ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΛΙΑΤΣΟ (REAL FM)«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΜΑΪΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΜΕ»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ «ΜΑΥΡΙΛΑ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ

«ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 180»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε (05.12.14) σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου (REAL FM).Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

Α. Λιάτσος: Έχουμε στη τηλεφωνική μας γραμμή τον αγαπητό κύριο Τέρενς Κουίκ, τον συνάδελφό μας και φίλο μας ο οποίος είναι Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Κύριε Κουίκ Καλησπέρα σας

Α.Λιάτσος: Τι κάνετε;

Τ.Κουίκ: Καλά. Ετοιμάζομαι να ξαναπάω στη Βουλή. Ήμουνα το πρωί στη Βουλή.......

Α.Λιάτσος: Για τον προϋπολογισμό ε;

Τ.Κουίκ: Δεν είναι μόνο ο προϋπολογισμός. Είχα και μια συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ομολογώ ότι τα προβλήματα τα οποία τώρα έχουν συσσωρευτεί επάνω τους είναι τεράστια. Ένα από τα βασικότερα είναι ότι πλέον μπλοκάρονται - και πολύ περισσότερο για τους νέους δημάρχους που κληρονομούνε παλιές αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις η οποίες και έχουν κλείσει, έχουν φορτωθεί τα χρέη τους - δεν μπορούν να πάρουνε φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα. Δηλαδή γίνεται μία «κόλαση» με τους Δήμους αυτή την περίοδο.

Α.Λιάτσος: Ένα σχόλιο κύριε Κουίκ για την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα. Την ώρα που το συγκεκριμένο σκάφος των Τούρκων βρίσκεται στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Τ.Κουίκ: Το Barbaros..

Α.Λιάτσος: Το Barbaros.

Τ.Κουίκ: Μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνήσαμε πλήρως με την επίσκεψη. Το είχα πει και στην Επιτροπή Εξωτερικών Εθνικών Υποθέσεων που είχε συνεδριάσει πριν από λίγο καιρό Όπως το είχε πει και Πρόεδρός μας ο Πάνος Καμμένος ότι κάποια στιγμή πρέπει να δείχνουμε και διπλωματική οντότητα και να πούμε στους Τούρκους ότι με αυτά που κάνετε, δηλαδή και με τις παραβιάσεις του χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις παραβιάσεις του Αιγαίου από θάλασσα, από αέρα και με την προκλητικότητα των Τούρκων ακόμα και στη Θράκη, αναβάλλεται η συζήτηση αυτή κορυφής. «Τέρμα». Και όταν βάλετε λίγο μυαλό το ξανασυζητάμε. Δεν μπορεί συνέχεια να είμαστε......

Α.Λιάτσος: Λέτε ότι ήταν ακατάλληλη ώρα να δεχτούμε εδώ τον Τούρκο πρωθυπουργό. Αυτό λέτε. Δεν ήταν καλή στιγμή.

Τ.Κουίκ: Όχι. Δεν είναι θέμα καλής στιγμής. Είναι θέμα σωρείας πραγμάτων που κάνουν οι Τούρκοι ενοχλώντας και προκαλώντας και μάλιστα με καθεστώς «Casus belli» που οι Τούρκοι το έχουν ακόμα σε ισχυ και εμείς να μην έχουμε το κουράγιο να τους πούμε «ΤΕΡΜΑ. Όταν θα φτιάξετε, όταν θα αναδιπλωθείτε, όταν θα καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να παίζετε μαζί μας, τότε θα συναντηθούμε». Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η συνάντηση. Κύριε Λιάτσο. Εμείς επιμένουμε σε αυτό.

Α.Λιάτσος: Μάλιστα.

