Αισιοδοξία Τέρενς Κουίκ


Μπροστά στο εκλογικό κέντρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν χθες οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ. Οι δηλώσεις που έγιναν ήταν εφ’ όλης της ύλης από τον κ. Κουίκ που δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αφού όπως είπε στη δική μας περιφέρεια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πιθανόν να εκλέξουν μέχρι και 3 βουλευτές παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις τελευταία εμφανίζουν το κόμμα να μπαίνει και να μην μπαίνει στη Βουλή.Πίσω από τον Τέρενς Κουίκ ήταν όση ώρα αυτός μιλούσε ήταν οι 5 από τους 6 υποψήφιους βουλευτές ενώ στη συνέχεια όταν οι δηλώσεις ολοκληρώθηκαν και οι ερωτήσεις  και οι απαντήσεις ο κ. Κουίκ έμεινε στο εκλογικό κέντρο και είχε συζήτηση και με τους δημοσιογράφους και με πολίτες που έσπευσαν να τον συναντήσουν και να μιλήσουν.
Το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Κουίκ έχει ως εξής:
«Ευχαριστώ πάρα πολύ που μαζευτήκαμε σήμερα το πρωί εδώ στο εκλογικό μας περίπτερο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Καβάλα. Θέλω να σας πω ότι κατεβαίνουμε με πολύ δυνατά ψηφοδέλτια σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το θεωρώ βέβαιο με βάση και με τα δημοσκοπικά μας ευρήματα ότι θα έχουμε τουλάχιστον 3 έδρες στην περιοχή αυτή και πριν ξεκινήσω σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα το οποίο πρέπει να σας το επικοινωνήσω, θέλω να σας πω ότι στο ψηφοδέλτιο νίκης της Καβάλας κατ’ αλφαβητική σειρά είναι ο Ηρακλής Ανανιάδης, συνεργαζόμενος από το ΑΚΕΛ το κόμμα των κτηνοτρόφων από το Δήμο Νέστου, ο δάσκαλος Παναγιώτης Μαντέχος από τον Θεολόγο Θάσου, ο Ευάγγελος Παππάς ο πρόεδρος των εργαζομένων στα πετρέλαια, ο γιατρός ο κ. Θόδωρος Παυλίδης, ο Γιώργος Τσακίρης που είναι από τους βασικούς μου συνεργάτες στο Περιφερειακό συμβούλιο και η Γαρουφαλλιά Τσίγκα από το Δήμο Παγγαίου που της εύχομαι συλλυπητήρια γιατί σήμερα έχασε ένα προσφιλέστατο πρόσωπό της.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα την οποία έβαλα λίγο στην άκρη αλλά ποτέ δεν θα την αποστερηθώ, σας λέω ότι θα πρέπει κι εμείς στα ΜΜΕ να προσπαθήσουμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτήν την τρομοκρατία που προσπαθεί να ασκήσει επάνω στον ελληνικό πληθυσμό ο απερχόμενος για πάντα Αντώνης Σαμαράς. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε μία εποχή που πρέπει να βαδίσουμε με προγράμματα και με θέσεις στις κάλπες για να μπορεί να βρει η Ελλάδα τα πατήματά της μέσα από μια πλατιά κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, εθνικής σωτηρίας, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε την τρομοκρατία η οποία καταγγέλλεται ακόμα και από τον πρώην συνεταίρο του στη συγκυβέρνηση Ευάγγελο Βενιζέλο».
Ο Τέρενς Κουίκ έδωσε στη δημοσιότητα για την περιοδεία του στην περιοχή μας το ακόλουθο δελτίο τύπου:
«Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΟΒΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ 1,5 ΕΚ. ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ»
ΕΛΗΞΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«Ο αριστεροφοβικός Σαμαράς, που είναι σε ένα Κόμμα που υποτίθεται ότι σέβεται την ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, είναι αυτός που έστειλε στην ανεργία ενάμιση εκατομμύριο ιδιωτικούς υπάλληλους, που «κατέβασε» τα ρολά σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και που έστειλε στους πλειστηριασμούς το «κεραμίδι» δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.
Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει μαζί με τους μνημονιακούς ομοίους του, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου. Στην παρέα τους δεν εξαιρώ και το συστημικό ΠΟΤΑΜΙ, που «κατεβάζει» πολλά «θολά νερά» αγνοώντας ακόμη και την λέξη Έθνος».
Αυτό τόνισε σε συνεντεύξεις και σε ομιλίες του ο Εκπρόσωπος και υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, περιοδεύοντας αυτό το διήμερο σε Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα. Περιοδεία που ολοκληρώνεται σήμερα (16.01.15) το απόγευμα.
Στα πλαίσια των επισκέψεων του στους τέσσερις νομούς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο αγροτικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τις εξής δεσμεύσεις, που θα μπουν εκ μέρους του Κινήματος στην όποια προγραμματική συμφωνία σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η οποία είναι αναγκαίο να ενώσει όλους τους Έλληνες, δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις για την ελληνική οικονομία και την κάθε ελληνική οικογένεια ξεχωριστά:
«Δεσμευόμαστε, ότι οι αγρότες θα έχουν πέντε χρόνια αφορολόγητο πετρέλαιο, έναν απόλυτα χαμηλό ΦΠΑ στα λιπάσματα και τα φάρμακα και ρύθμιση των χρεών τους και πολύ περισσότερο εκείνων που έχουν μείνει στην «κακή» ΑΤΕ», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ειδικότερα για την ΕΒΖ τα εξής:
«Την ΕΒΖ που «έχτισε» στις Σέρρες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά που την στήριξε με τα εργοστάσια της σε πολλά σημεία της Ελλάδας, ήρθε και αυτά να τα γκρεμίσει ο Σαμαράς με τους πράσινους συνεταίρους του, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της Τρόικας, δημιουργώντας νέες στρατιές ανέργων κι εξοντώνοντας τους χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς. Η ΕΒΖ μετά τις εκλογές, θα μπει και πάλι στο πρόγραμμα να λειτουργήσει σε ελληνικά χέρια, χωρίς να αποκλείουμε και τον στρατηγικό συνεταίρο – επενδυτή, αρκεί να σεβαστεί την ελληνική ζάχαρη σε όλη την αλυσίδα της επεξεργασίας της, όπως γινόταν μέχρι πριν ενσκήψει ο εφιάλτης των μνημονίων».

Related Posts