ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ MEGA


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΛΠΗΣ ΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΤΡΟΪΚΑ ΝΕΟΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ»

«ΤΑΥΤΙΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΡΥΠΑΝΕ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μετείχε σήμερα (03.12.14) στην εκπομπή των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη (MEGA).
Τ. Κουίκ: Πολύ γρήγορα θα συνοψίσω τις σκέψεις και σαν συμπέρασμα των όσων άκουσα μέχρι τώρα.

Ακούω ότι η τρόικα θέλει την ακριβή διατύπωση. Δεν είναι η πρώτη φορά!! Η τρόικα θέλει ακριβή διατύπωση ενός νόμου που μπαίνει στη Βουλή και να υπενθυμίσω ότι πολλές φορές.....

Δ. Καμπουράκης: Για να το γράψει κιόλας δηλαδή.

Τ. Κουίκ: ….Κατηγορήθηκε η κυβέρνηση, ότι ήρθανε (νόμοι) στα Αγγλικά, τα μεταφράσανε και τα φέρανε στη Βουλή.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σας πω ότι τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση δεν διαπραγματευότανε. Ό, τι ήθελε η τρόϊκα, έλεγε «ΝΑΙ» και προχώραγε. Τώρα ξαφνικά, επειδή πλησιάζουμε στην εποχή των 180, που δεν θα βρεθούνε, σου λέει «κάτσε τουλάχιστον να πάμε στις κάλπες ως αντιστασιακοί».

Τώρα έχουμε τους «νεοαντιστασιακούς».

Και για πρώτη φορά πάμε από σήμερα να ξεκινήσουμε την κουβέντα για τον προϋπολογισμό - σήμερα ξεκινάει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και να το ψηφίσει η συγκυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ - χωρίς να ξέρουνε τι ψηφίζουν επί της ουσίας.
Δηλαδή η κυβέρνηση ξέρει, ότι θα ψηφίσει έναν προϋπολογισμό ο οποίος από την άλλη μέρα θα είναι έωλος, ανοιχτός, ένα κουρελοχαρτάκι.

Και μετά ή θα έρθει μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δεν το πιθανολογώ τόσο, αλλά μπορεί όμως και να συμβεί με τον Κάρολο Παπούλια που έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας (μαζί του όλα μπορούν να συμβούν) ή θα έρθει αναθεώρηση του προϋπολογισμού ή θα έρθει νόμος σε ένα άρθρο «πάρτε το – ψηφίστε το – καταπιείτε το».......

Δ. Καμπουράκης: Το πιθανότερο είναι αυτό.

Τ. Κουίκ: Τί σημαίνει αυτό μέσα σε όλα; Ότι πάμε για μία παράταση του μνημονίου, ό,τι όνομα και να έχει.

Ο Κύριος Βενιζέλος το είπε «μία τεχνική...», πως το είπε ο κύριος Βενιζέλος....;

Γ. Οικονομέας: Ενός μηνός (παράταση)

ΤΟ ΣΤΡΙΠ-ΤΙΖ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τ. Κουίκ: Η τρόικα ζητάει έξι μήνες. Είναι σαφές, ότι με το σημερινό email όπως αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες, έχουμε κυβέρνηση που της κάνει η τρόικα στριπτίζ στο Παρίσι που φημίζεται για τα καμπαρέ και κυβερνιέται με emails.
Μία κυβέρνηση η οποία έχει μετατρέψει την Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή της τρόικας. Γιατί αυτό που έγινε πριν......

Δ. Καμπουράκης: Όταν αλώνιζαν εδώ οι Τροϊκανοί λέγαμε φτάνει πια. Τώρα πάνε στο Παρίσι για να μην αλωνίζουν εδώ λέμε όχι.

Γ. Οικονομέας: Θυμήθηκες τα «Moulin Rouge» τώρα εσύ…

Τ. Κουίκ: Βεβαίως. Και όχι μόνο «Moulin Rouge και το «Can-Can» και όλα αυτά.

Πριν από τρεις εβδομάδες η τρόικα μετέτρεψε τη Βουλή, σε Βουλή της τρόικας όταν πήρε πίσω το θέμα των 100 δόσεων. Με το email πάλι.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν μπορεί να διοικηθεί αυτός ο τόπος με email, μπορεί να τελειώνουμε με τις κάλπες; Να στηθούνε και να μην αφήνουν και την αγορά σε αυτήν την παράταση η οποία είναι βασανιστική και καταστροφική; Όταν μάλιστα προαναγγέλλουν........

