ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (REAL FM)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα (04.12.14) σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου (REAL FM).


Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

Ν. Χατζηνικολάου: Κύριε Κουίκ, καλημέρα.

Τ. Κουίκ: Καλημέρα κύριε Χατζηνικολάου. Είμαι στο διάδρομο και περιμένω τον Πρόεδρο ο οποίος είναι μέσα με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο.

Ν. Χατζηνικολάου: Για ποιο θέμα καταθέτει;

Τ. Κουίκ: Ο φάκελος ξανάνοιξε μετά από τις καταγγελίες που έκανε η Σταυρούλα Ξουλίδου.

Ν. Χατζηνικολάου: Μάλιστα. Είμαστε εδώ μαζί με τον Αντώνη Δελατόλα.

Τ. Κουίκ: Καλημέρα Αντώνη.

Α. Δελατόλας: Καλημέρα Τέρενς.

Ν. Χατζηνικολάου: Θέλω να ρωτήσω αγαπητέ κύριε Κουίκ, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι άλλος ένας Βουλευτής, ο κύριος Μελάς, μπήκε στη σειρά των αποχωρήσεων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μάλιστα λέγοντας ότι υπάρχουν άλλοι τέσσερις μέσα στη Κοινοβουλευτική Ομάδα που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τ. Κουίκ: Επειδή και η ψυχαγωγία έχει και ένα όριο και ένα τέλος και επειδή ο άνθρωπος δεν έχει αφήσει εκπομπή για εκπομπή, ακόμα και στα καρτούνς στα παιδικά πηγαίνει και μιλάει, τον προειδοποιήσαμε χθες, ότι αν δεν μας δώσει ονόματα σε 24 ώρες, θα του στείλουμε εξώδικο. Αυτή τη στιγμή συντάσσεται το εξώδικο. Θα του αποσταλεί του κυρίου Μελά. Να τελειώνει αυτή η ιστορία. Να μας πει τα ονόματα, ειδάλλως θα έχει τις προβλεπόμενες από εμάς νομικές συνέχειες. Δεν μπορούμε πια άλλο να τον παρακολουθήσουμε. Είχα κάνει μια ανακοίνωση......

Ν. Χατζηνικολάου: Μήπως λέει αλήθεια;

Τ. Κουίκ: Αλήθεια σε τι;

Ν. Χατζηνικολάου: Στο ότι υπάρχουν συνάδελφοί του που του έχουν πει ότι θέλουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ρωτώ, γιατί και ο κύριος Μελάς βγήκε και τα είπε αυτά μετά από ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απόφαση του Συνεδρίου.

Τ. Κουίκ: Έχετε απόλυτο δίκιο.

Ν. Χατζηνικολάου: Μήπως υπάρχουν και άλλοι που ντρέπονται να το πουν τώρα και θα το πουν αργότερα;

Τ. Κουίκ: Τώρα να σας πω εάν ντρέπονται να μιλήσουν άνθρωποι που φοράνε παντελόνια ή γυναίκες που τιμούν τις φούστες τους, τι να σας πω; Αλλά βλέπω την ατμόσφαιρα κάθε φορά που συνεδριάζουμε και βλέπω το πόσο φανατικά τοποθετούνται (υπέρ του όχι), όπως για παράδειγμα η έκρηξη της Μαρίας Κόλλια προχτές, όπου απομονώθηκε μία φράση της «εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση» απευθυνόμενη προς το κυβερνητικό σχήμα, ότι «εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που θέλετε εσείς» και έκανε την πρέπουσα διευκρίνηση.

Ε, εντάξει, τι να σας πω. Ακόμα και βίντεο του βγάλαμε (του Μελά) στον αέρα, όπου λέει ότι «εγώ θα σεβαστώ τις αποφάσεις του Συνεδρίου». Υπέγραψε κιόλας.

Α. Δελατόλας: Τέρενς, επειδή γίνεται βλέπουμε, πολιτικά στενό μαρκάρισμα στους ΑΝΕΛ σε σχέση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.....