Τ.Κουίκ: Και μη μας λέει ο κύριος Βενιζέλος ότι «ξέρετε έπρεπε να το κάνουμε γιατί μας παρακάλεσαν οι κύπριοι». Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Α.Λιάτσος: Ναι. Θέλω να ‘ρθουμε λίγο......
.
Τ.Κουίκ: Ο νεοωθομανιστής Νταβούτογλου, χώρα η οποία είναι κοντά στον ISIS, στους τζιχαντιστές. Μία χώρα η οποία μας τροφοδοτεί συνέχεια με μουσουλμάνους μετανάστες, δηλαδή στην ουσία πάει εδώ πέρα να μας εκμουσουλμανήσει, μία χώρα η οποία δεν σέβεται διεθνής συνθήκες, μία χώρα η οποία δεν σέβεται απολύτως τίποτα. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Α.Λιάτσος: Τώρα. Να ΄ρθουμε λίγο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός ίσως αύριο το βράδυ, το ανακοινώσει και δημοσίως, θα επισπεύσει την ημερομηνία της Προεδρικής εκλογής. Και θέλω να κάνετε ένα σχόλιο κύριε Κουίκ.

Τ.Κουίκ: Αυτό που θέλουμε εμείς να επισπευθεί κύριε Λιάτσο είναι οι εκλογές. «Εκλογές να γίνουν εχθές, εκλογές να γίνουν τώρα». Ο Πρωθυπουργός να ξέρει ότι δεν θα βρει τους 180 (βουλευτές) και ματαιοπονεί με τα διάφορα σχέδια και με τα διάφορα «μαξιλαράκια» που ψάχνει ή που ανακοινώνει.

Γιατί ακόμα-ακόμα και αυτή η δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας των οχτώ βουλευτών, κάτι μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ανεξαρτήτων, θα έλεγα ότι είναι άκρως ενοχλητική σε μία Δημοκρατία. Αλλά εν πάση περιπτώση, ευτυχώς που η ψήφος θα είναι τη συγκεκριμένη στιγνή φανερή, ονομαστική, ανοιχτή, για να αναλάβει και ο κάθε βουλευτής και τις ευθύνες του.
Διότι εδώ δεν είναι θέμα ευθύνης αν θα βγάλεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι θέμα ευθύνης αν θα συνεχίσεις αυτή την κυβέρνηση και να την έχεις μεσα στα πόδια σου.

Α.Λιάτσος: Ξέρετε εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι στο Μαξίμου ότι έχουν 180 ίσως  και περισσότερους. Έτσι διαδίδουν. Εγώ δεν τα πιστεύω αλλά σας λέω τι διαδίδει το Μαξίμου.

Τ.Κουίκ: Το καταλαβαίνω. Κύριε Λιάτσο ξέρω ότι είστε πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτά τα ζητήματα και είναι ένα ζήτημα το οποίο το είχα θέσει από το καλοκαίρι όταν στο καφενείο της Βουλής, όπου συχνά-πυκνά εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός, γιατί βλέπετε ότι μια φορά δεν έχει έρθει για να απαντήσει σε ερώτηση Πολιτικού Αρχηγού. Όπως επίσης οχτώ φορές έχει απορρίψει να συνομιλήσει με τον Πάνο Καμμένο για Εθνικά θέματα. Όπως απέρριψε και την πρότασή μας για να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά ζητήματα.

Εκείνος λοιπόν πιστεύει ότι έχει τους 180 στο «τσεπάκι του». Πρέπει λοιπόν να μας δείξει από που τεκμαίρεται, ότι θα βρει τους 25 βουλευτές και τους έχει τόσο εύκολα μέσα στο «τσεπάκι του».

Α.Λιάτσος: Πείτε μας κάτι άλλο. Βλέπουμε τελευταία στις δημοσκοπήσεις ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν περνούν και την καλύτερη περίοδό τους.

Τ.Κουίκ: Διαφωνώ ριζικά!!! Με συγχωρείτε.....

Α.Λιάτσος: Διαφωνείτε ε;

Τ.Κουίκ: Βεβαίως. Διαφωνώ ριζικά.