Γ. Οικονομέας: Τα προβλήματα θα τελειώσουν με τις κάλπες;

Τ. Κουίκ: Με συγχωρείτε. Θα τελειώσουν το πρόβλημα, όταν οι ίδιοι βάζουν ένα μαχαίρι και «τρυπάνε το λαρύγγι» του ξενοδόχου και «τρυπάνε το λαρύγγι» του τουρισμού με αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό; Αυτό μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα βολέψει την Ελλάδα;

Γ. Οικονομέας: Όχι. Αλλά θα λυθεί με τις εκλογές; Αυτό ρωτάω. Για το σκεπτικό σας.
Τ. Κουίκ: ΝΑΙ!! Το πιστεύουμε ακράδαντα!!

Γ. Οικονομέας: Εγώ φοβούμαι ότι τα προβλήματά μας είναι πολύ βαθύτερα από τις εκλογές και ποιος θα εκλεγεί.

Τ. Κουίκ: Το πιστεύουμε ακράδαντα. Ακούστε να δείτε.......

Δ. Καμπουράκης: Ναι ρε Τέρενς αλλά μέχρι προχτές λέγατε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί...... 

Είπε ο Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «ναι με τον κύριο Καμμένο μπορεί...»

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι. Δεν είπε έτσι ο Τσίπρας στη συνέντευξη.

Δ. Καμπουράκης: Είπε ότι «έχουμε διαφορές μεγάλες αλλά έχει δείξει μία έντιμη στάση...».

Τ. Κουίκ: Αυτό. Μέχρι εκεί.

Δ. Καμπουράκης: Εχτές ο Καμμένος λέει ψηφίστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. Κουίκ: Λάθος. Και να σας πω κάτι; Το κακό είναι ότι δεν παρακολουθείτε τι λέει ο Καμμένος ή το τι λέει ο Εκπρόσωπος εδώ και μέρες. Δεν είναι χθεσινό αυτό.

Εδώ και μέρες λέμε «δώστε μας τη δύναμη για να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ». Το λέμε μέρες τώρα. Δεν είναι χθεσινό.

Δ. Καμπουράκης: Εντάξει ναι. Οκ.

Τ. Κουίκ: Και για παράδειγμα, ανεξάρτητα αν εμείς έχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ μεγάλες διαφορές με τα θέματα τα φορολογικά, στα εθνικά έχουμε μία απόλυτη ταύτιση πολλών θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το έχετε αντιληφθεί αυτό; Έχετε αντιληφθεί, επίσης ότι ταυτίζονται σε πολλές απόψεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ; Π.χ. στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό;

Γ. Οικονομέας: Όταν λέτε να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσετε εσείς να ισορροπείτε την κατάσταση…

Τ. Κουίκ: Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν θα το «ισορροπήσουμε» μόνοι μας ή αν θα γίνει ένα «πλατύτερο» σχήμα.

Αλλά, για να κλείσω το θέμα, μπορούν οι συγκυβερνητική να τελειώνουν λέγοντας ψέματα στον κόσμο; Μπορεί να βγει η συγκυβέρνηση και να πει, ότι δεν έχουμε «success story»;

Δ. Καμπουράκης: Αυτό είναι σαν να λέει ότι αυτοκτονεί! Πώς θα το πει;!!!

Τ. Κουίκ: Αυτό είναι «parody story» και όχι «success story»!

Δ. Καμπουράκης: Δύο λεπτά, είναι δυνατόν να περιμένεις να βγει ο Σαμαράς και να πει «παιδιά, απέτυχα πλήρως, δεν ήταν «success story», ήταν καταστροφή»;

Τ. Κουίκ: Εγώ θα σας πω ότι διαφωνούσα, όταν πήγε για εκλογές ο Καραμανλής το ’09. Τουλάχιστον όμως είπε «εγώ κύριοι είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτά τα πράγματα» και πήγε σε εκλογές και τουλάχιστον «έπεσε» με το κεφάλι ψηλά… Ανεξάρτητα με το αν είχε κι αυτός την ευθύνη των πραγμάτων μέχρι τότε.

Γ. Οικονομέας: Ο καυγάς είναι να μην «πέσει η χώρα με το κεφάλι χαμηλά» κ. Κουίκ, όχι ποιος θα «πέσει με το κεφάλι ψηλά»!

Τ. Κουίκ: Ο καυγάς είναι να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΧΩΡΑ του κάθε ΔΝΤ και της κάθε Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα!

