ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΧΕΤΑΙ. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΣΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΧΕΤΑΙ. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΣΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ»

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΑΝΤ1

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε τις εξής παρεμβάσεις στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη - ΑΝΤ1.


Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Μ. Κοττάκης: Λείπουν 7 δις από το ταμείο, τα οποία έπρεπε να έχουν φτάσει ήδη, 4 δις έλλειμα στα φορολογικά έσοδα, «στάση» πληρωμών σε ένα μεγάλο τμήμα στις Εφορίες… Η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, λοιπόν, θα κληθεί να διαπραγματευτεί με την «πλάτη στον τοίχο»!

Γ. Παπαδάκης: Πάντως δεν μπαίνει θέμα, αν θα πάρουν τον μισθό του Φεβρουαρίου, έτσι; Εσύ το ρωτάς απλά.

Μ. Κοττάκης: Εγώ το ρωτάω πολύ συγκεκριμένα. Το Δημόσιο δανείζεται με «έντοκα», για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Την τελευταία φορά, που ζήτησε το Δημόσιο, πήρε 1 δις. και πήρε 800

Τ. Κουίκ: Θα παρέμβω, γιατί αυτή είναι πάλι μια τρομολαγνική επίθεση!!! Γιατί το Δημόσιο, έστω και με αυτά τα λίγα που μαζεύει, καλύπτει πλήρως μισθούς, συντάξεις, απλά δεν έχει λεφτά για τους τοκογλύφους!

Μ. Κοττάκης: Αυτή είναι η άποψη σας, μπορώ να θέσω την ερώτηση;!

Τ. Κουίκ: Ναι, βεβαίως. Ήδη σας απάντησα!

Γ. Παπαδάκης: Πιο γρήγορα Μανώλη την ερώτηση, είναι περισσότεροι  υποψήφιοι…

Μ. Κοττάκης: Ακούστε κ. Παπαδάκη. Προστατέψτε με, γιατί δεν έχω διάθεση αντιδικίας με κανέναν! Αλλά, όταν αναλύω ένα σκεπτικό ερώτησης, πριν καταλήξω στην ερώτηση…

Τ. Κουίκ: Βαρέθηκα να τα ακούω τρεις μήνες…!

Μ. Κοττάκης: Δικαίωμα σας να το βαριέστε, κι εγώ δικαίωμα μου να πω αυτό που θέλω!!!

Τ. Κουίκ: Βαρέθηκα τα «παπαγαλάκια» κ. Κοττάκη!

Μ. Κοττάκης: Είναι προτιμότερα αυτά… από τους «χαμαιλέοντες» κ. Κουίκ! Για να συνεννοούμαστε, έτσι;

Τ. Κουίκ: Συνεννοούμαστε απόλυτα κ. Κοττάκη, «παπαγαλάκι»!

Μ. Κικίλιας: Ακούστε να δείτε…

Μ. Κοττάκης: Δεν ολοκλήρωσα… Με την λήξη του προγράμματος, 28 Φεβρουαρίου, λήγει το Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ότι θέλει να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πάρα πολύ συγκεκριμένο. Στο «κενό» αυτό, που χρειάζεται να διαπραγματευτεί το καινούργιο πρόγραμμα, τι ακριβώς θα κάνει;

Τ. Κουίκ: (Διακόπτοντας ενοχλημένος) Συγγνώμη, με εκείνο το «χαμαιλέοντα», τι ακριβώς εννοούσατε; Λέω, «παπαγαλάκι», τι εννοούσες;!

Μ. Κοττάκης: (σε ειρωνικό ύφος) Τώρα συνήλθατε;!

Τ. Κουίκ: Ναι, ναι… τώρα «συνήλθα»…

Μ. Κοττάκης: Λυπάμαι, λυπάμαι, δεν μπορώ να σας απευθυνθώ. Λυπάμαι, γιατί εγώ θέτω μια ερώτηση και κάνετε επίθεση σε συνάδελφο σας! Λυπάμαι πάρα πολύ για το επίπεδο σας.

Τ. Κουίκ: Απάντησα. Τουλάχιστον, στα δημοσιογραφικά μου χρόνια… δεν είχα το δικό σας (επίπεδο) !!!

Μ. Κοττάκης: Και δεν καταλαβαίνω κι αυτήν την διάθεση αντιδικίας… Ούτε σας επιτέθηκα...

Τ. Κουίκ: Έχετε δίκιο… Ζητώ συγγνώμη…. (ενοχλημένος και με διάθεση να σταματήσει εκεί η πρόκληση του κ. Κοττάκη)

Μ. Κοττάκης: Δεν ντρέπεστε…; (προκλητικό ύφος) Τα παίρνετε πίσω αυτά που είπατε;

Τ. Κουίκ: Πάμε παρακάτω… Σας ζήτησα συγγνώμη… Μπορώ να διευκρινίσω κάποια πράγματα, που με αφορούν;

Γ. Παπαδάκης: Για το «επεισόδιο» με τον Μανώλη (Κοττάκη); Νομίζω είναι ατυχές!

Τ. Κουίκ: Όχι καθόλου. Διότι, εγώ λέω και το έχω πει επανειλημμένως, ότι ήμουν «ντουντούκα» της ΝΔ την δεκαετία του 90, σε αυτό εδώ το ραδιόφωνο του ΑΝΤ, υπερασπιζόμενος την πολιτική Μητσοτάκη, τον οποίο «γκρέμισε» με εφιαλτικό τρόπο ένας Αντώνης Σαμαράς. Και εννοώ να το λέω.

Θες να με πεις «παπαγαλάκι» της εποχής; Ναι!

