ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ TV


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε (09.12.14) ως εξής σε ερωτήσεις των Δημοσιογράφων Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΥΦΑΚΙ»

Σ. Βούλτεψη: Λοιπόν, αυτό θα είναι πολύ μεγάλο δίλημμα για τον Ελληνικό λαό. Επειδή βλέπω εκεί τον συνάδελφο κύριο Κουίκ, θα είναι δίλημμα και για τους Βουλευτές, εάν θα οδηγήσουν τη χώρα σε αυτό τον κίνδυνο.....

Τ. Κουίκ: Το δίλημμα είναι δικό σας, εάν θα συνεχίζεται αυτή η ταπείνωση και τα emails για να κυβερνιέστε, δυστυχώς, από τους τραπεζίτες. Αυτό είναι το δίλημμα κυρία Βούλτεψη. Σας παρακαλώ πάρα πολύ τα διλήμματα για πάρτι σας και όχι για εμάς.

Σ. Βούλτεψη: Ωραία.....

Τ. Κουίκ: Ακούστε!!! Και πάρτε το δάσκαλό σας, για να δείτε πώς γίνονται οι αποστασίες!! Εκεί δίπλα σας είναι. Στο διπλανό γραφείο.

Δ. Οικονόμου: Ρε παιδιά, σιγά......

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, με συγχωρείτε. Δεν θα απευθύνεται σε μένα η κυρία Βούλτεψη για διλήμματα. Τα διλήμματα στον εαυτό της.

Σ. Βούλτεψη: Δεν απηύθυνα  διλήμματα.......

Τ. Κουίκ: Τα διλήμματα στον εαυτό σας κυρία Βούλτεψη!!!! Ευχαριστώ.

Σ. Βούλτεψη: Λυπάμαι. Συγνώμη που σας ανέφερα. Δεν πρέπει να σας αναφέρω από ότι κατάλαβα.

Τ. Κουίκ: Α μπράβο.....

Δ. Οικονόμου: Εσείς κυρία Βούλτεψη, για να κατανοήσουμε κάτι......

Τ. Κουίκ:...... Αυτό το «υφάκι» που έχετε θα κοπεί σε λίγες μέρες.

Δ. Οικονόμου: Πάμε στον Κύριο Κουίκ παρακαλώ, που είναι το κλειδί της υπόθεσης. Θα εξαρτηθεί η ψήφος, καθαρές κουβέντες που λένε-θέλω την εκτίμησή σας γιατί η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες, αλλά θέλω και μια ερώτηση που αφορά απολύτως το Κόμμα σας γιατί έχει μπει στο κέντρο της συζήτησης το τελευταίο διάστημα.

Τ. Κουίκ: Καλό είναι επιτέλους κάποιος να ασχολείται μαζί μας διότι ξέρετε είμαστε από εκείνους παίζουμε ελάχιστα στα μέσα ενημέρωσης. Έτσι είναι.

ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΚΟΦΙΝΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ

Β. Λυριτζής: Καθαρές κουβέντες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εξαρτούν τη στάση που θα κρατήσουν για την εκλογή του ΠτΔ από το πρόσωπο, ναι ή όχι;

Τ. Κουίκ: Έχουμε πει ότι και Καμμένος να κατέβαινε Πρόεδρος και ο Καραμανλής να κατέβαινε Πρόεδρος και οποιοσδήποτε να κατέβαινε Πρόεδρος, εμείς θέλουμε εκλογές χθες. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη θέση. Το κοφίνι έκλεισε με τον κύριο Μελά.

Β. Λυριτζής: Δεν έχει άλλους.

Τ. Κουίκ: Εμείς που έχουμε μείνει, πραγματικά είμαστε «μπετόν».