Γ. Οικονομέας: Σωστό. Πόσο θα είναι όμηρος, αυτό είναι το βασικό ερώτημα τώρα…

Η ΚΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τ. Κουίκ: Λοιπόν, επειδή στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, κι ένα από τα βασικότερα πράγματα του μη αδιεξόδου είναι ΚΑΙ οι ΚΑΛΠΕΣ…ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΠΕΣ!
Κι επειδή εσείς με τη Τρόικα μιλάτε για «κοστοποίηση», εμείς μιλάμε για «κομποστοποίηση» των Ελλήνων, έτσι όπως πάνε τα πράγματα…

Γ. Οικονομέας: Η «κομποστοποίηση» είναι μια διαδικασία επεξεργασίας των σκουπιδιών, για να καταλάβει ο κόσμος...

Τ. Κουίκ: Ε, μα περί αυτού πρόκειται. Διότι τελικά μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια… !!! Διότι έτσι το επέτρεψε η κυβέρνηση σε όλη αυτή την τετραετία!

Χ. Πρωτόπαπας: Στην κρίσιμη ώρα, στηρίζεις την χώρα σου, δεν την αποδυναμώνεις. Κι όποιος αποδυναμώνει την χώρα του, αποδυναμώνει τον εαυτό του! Και δεν νομίζω ότι το κάνετε συνειδητά αυτό, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό!

Τ. Κουίκ: Κύριε Πρωτόπαπα, συνειδητά λοιπόν σας λέω, ότι η κρίσιμη ώρα ήταν το 2010, όταν στο Καστελόριζο ο «εκλεκτός σας» Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. και για πρώτη φορά εκείνος έγινε ο «Δούρειος Ίππος» και έβαλε το ΔΝΤ μέσα στη Ευρώπη…

Χ. Πρωτόπαπας: Κύριε Κουίκ, η κυβέρνηση που στηρίξατε - πριν τους ΑΝΕΛ – είχε 35 δις έλλειμμα, είχε χρεοκοπήσει την χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή…

Δ. Καμπουράκης: Έχουμε πάει «last, last, last, last year»…!

Τ. Κουίκ: Ε, βλέπετε, δεν θέλει να ακούει για τον Παπανδρέου! Γιατί, βλέπετε, έχουν και μια κρίση αρχηγού εκεί πέρα (στο ΠΑΣΟΚ)! Δεν ξέρουν ποιος είναι… Είναι ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος…;;;!!!

Χ. Πρωτόπαπας: Αφήστε… Για εσωκομματικές κρίσεις μην μιλάτε εσείς!

Τ. Κουίκ: Τουλάχιστον εμείς είμαστε ξεκάθαροι εκεί που είμαστε, γιατί εμείς που μένουμε είμαστε οι ξεκάθαροι, δεν είμαστε οι «κωλοτούμπες» σαν κι εσάς το ΠΑΣΟΚ.

Ελάτε τώρα να πούμε για το θέμα που είπατε προηγουμένως, δεν ξέρω ποιος ανέφερε το παράδειγμα,  ότι στην Πορτογαλία, στην Ισπανία ήρθαν τα πράγματα διαφορετικά. Υπάρχει όμως μια σημαντική παρατήρηση… Στην Πορτογαλία και την Ισπανία δεν βρέθηκε η κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση – εγώ δεν είμαι Συριζαίος σε καμία περίπτωση  - ότι θα «φύγουν τα λεφτά από το ΑΤΜ», ότι «δεν θα υπάρχουν λεφτά στο ΑΤΜ» όπως είπε η Εκπρόσωπος της ΝΔ, η κα Βούλτεψη, ότι θα «σηκωθούν οι καταθέσεις» και δεν γινόντουσαν αυτές οι αθλιότητες, οι οποίες βάζανε σε ένα εκβιαστικό δίλημμα τον ελληνικό λαό!!!

Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

Υπενθυμίζω, ότι ο Ρωμανός για τα θέματα συμμετοχής του σε τρομοκρατική οργάνωση έχει αθωωθεί και έχει μείνει το ποινικό σκέλος και τα 15 χρόνια. Υπενθυμίζω, επίσης, ότι είμαι από εκείνους που μάχονται την τρομοκρατία με πάρα πολύ σκληρά λόγια.

Αλλά από την άλλη πλευρά, ως πολίτης αυτής της χώρας, και όχι ως Βουλευτής, λέω, ότι έχει το δικαίωμα κι ο τελευταίος κακούργος να σπουδάζει! Κι από εκεί και πέρα βεβαίως πρέπει να μπαίνει η Πολιτεία έγκαιρα με τις σύγχρονες μεθόδους, ακόμη και με εξετάσεις μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, αν χρειαστεί, για να συνεχίσει τις σπουδές του!

Δηλαδή, είναι απαγορευτικό για μένα – για την συνείδηση μου – να μην μπορεί κάποιος μέσα από τις φυλακές να σπουδάζει! Αλλά, «πληρώνει» τον Ξηρό…

Δ. Καμπουράκης: Αυτό πήγα να πω…!Related Posts