Α.Λιάτσος: Λένε ψέματα οι δημοσκοπήσεις; Τι πιστεύετε;

Επειδή σας έχουν κοντά στο 3%, μερικές φορές και κάτω από το 3%. Μερικές φορές βέβαια και πάνω από το 3% και το 4%.

Τ.Κουίκ: Σας διαβεβαιώ ότι όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε και  που δεν είναι μαϊμού δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται με στημένες ερωτήσεις, γιατί παίζει ρόλο. Εμείς δεν αμφισβητούμε ως εργαλεία, δημοσκοπήσεις που γίνονται από σοβαρές εταιρείες, αλλα αμφισβητούμε δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται από ανύπαρκτες εταιρείες που δεν είναι καν στην ένωση δημοσκοπικών εταιρειών και που γίνονται από εφημερίδες οι οποίες είναι προσκυνημένες στην κυβέρνηση.

Α.Λιάτσος: Λέτε δηλαδή ότι όλο αυτό είναι φτιαχτό σκηνικό......

Τ.Κουίκ: Βεβαίως. Δεν το ξέρετε; Δεν το καταλαβαίνετε;

Α.Λιάτσος: Για να πληγούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτό λέτε.

Τ.Κουίκ: Για να βάλει την αμφιβολία στο βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και στον κάθε βουλευτή ο οποίος μπορεί να είναι ακόμα και στους φιλικά προσκειμενους σε εμάς από το ανεξάρτητο μπλοκ. ότι «έλα μωρέ τώρα, δεν πρόκειται να ξαναβγείτε, άρα έλα κάτσε να πάρεις ενάμιση χρόνο ακόμα το μισθό σου, να πάρεις τα 100 χιλιάρικα στην τσέπη ζεστά-ζεστά». Με αυτές λοιπόν τις θεωρίες οι οποίες θα έλεγα ότι απαξιώνουν και την ηθική στην πολιτική. ΌΧΙ, εμείς δεν συμπορευόμαστε. Σας διαβεβαιώ ότι τα ποσοστά μας είναι πολύ διαφορετικά και θέλουν δεν θέλουν.....

Οι σοβαροί δημοσκόποι, εγώ σας λέω της public issue , το τι είπε ο επικεφαλής.

Α.Λιάτσος: Θυμίστε μας τι είπε;

Τ.Κουίκ: Ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση, δεν μπορούν να τους εξαφανισουν». Αυτό φάνηκε στις ευρωεκλογές. Αυτό φαίνεται τώρα γιατί έχουμε την πιο συμπαγή ομάδα ψηφοφόρων.

Α.Λιάτσος: Αντιθέτος βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις άλλα κόμματα, νεοπαγή κόμματα τα οποία έχουν και μία πολύ «μεγάλη θαλπωρή» από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, να είναι εκτοξευμένα στις μετρήσεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Τ.Κουίκ: Εάν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν το 20% της σκανδαλώδους αλλά και της «ύποπτης», αναμενόμενης προβολής που έχει το ΠΟΤΑΜΙ, θα είμασταν σε πολύ διαφορετικά δημοσκοπικά ευρήματα.

Αλλά το σύστημα αποφάσισε να βάλει έναν συστημικό συνδυασμό μέσα στην τροχιά της πολιτικής ζωής για να περισώσει, ποιος ξέρει τι και ποιον χώρο, ένα στήριγμά του να υπάρχει στις αυριανές εξελίξεις, που να εξυπηρετεί τα δικά του τα συμφέροντα. Ένα ΠΟΤΑΜΙ το οποίο δυστυχώς κατεβάζει πάρα πολύ «μαυρίλα» προς την θάλασσα για τα εθνικά ζητήματα. Ένα ποτάμι το οποίο ακυρώνει τη λέξη ΕΘΝΟΣ. Τι να σας πω. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι σχολιάζοντάς το, του δίνω αξία με το να αφιερώνω αυτά τα δύο λεπτά που κράτησε η κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα.

Α.Λιάτσος: Ένα δεύτερο ερώτημα να σας κάνω κύριε Κουίκ.