Τ. Κουίκ: Γεγονός. Με το ΣΔΟΕ και με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Α. Δελατόλας: Να ρωτήσω το εξής. Σημειολογικά. Η χθεσινή εικόνα της κυρίας Κουντουρά με τον κύριο Σταμάτη και με τον Πρωθυπουργό, υποκρύπτει κάτι κατά τη γνώμη σας; Γιατί όλα κάπως έτσι ξεκινάνε.

Τ. Κουίκ: Θα σας δώσω τον τίτλο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην δημόσια συμπεριφορά μας! Και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και στο τι λέμε, ακόμη και σε μια Συνεδρίαση Επιτροπής.
Γιατί είναι λογικό – δημοσιογράφος είμαι – όταν είμαστε σε μια εποχή τόσο δύσκολη, να μην πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα να «πιάνεται» οποιοσδήποτε δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ, σε μία λέξη μας!

Δεν μπορώ να πω, ότι ήταν και η καλύτερη εικόνα αυτή χτες… Οι «αγκαλιές» και τα «φιλιά». Αυτή η άποψή μου πρέπει να καταγραφεί. Από εκεί και πέρα…

Ν. Χατζηνικολάου: Που σημαίνει ότι έχετε κάποιες υποψίες…

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, όχι! Το να συμπέσει μπαίνοντας ένας Βουλευτής στην Βουλή και στρίβοντας αριστερά για να πάει στο καφενείο, εκείνη την ώρα να βγαίνει ο κ. Σταμάτης, εντάξει...

Πάντως είπε η κυρία Κουντουρά «τι να κάνουμε, θα πετάμε πέτρες μεταξύ μας; Πολιτικοί αντίπαλοι είμαστε» και φιληθήκανε, τι να σας πω;!

Αλλά επαναλαμβάνω, πιστεύω, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να μην δίνουμε κανένα δικαίωμα ούτε για μια «φλασιά» φωτογράφου!

Ν. Χατζηνικολάου: Μίλησε ο Πρόεδρος του Κόμματος με την κυρία Κουντουρά, μετά το περιστατικό αυτό;

Τ. Κουίκ: Ναι, μιλήσανε. Ανέβηκε η κυρία Κουντουρά από την Ολομέλεια και τον είδε στο γραφείο του, με ανοικτές πόρτες – μάλιστα ήμουν κι εγώ απ’ έξω – και της είπε «λίγο προσοχή». Τίποτα παραπάνω.

Ν. Χατζηνικολάου: Εκείνη πώς αντέδρασε;

Τ. Κουίκ: Αυτό που σας είπα πριν. Να σας πω κάτι; Το βλέπετε ύποπτο μπροστά σε ΤΟΣΟ κόσμο, να θέλει να πάει να δώσει το φιλί;

Ν. Χατζηνικολάου: Όχι, εδώ ο άλλος (ο Π. Μελάς) ψήφισε στο Συνέδριο και μετά τα είπε…

Α. Δελατόλας: Το φιλί να το δώσει. Μην είναι «του Ιούδα»;

Τ. Κουίκ: Εντάξει, δεν έχω αυτή την αίσθηση από την Έλενα, τουλάχιστον από τον τρόπο που μιλάει μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Α. Δελατόλας: Εμείς δεν ξέρουμε, αλλά μια τρώνε, μια φιλιούνται…

Τ. Κουίκ: Κύριε Δελατόλα, επαναλαμβάνω, είναι οι εποχές, που οφείλουμε – έναντι των ψηφοφόρων μας – να είμαστε πάρα, πάρα πολύ προσεκτικοί! Ξέρετε πόσους φίλους έχω στην ΝΔ; Άπειρους! Με τους οποίους μεγαλώσαμε, σχεδόν, μαζί! Ούτε καφέ δεν θέλω να πιω μαζί τους, σε τέτοιες εποχές!!!

Ν. Χατζηνικολάου: Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κουίκ!

Τ. Κουίκ: Κι εγώ κ. Χατζηνικολάου, καλημέρα!


Related Posts