ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ 180 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ DEBATE ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2012. ΟΠΩΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»

«ΑΣ ΒΓΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ»

Στο debate των 180 δευτερολέπτων του ΑΝΤ1 μετείχε ο Εκπρόσωπος και υποψήφιος Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Η πλήρης απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1.

Μ. Χούκλη: Κύριε Κουίκ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τότε που εμφανίστηκαν – τουλάχιστον και με τις δημοσκοπήσεις αυτή η εικόνα που έχουμε αυτήν την στιγμή – χάνουν δύναμη, χάνουν σε λαϊκή ψήφο, χάσανε και Βουλευτές. Τι έφταιξε κατά την άποψη σας και αυτήν την στιγμή μοιάζει να δίνετε μια σκληρή μάχη να μπείτε στην Βουλή;

Τ. Κουίκ: Καταρχήν, θέλω να παρακαλέσω να μην προσμετρούν στις δημοσκοπήσεις τις εταιρείες εκείνες, που έχουν τηλεφωνήτριες, που πουλάνε κατσαρόλες, καρτοτηλέφωνα και ταυτόχρονα ρωτάνε και για τα... πολιτικά δρώμενα!

Δεύτερον, οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζονται αυτό το Σάββατο, δείχνουν για πρώτη φορά, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι πάνω από το 3% και μάλιστα, με αναγωγές, ξεπερνούνε και το 4%.

Τρίτον, θέλω να σας πω, ότι για εμάς η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή, που πρότεινε και ο Πάνος Καμμένος. Να βγούνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί σε μια γειτονιά της Αθήνας, για παράδειγμα να πάνε στην Καλλιθέα, στο Παγκράτι. Να δούμε, ποιοι θα πάνε συνοδευόμενοι από τους αστυνομικούς τους και ποιοι μπορούνε να πάνε να χαιρετήσουν τους καταστηματάρχες, δίνοντας απευθείας το χέρι τους…

Σε ό, τι αφορά εκείνους που αποχώρησαν, θα έλεγα… ρωτήστε καλύτερα τους ίδιους! Εάν, δηλαδή, «κοσμούν» το φωτογραφικό τους αρχείο οι φωτογραφίες που έβγαλαν αμέσως μετά από την 29η Δεκεμβρίου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά.
Εκείνον, ο οποίος φέρει πλήρως την ευθύνη κι εκείνος ο οποίος κρύβεται και από τα debates!!! Γιατί, αντί να μιλάμε εμείς σήμερα για χρέος, για ανάπτυξη και για εθνικά θέματα, θα έπρεπε να έρθει ο κ. Σαμαράς μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς και να κάνει debate στην τηλεόραση!

Κρύφτηκε το 2012… κρύβεται το 2015!

Κρυβόταν, βεβαίως, κι από την Βουλή… Προτιμούσε να πηγαίνει να κάνει τα «κουτσομπολιά» του είτε στο Εντευκτήριο είτε στο καφενείο της Βουλής!

Ούτε καν στην ώρα του Πρωθυπουργού δεν ήρθε να μιλήσει!!! Ε… Αυτός δεν μπορεί να είναι ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα έχει εκχωρήσει και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, με την υπογραφή του!

Μ. Χούκλη: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Κουίκ!

ΕΡΩΤΗΣΗ 2.

Μ. Χούκλη: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με βάση και προεκλογικό σποτ που έχουμε δει, προβάλλονται ως η δύναμη που θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ να μην «εκτροχιάσει» τη χώρα. Πολλοί, όμως, λένε, ότι σε αυτή τη σφοδρή επιθυμία σας να μπείτε στη κυβέρνηση «βάζετε νερό» σε κομβικής σημασίας ζητήματα για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως είναι το μεταναστευτικό ή τα εθνικά θέματα ή τα θρησκευτικά θέματα, με τα οποία σας χωρίζει ίσως «άβυσσος» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. Κουίκ: Τελείως αυθαίρετη η διαπίστωση ή ερμηνεία που κάνετε, γιατί έχουμε επανειλημμένα πει, δια στόματος Πάνου Καμμένου, αλλά και εμείς όλοι οι Βουλευτές, ότι «κόκκινες γραμμές για μας είναι κόκκινες γραμμές».

Βεβαίως, αυτό το οποίο λέμε - απευθυνόμενοι προς όλες τις κατευθύνσεις - είναι «δώστε μας τη δύναμη για να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ μέσα σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού - εθνικής σωτηρίας, για να μπορούμε πράγματι να ελέγχουμε όλα αυτά, τα οποία εσείς προηγουμένως θεωρούσατε, ότι «βάζουμε νερό στο κρασί μας». ΛΑΘΟΣ!!!

«Κόκκινες γραμμές» το μεταναστευτικό, «κόκκινες γραμμές» το θέμα της ανάπτυξης με βίαια «προς τα κάτω» φορολογία, «κόκκινες γραμμές» οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.
Και θα σας πω και κάτι. «Κόκκινες γραμμές» και τα εθνικά θέματα.

Αλλά, δυστυχώς, στα εθνικά θέματα υπάρχει ταύτιση απόψεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.  Και οι δύο πιστεύουν, ότι πρέπει να εκχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» και οι δύο μιλάνε για «σχέδιο Ανάν ΙΙ» και οι δύο «θωπεύουν» διπλωματικά τον Νταβούτογλου, ο οποίος κάνει «πάρτυ» με τα πλοία του στο Αιγαίο. Ε, όχι!!


Εμείς κάνουμε, δυστυχώς, έναν μοναχικό δρόμο στα εθνικά ζητήματα και προσωπικά δίνω και τη μάχη μας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, εκεί όπου ο μεν ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γκρεμίσει καταστάσεις , όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάνης , η δε ΝΔ σιωπά και δεν μίλησε, όταν βγήκαν τουρκόφωνες εφημερίδες να λένε, ότι 11 Τούρκοι Βουλευτές μπαίνουν στη Βουλή και μάλιστα μέσα και από τον Συνδυασμό της ΝΔ. Καλύτερα το ερώτημα προς την δική τους τη πλευρά.

Related Posts