιβαρύνθηκε ο ελληνικός λαός με τη ΝΕΡΙΤ και ο φάκελος να πάει στον εισαγγελέα, κάποιοι πρέπει να αποδίδουν λογαριασμό», είπε.  

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα του κ. Κουίκ ολοκληρώθηκε στη Ροδόπη με επισκέψεις στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και το δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Συνεχίζεται σήμερα στην Ξάνθη όπου μεταξύ των άλλων θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη. Θα ακολουθήσει μετά το μεσημέρι του Σαββάτου η Καβάλα και η Δράμα.

Related Posts