ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΔΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ»

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ - ΣΚΑΙ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε ως εξής σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον Δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στην πρωινή εκπομπή του στο ΣΚΑΙ.Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:

ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ένας Φόρος πρέπει να προκύπτει επάνω σε ένα έσοδο. Αυτό πρέπει να φορολογείται. Το έσοδο! Ούτε η Σοβιετία δεν μπορούσε να έχει σκεφτεί, ότι θα μένεις σε ένα σπίτι και θα πρέπει να πληρώνεις νοίκι στο κράτος!

 Άρα, αυτό που λέμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ότι, ΕΝΦΙΑ για το σπίτι που μένεις ΔΕΝ πληρώνεις και βεβαίως δεν μπορείς να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, για ένα μαγαζί ή ένα διαμέρισμα, που το έχεις για εκμετάλλευση και το οποίο είναι ξενοίκιαστο!

Είναι ότι ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΟ «ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ» ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

Κι επίσης, στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μας αρέσουν τα «θολά μαγειρέματα»… Το ότι μετακυλύεται το 1/3 του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, όπως προανήγγειλε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, να υπενθυμίσω, ότι αυτό «μπαίνει με το κόλπο» του ότι οι Δήμοι θα είναι εκείνοι, που θα μετατραπούν σε φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί!
Γ. Αυτιάς: Α, ένα ερώτημα… Ένας πολίτης , που πληρώνει ΕΝΦΙΑ, κ. Κουίκ, δεν τον νοιάζει, αν θα πάει στο Κράτος ή στον Δήμο… Γιατί ξέρετε τι λέει;!

Τ. Κουίκ: Όχι! Έχει σημασία… Ποιος είναι ο «Σουλτάνος» κ. Αυτιά!!!

Γ. Αυτιάς: Α… Έτσι μπράβο!

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Τ. Κουίκ: Γιατί αρνείται τον διάλογο  ο απερχόμενος Πρωθυπουργός;! Να έρθει να κάνει debate με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, να έρθει να μιλήσει ο κ. Σαμαράς για το χρέος με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ανάπτυξη, για τα εθνικά θέματα!

Αλλά, δυστυχώς, κρύβεται! Κρύφτηκε το 2012 από τους πολιτικούς αρχηγούς, κρύβεται το 2015!!! Όπως κρυβόταν κι από την Βουλή! Εμφανιζόταν μόνο, όταν είχαμε καμιά ψηφοφορία για Προϋπολογισμό ή ψήφο εμπιστοσύνης!

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τ. Κουίκ: Δεν μπορεί να έρχονται κάθε 3 με 4 φορές τον χρόνο αλλαγές του φορολογικού συστήματος στην Βουλή!!! Δηλαδή, αυτό το οποίο βιώνουμε συνέχεια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πρέπει να σταματήσει!

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε, ότι όποιο φορολογικό σύστημα συμφωνηθεί, θα πρέπει να «κατοχυρωθεί» για τουλάχιστον μια δεκαετία Συνταγματικά.

«ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ» ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

Επίσης, επειδή είχαμε μείνει προηγουμένως στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, θα ήθελα να υπενθυμίσω για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ότι ακόμη περιμένουμε να δούμε «τι ψάρια έχει βγάλει» η λίστα των σπιτιών και διαμερισμάτων στο Λονδίνο! Όπου από εκεί κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα! Όπως, βεβαίως, δεν έχει ακούσει (κανείς) για την Λίστα Λαγκάρντ, για τις λίστες Χριστοφοράκου τίποτα!!!

Ο ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ

Ακόμη, να υπενθυμίσω, ότι ο ΕΝΦΙΑ το καλοκαίρι είχε προκαλέσει μεγάλο «σεισμό», στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής, όπου μετά από «κραυγές» των συγκυβερνητικών, κυρίως, Βουλευτών, απεσύρθη από το Β΄ Θερινό τμήμα, ήρθε στο Γ΄ Θερινό τμήμα και θυμάμαι, ότι εκείνοι οι Βουλευτές, οι οποίοι στα μπαλκόνια, στα παράθυρα και μέσα στην Βουλή φωνάζανε… αντικαταστάθηκαν - 7 τον αριθμό - για να μην πούνε «ΟΧΙ»! Κι εγώ αυτό το θεώρησα μια κοινοβουλευτική κατάντια!!! Το να μην έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να πρέπει να αντικατασταθείς!

Γ. Αυτιάς: Είστε σαφής, μάλιστα!

ΒΙΑΙΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Τ. Κουίκ: Σε ό, τι αφορά στην φορολογία, για να κλείσω, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε, ότι ένα ζήτημα, που πρέπει να μπει στην επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας - εθνικού σκοπού, είναι η βίαιη μείωση της φορολογίας! Δεν μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε τις όμορες χώρες, που έχουν πάρει όλες τις επιχειρήσεις μας, με 26% φόρο επιχειρήσεων, με 55% προκαταβολή και με 45% φόρο στα φυσικά πρόσωπα… όταν οι άλλοι δουλεύουν από 8% - 12%!!! Η Βουλγαρία δουλεύει με 10% κι η Ρουμανία με 12% κι έχει πάρει 5.500 ελληνικές επιχειρήσεις!

ΨΗΦΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ «ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟΣ» ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Απλά εκφράζω την θλίψη μου, που 100.000 νέοι ΔΕΝ θα ψηφίσουν, επειδή έτσι αποφάσισε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός!... 

Related Posts