Δ. Οικονόμου: Γιατί εσείς θέλετε εκλογές κύριε Κουίκ; Θέλετε μια ώρα αρχύτερα να βγείτε από τη Βουλή θα σας πει κανείς. Γιατί τα γκάλοπ δεν σας περιποιούνται και πολύ…

Τ. Κουίκ: Καταρχήν πρέπει να σας πω, ότι εμείς δεν είμαστε οι επαγγελματίες τις πολιτικής και μιλάτε και προσωπικά με κάποιον ο οποίος θα πέσει όρθιος. Αν είναι να πέσει, θα πέσει όρθιος. Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Και δεν θα είναι και ανεπάγγελτος. Θα γυρίσει πίσω στη δουλειά του. Υπηρετώντας, όμως, αυτό που πίστευα από την πρώτη στιγμή. Εγώ δεν έκανα «κωλοτουμπίτσες» από την δημοσιογραφία στην πολιτική και από την πολιτική στην δημοσιογραφία.

Δεύτερον, μου κάνει εντύπωση πώς ξαφνικά θυμούνται (από τη κυβέρνηση), ότι θα πρέπει ο Βουλευτής να ακούει το λαό. Δηλαδή, ο λαός του έλεγε του συγκυβερνητικού Βουλευτή «πήγαινε ψήφισε μέτρα που θα μου τσακίζουν το μισθό, πήγαινε ψήφισε μέτρα που θα μου τσακίζουν τη σύνταξη, πήγαινε ψήφισε μέτρα που θα μου τσακίζουν και θα μου ισοπεδώνουν τις εργασιακές μου σχέσεις»; Όχι. Αυτό είναι βέβαιο.

Από εκεί και πέρα το δίλημμα, ναι πράγματι υπήρξε στην κυβέρνηση. Όταν μετά το χθεσινό Εurogroup και όταν και πριν, όταν ψηφίστηκε αυτός ο «κίβδηλος προϋπολογισμός, μαϊμού προϋπολογισμός». Το ξέρανε πολύ καλά, ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν στέκει έτσι, γιατί δεν είναι Προϋπολογισμός......

Β. Λυριτζής: Θα αλλάξει λες........

Τ. Κουίκ: ....Έπρεπε από την επόμενη μέρα (του προϋπολογισμού) κύριε Λυριτζή να φέρουν ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή να φέρουν ένα άρθρο με σαράντα πέντε πράγματα μέσα τα οποία θα είναι νέα επώδυνα μέτρα.

Δ. Οικονόμου: Κύριε Κουίκ ένα λεπτό να ρωτήσω κάτι παρακαλώ......

Τ. Κουίκ: Κύριε Οικονόμου. Η συγκυβέρνηση προτίμησε αντί να πέσει με πάταγο εκ των έσω, να πάει να πέσει με τις εκλογές. Αυτό ήταν το δίλημμα.

ΟΨΙΜΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΣΑΜΑΡΑ

Δ. Οικονόμου: Πιεζόμενη από τους δανειστές λέτε; Οι δανειστές επέβαλαν τις εκλογές;

Τ. Κουίκ: Όχι οι δανειστές. Οι απαιτήσεις των δανειστών!!! Δηλαδή τα νέα μέτρα. Δεν καταλαβαίνετε, ότι δεν θα μπορούσε να περάσει όλο αυτό το πακέτο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Και μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ να είναι όψιμα αντιστασιακό, αντιμνημονιακό και αν θέλετε, το ΠΑΣΟΚ να κατευθύνει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά;

Δ. Οικονόμου: Κύριε Κουίκ ένα λεπτό να λύσουμε κάτι......

Α. Αλ Σάλεχ: Η κυβέρνηση κύριε Κουίκ είναι συγκυβέρνηση....

Τ. Κουίκ: Κυρία Αλ Σάλεχ, να τελειώσω και μετά βγάλτε τα εσώψυχά σας.
Ο Κύριος Βενιζέλος «σέρνει από τη μύτη» τον κύριο Σαμαρά.

Α. Αλ Σάλεχ: Κύριε Κουίκ......

Τ. Κουίκ: Σας παρακαλώ κυρία Αλ Σάλεχ.

Δ. Οικονόμου: Μπορούμε να ρωτήσουμε κάτι κύριε Κουίκ;

Τ. Κουίκ: Παρακαλώ.

Β. Λυριτζής: Εσείς κ. Κουίκ συμφωνείτε, και με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία τέτοια απέναντι σε Βουλευτές;

Τ. Κουίκ: Υπενθυμίζω, ότι αν ένας άνθρωπος ξέρει από αποστασίες ή πώς γκρεμίζεται μια κυβέρνησης, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό είναι σαφές. Το θυμόμαστε από το 1993… Γιατί ήμουν στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 τότε, εναντίον του, όταν γκρέμιζε μια κυβέρνηση!