Οι τελευταίες αποχωρήσεις από το Κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σας έχουν προβληματίσει; Φοβόσαστε να υπάρξει ενδεχόμενο αυτό το φαινόμενο να εξακολουθήσει να υπάρχει;

Τ.Κουίκ: Εμείς έχουμε πει ότι και δύο να μείνουμε θα μείνουμε με το κεφάλι ορθιοι και θα αποδείξουμε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  αυτό που υποσχέθηκαν αυτό θα πράξουν.
Σε ότι αφορά στη μία και τελευταία αποχώρηση του κυρίου Μελά θα σας πω κάτι. Πλέον έχει γίνει «διασκεδαστικός». Θα έλεγα ότι είναι κρίμα για την ιστορία του να αυτογελοιοποιείται με αυτά τα οποία κάνει. Να σταματήσει να βγαίνει ακόμα και στα καρτουνάκια στις ζώνες των παιδικών κινουμένων σχεδίων στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, διότι δεν του πάει και δεν του πρέπει. Από εκεί και πέρα έκανε την επιλογή του. Καλό ταξίδι που λέμε εμείς, σε καλή μεριά προσωπική, οικογενειακή......

Α.Λιάτσος: Σε καλή μεριά είπατε;

Τ.Κουίκ: Σε καλή μεριά εννοώ η επιλογή του. Δεν εννοώ οικονομικά. Μακριά από εμένα αυτό. Το ξεκαθαρίζω και μην αποτολμήσετε να το κάνετε και τίτλο. Γιατί δεν εννοούσα.....

Α.Λιάτσος: Δεν μπορούμε να το κάνουμε τίτλο.

Τ.Κουίκ: Λέω σε καλή μεριά η επιλογή του, διότι είναι βούκινο πλέον, ότι αυτό το οποίο κάνει, σχετίζεται και με υποψηφιότητα του γιού του. Είναι κρίμα ένα παλικάρι......

Α.Λιάτσος: Τι εννοείτε του γιού του;

Τ.Κουίκ: Εδώ πέρα «βοά ο τόπος» ότι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα κατέβει ο γιος του την επόμενη φορά. Γι’αυτό λέω σε καλή μεριά. Εύχομαι το παλικάρι αυτό να κάνει......

Α.Λιάτσος: Υπάρχει τέτοιο θέμα, ε;

Τ.Κουίκ: Ο Γιάννης το αξίζει. Εγώ τον ξέρω τον Γιάννη και είναι ένα πολύ καλό μυαλό.

Α.Λιάτσος: Ο γιος του Π.Μελά θα κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές; Αυτό μας λέτε;

Τ.Κουίκ: Τώρα το ακούτε;

Α.Λιάτσος: Ε, όχι. Σας ρωτώ. Το αναφέρατε, γι’αυτό. Για να ακούσουν και οι ακροατές μας το ρωτώ κύριε Κουίκ.

Τ.Κουίκ: Αυτή είναι η αίσθησή μας και μακάρι το παιδί να έχει τον δρόμο του. Εγώ ξέρετε είμαι ένας πατέρας που θέλω τα παιδιά μου να κάνουν αυτό που θέλουν εκείνα και όχι αυτά που θέλει ο πατέρας.

Α.Λιάτσος: Αυτό είναι πολύ σωστό.

Κύριε Κουίκ ευχαριστώ θερμά.

Τ.Κουίκ: Δυστυχώς για εμάς ο Παναγιώτης Μελάς έπαιξε και έχασε από πλευράς εντυπώσεων και απόψεων που είχαμε για τον συγκεκριμένο κύριο, αλλά αποφασίσαμε να μην ασχολούμεθα μαζί του. Και την επόμενη φορά που θα με ρωτήσετε κύριε Λιάτσο θα πω ότι ούτε «10 δεύτερα δεν θα χαραμίσω να απαντήσω για εκείνον».

Α.Λιάτσος: Καλό απόγευμα κύριε Κουίκ. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τ.Κουίκ: Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Γεια σας.


Related Posts