Αλλά, το ότι υπάρχουν «παπαγαλάκια καραμπινάτα» τώρα αυτήν την περίοδο - που  τρομολαγνούν κι αυτά, είναι επίσης γεγονός!

Το ότι υπήρξα «καραμανλόπαιδο», του παππού Καραμανλή «παιδί», αυτό είναι επίσης γεγονός!

Το ότι όμως δεν μπορώ να έχω καμία σχέση, μα καμία σχέση με το μόρφωμα, το οποίο έχει κάνει την ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, είναι επίσης γεγονός.

Β. Κικίλιας: Τώρα κύριε Κουίκ, είμαι μπροστά.

Τ. Κουίκ: Δεν απευθύνομαι σε εσάς. Κύριε Κικίλια. Αφήστε με σας παρακαλώ πολύ. Ιστορικά είμαι πολύ μεγαλύτερος από εσάς.

Β. Κικίλιας: Ισχύει. Αλλά με φέρνετε σε δύσκολη θέση.

Τ. Κουίκ: Και λέω λοιπόν. Η λέξη «χαμαιλέων» την οποία είπε ο κύριος Κοττάκης......

Γ. Παπαδάκης: Επανερχόσαστε όμως.

Τ. Κουίκ: Τη λέξη «χαμαιλέων» την οποία είπε ο κύριος Κοττάκης.....

Γ. Παπαδάκης: Και εσείς τον είπατε «παπαγαλάκι».

Τ. Κουίκ: Αφήστε με σας παρακαλώ πολύ. Παρεξηγήθηκε το «χαμαιλέων». Μίλησα για «παπαγαλάκια».

Γ. Παπαδάκης: Όντως.

Τ. Κουίκ: Το πήρε προσωπικά, γιατί «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», προφανώς…

Και λέω λοιπόν. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που υπήρχα ένα «καραμανλόπαιδο» και είμαι ακόμα πιο υπερήφανος που είμαι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Αλλά υπηρετώ όμως της ιδέες μου για την ελεύθερη οικονομία. Και είμαι ένας άνθρωπος που πάντα σκέφτομαι το πώς ταλαιπωρείται ο Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος στα χέρια αυτού του ανθρώπουο οποίος ευτυχώς τη Δευτέρα θα πάει σπίτι του μια και καλή.

Από εκεί και πέρα το θέμα για μένα έχει «κλείσει». Απλά και μόνο λέω, ότι εγώ τουλάχιστον «φοράω παντελόνια». Και το ομολογώ. Ναι, υπήρξα «ντουντούκα».

Ν. Σιωμόπουλος: Κύριε Κουίκ έχετε δύο λεπτά, για να απευθυνθείτε στον κόσμο.

Τ. Κουίκ: Πολύ ωραία. Θα ήθελα απλά να πω, ότι έζησα πολιτικά πράγματα τα οποία δεν έζησα δημοσιογραφικά. Την πιο άθλια προεκλογική περίοδο, που ευτυχώς ήταν πάρα πολύ σύντομη.

Μια προεκλογική περίοδος, όπου οι απερχόμενοι αντί να προσπαθούν να πείθουν, τρομοκρατούσαν. Εξάλλου, είναι κάτι που το έγραψε και η Wall Street Journal (WSJ) πρώτη σελίδα. «Ο Σαμαράς αντί να προσπαθεί να πείθει, τρομοκρατεί».

Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε ένα διαφημιστικό σποτάκι που θύμιζε «Κρούγκερ, Δρόμο με τις λεύκες, Παρασκευή και 13»!

Και βεβαίως θα αναζητηθούν ευθύνες την επόμενη μέρα μέσω της Δικαιοσύνης, για όλους εκείνους που τρομολάγνησαν, τρομοκράτησαν και προκάλεσαν (με τον Ποινικό Κώδικα και τις Διατάξεις του) ανησυχία στο λαό, με διασπορά ψευδών ειδήσεων, απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες κλπ.

Επίσης, θα ήθελα να πω, ότι δημοσιογραφικά ένιωσα πάρα πολύ άβολα. Πολύ άβολα, γιατί από τότε που άρχισαν οι Ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, γενικά ένα κομμάτι της δημοσιογραφίας φέρθηκε ως «παπαγαλάκι» της εξουσίας. Δεν το προσωποποιώ. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Αυτό όμως που σίγουρα έγινε είναι, ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «συμπιεστήκαμε». «Συμπιεστήκαμε» στις αθλιότητες, μέσα σε «λάσπες».

«Συμπιεστήκαμε» βεβαίως και από «Εφιάλτες», αλλά ευτυχώς απαλλαγήκαμε από τα «σωθικά μας». Προτίμησαν να πάνε να φωτογραφηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 30 Δεκεμβρίου και αυτό τουλάχιστον μας απελευθέρωσε και μας κάνει να στεκόμαστε ψηλά το κεφάλι απέναντι στον Έλληνα για να του πούμε, ότι «εμείς εδώ με τις αρχές μας, με τις αξίες μας, εμείς είμαστε το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ την επόμενη μέρα των εκλογών».

Ναι, είναι δεδομένο ότι θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Θα πάμε δίπλα του σε μια συγκυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», για να προασπίσουμε αυτά που θέλουμε με τις «κόκκινες» γραμμές μας.

Θέματα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά θέματα, με το Μεταναστευτικό, με τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, με τα φορολογικά, παρόλο που πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, για το πως θα αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση που πρέπει να γίνει στην Ευρώπη.

Οι λύσεις μέσα στην Ευρωζώνη, η λύση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση «Λαών Εθνών Αλληλεγγύης»όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την «Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες», όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Related Posts