Μπέζας: Άλλο πράγμα η «αποστασία» κι άλλο αυτό που έγινε στο παρελθόν…

Τ. Κουίκ: Όταν γκρεμίζεις με τον Σιμπιλίδη μια κυβέρνηση, εσάς δεν σας ενοχλεί ιστορικά; Εμένα με ενοχλεί ιστορικά!!!

Α. Αλ Σ. : Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο, με τον οποίο χρησιμοποιείτε την λέξη «αποστασία»…

Τ. Κουίκ: Να υπενθυμίσω στην λαλίστατη κα Αλ Σάλεχ, ότι - όταν τον Ιούνιο του 2011 υπήρξε η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ - την μέρα που ο Παπανδρέου «παρέδιδε» στον Σαμαρά και τελικά το «ξαναπήρε πίσω», στο Περιστύλιο  της Βουλής – επειδή τα βίντεο υπάρχουν – θυμάστε τι λέγανε μέσα μπαίνοντας στην Βουλή; Μιλάγανε για αποστασίες του ΄65!

Τ. Κουίκ: Όπως βλέπετε, πάμε πολύ συναινετικά πλέον, επειδή «γυρεύει» η κυβέρνηση συναίνεση… Με συναίνεση πάμε να κάνουμε όλοι Προεδρικές Εκλογές, γιατί εμείς θέλουμε μετά τις Προεδρικές να πάμε σε κανονικές (εθνικές) Εκλογές. Το θέμα μας είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στη «θάλασσα» και βολοδέρνουμε να βγούμε από την στεριά… Αφήστε να βγούμε πρώτα και μετά θα τα βρούμε… Πάντως ένα πράγμα πιστεύουμε σαν μήνυμα: Ενισχύστε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ακριβώς για να μπορέσουμε να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ!

Δ. Οικονόμου: Προτιμάτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

Τ. Κουίκ: Θα απαντώ, αν μου επιτρέπετε, σε αυτό που θέλω εγώ κι όχι σε αυτό που θέλετε να ακούσετε εσείς…

Πάμε, λοιπόν, συναινετικά και στην διαδικασία της συναίνεσης. Δεν φαντάζομαι ότι θα μας βάλουνε και το οπλοπολυβόλο στο κρόταφο, για να μας πούνε τι θα ψηφίσουμε!
Θα ψηφίσουμε αυτό που λέει η καρδιά μας – και η καρδιά μας λέει να φύγει αυτή η κυβέρνηση!

ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ Ο ΜΕΛΑΣ

Δ. Οικονόμου: Να ρωτήσω κάτι κ. Κουίκ, εσείς διαβεβαιώνετε… Επειδή όντως το «κλειδί» είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτής της υπόθεσης που λέγεται «Προεδρική Εκλογή», αν βγει Πρόεδρος θα πρέπει να ψηφίσετε κι εσείς! Πώς θα το κάνουμε; Κι επειδή ο κ. Μελάς είχε πει, υπάρχουν ονόματα από εσάς που μπορεί να ψηφίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εσείς διαβεβαιώνετε, ότι ΔΕΝ υπάρχουν τέτοια πρόσωπα;

Τ. Κουικ: Είμαστε δώδεκα, ένα το κρατούμενο. Και το δεύτερο είναι, όταν προκαλέσαμε τον κ. Μελά να πει τα ονόματα, είπε «θα τα πω, εάν κληθώ στην Δικαιοσύνη»…
Ξέρετε κάτι, αρκετά ασχολήθηκα με κάποιον, που έχει φερθεί με τον πλέον ανέντιμο τρόπο, έχοντας αποδεχθεί ομόφωνες αποφάσεις Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν τοποθετήθηκε και υπάρχει και το βίντεο στο Εθνικό Συμβούλιο και όταν δεν αποχώρησε και δέχτηκε την ομοφωνία της απόφασης του Συνεδρίου μας! Λοιπόν, τέρμα με το «καλαμπούρι Μελάς»!!!


Related Posts