Τ. Κουίκ: Κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμαΣυντάκτης: efsyn.gr 

Αποδείξεις πως οι διαπραγματεύσεις -μετά από 5 χρόνια σκληρής και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής- αποδίδουν και η Ελλάδα βγαίνει από τα μέτρα διαπιστώνει ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

«Για πρώτη φορά η φωνή της Ελλάδας έγινε αισθητή στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλές πρωτεύουσες άλλων χωρών, έξω από τα όρια της Ε.Ε., με σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις τους», σημείωσε ο κ. Κουίκ, με το τέλος της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι πλέον πρωτεύει η αναγκαιότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως «ρητά καταγράφηκε στο κείμενο που συντάχτηκε την περασμένη Παρασκευή».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε: «Κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις. Σημασία έχει, ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, που θα αποδειχτεί στο τέλος του τετραμήνου».

Ακόμα ο κ. Κουίκ έκανε αναφορά στις πρώτες μεταρρυθμίσεις λέγοντας πως «η εφαρμογή της κυβερνητικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απόφασης για τις 100 δόσεις και τα 'κόκκινα δάνεια', είναι θέμα ημερών. Δεν εμπίπτουν στην πολιτική κανενός δημοσιονομικού κενού».

Related Posts