ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ 
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ»


«ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠτΔ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε (10.12.14) ως εξής σε ερωτήσεις των Δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑ

Στο δίλημμα, για ποιο λόγο μπήκε εσπευσμένα η κυβέρνηση σε αυτή την διαδικασία του ΠτΔ, υπενθυμίζω, ότι μέχρι χτες έλεγαν, ότι είναι «έξω από τα θεσμικά όρια, ευπρέπεια, πλαίσια» το να κάνουμε πιο γρήγορα τις διαδικασίες, που ζητούσαμε εμείς. Αυτά, ακριβώς, έλεγαν από την συγκυβέρνηση.

Και ποιό ήταν το δίλημμα; Πολύ απλό. Μετά από τον κίβδηλο Προϋπολογισμό, (όπου το ξέρανε από πριν, ότι αμέσως μετά, θα έπρεπε να φέρουνε καινούργια μέτρα, είτε με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είτε σε ένα άρθρο ένα σωρό πράγματα που ζητούσε μέσω emails ή με μή e-mails, είχανε δύο λύσεις:

α) Ή να «πέσουν εκ των έσω» με πάταγο – γιατί θα αντιδρούσαν σίγουρα πολλοί συγκυβερνητικοί Βουλευτές - ή

β) να πάνε σε μια αξιοπρεπή «έξοδο» με τις Εκλογές.

Γιατί οι «180» δεν βρίσκονται και νομίζω ότι και η χτεσινή αριθμητική συστοίχιση με πολλούς, που λένε πλέον «δεν ψηφίζουμε», από το μπλόκ των ανεξαρτήτων (Βουλευτών), δείχνει, ότι πάμε για Εκλογές. Και αυτό – τουλάχιστον για εμάς – είναι θετικό.

Επίσης, θα έλεγα, ότι είναι τρελό να ακούγονται όλα αυτά τα σενάρια τις τελευταίες ώρες, την ώρα που ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι «ο Σταύρος Δήμας θα είναι το ίδιο πρόσωπο και στις τρεις εκλογές (ψηφοφορίες)», να λένε, όχι ότι θα τον βγάλει η κυβέρνηση ή ότι θα παραιτηθεί ο Δήμας από την τρίτη (ψηφοφορία).

Και λέω: Θα δεχόταν ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μια ιστορία, να μπει, να «στραπατσαριστεί» και να πει «άντε γεια, χαίρετε», όταν μάλιστα έχει απαντήσει και σε ερώτηση, αν θα βρεθούν οι «180», άρα ξέρει ότι πάει για 3η αναμέτρηση και να πει «το ελπίζω»;

Και μετά, είναι το άλλο σενάριο που λένε ότι «αν δεν είναι ο Δήμας, μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε Κουβέλης». Δηλαδή, θα παίξει τον ρόλο του «κομπάρσου» ή του «stuntman» (κασκαντέρ, όσοι πραγματοποιούν ειδικές ριψοκίνδυνες σκηνές σε ταινίες)… ; Για να το βάλω σε κινηματογραφική γλώσσα…

Άρα, όλα αυτά είναι ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ των Θεσμών και του Συντάγματος!

ΚΡΑΧ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Κάτι σημαντικό για το χθεσινό Χρηματιστήριο και τη μέγιστη πτώση του:

Υπενθυμίζω την δήλωση του Σόιμπλε και λέει τα εξής, προσέξτε:

«Η ανακοίνωση Σαμαρά, έγινε χωρίς να προκαλέσει έκπληξη σε όλους μας, καθώς υπάρχουν μυστικά, που κάνουμε ότι δεν ξέρουν οι άλλοι κι οι άλλοι κάνουν, ότι δεν ξέρουμε εμείς…»

Προσέξτε τη φράση του Σόιμπλε - ακριβώς το ήξερε – και μάλιστα έκανε και μια αναφορά στο Δημοψήφισμα του Παπανδρέου, που τον σταμάτησε ο Βενιζέλος, που και τότε είχαμε ένα «μίνι» Κράχ του Χρηματιστηρίου…

Λοιπόν μετά από αυτήν την ομολογία του Σόιμπλε, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ρωτάμε ευθέως:

-       Θα παρέμβει ο Εισαγγελέας, για να δει ποιοι «έκαναν ταμείο» στο Χρηματιστήριο χτες;

-       Ποιοι κέρδισαν από την αύξηση των Ελληνικών Ομολόγων;

-       Ποιοι είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση;

-       Ποιοι πούλησαν Ελληνικά Ομόλογα;
    Εδώ, λοιπόν, θεωρώ, ότι παίχτηκαν πάλι κερδοσκοπικά παιχνίδια!

Όλοι θα «αποδώσουν ταμείο» μετά τις εκλογές. Το καταλαβαίνετε; Όλοι!!! Γιατί μέσα σε όλα αυτά τα οποία λέμε οι ΑΝΕΛ είναι ότι τέρμα και οι «μαϊμού» εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Εκείνοι οι οποίοι έχουν παραβεί το καθήκον τους ως Υπουργοί θα πηγαίνουν να αποδίδουν λογαριασμό στην τακτική Δικαιοσύνη.

Είναι υποχρέωση του Κοινοβουλευτισμού να φύγει από τις διαδικασίες των «μαϊμού» εξεταστικών επιτροπών, όπου το κάθε Κόμμα βγάζει τη δική του απόφαση. Συμφωνούμε εκεί;

Ν. Μηταράκης: Πολύ ωραία. Θα το ψηφίσετε στη συνταγματική αναθεώρηση; Εμείς καταθέσαμε συνταγματική πρόταση για την κατάργηση αυτών που λέτε.

Τ. Κουίκ: Εσείς είχατε προτείνει να γίνει η μία και τη μόνη εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των μνημονίων και δεν το κάνατε. Είστε ΨΕΥΤΕΣ-ΨΕΥΤΕΣ-ΨΕΥΤΕΣ!!

Που σημαίνει κατ’ εξακολούθηση πολιτική απάτη. Διότι λέτε «Ζάππεια» , δεν κάνατε τίποτα, «18 υποσχέσεις» δεν κάνατε τίποτα, «success story», δεν έγινε τίποτα, «βγαίνουμε από το μνημόνιο τέλος του χρόνου», δεν έγινε τίποτα, «αυτό είναι ο Προϋπολογισμός της επιτυχίας», είναι κίβδηλος και πάμε για νέα μέτρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Όλοι συμφωνούμε ότι συναινούμε για να γίνουν οι διαδικασίες για ΠτΔ. Σωστά;
Άρα ποιο Σύνταγμα υπαγορεύει στο Βουλευτή να ψηφίσει αυτόν που υποδεικνύει η κυβέρνηση;

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Κανένα.

Τ. Κουίκ: Άρα, μπορούμε να μην ψηφίσουμε τον εκλεκτό της κυβέρνησης;

Δ. Καμπουράκης: Βεβαίως. Ερώτηση όμως. Θέλω τη γνώμη σου για το πρόσωπο του κυρίου Δήμα.

Τ. Κουίκ: Ο κύριος Δήμας είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υπηρετήσει το πολιτικό σύστημα με την ιστορία που έχει. Αναμφισβήτητα. Όμως ήταν εκείνος, ο οποίος στήριξε τα μνημόνια. Και αυτό το οποίο πρέπει να πούμε είναι, ότι η κυβέρνηση «κατεβάζει» υποψήφιο έναν άνθρωπο που έχει στηρίξει μνημόνια.

Εάν αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, τότε με συγχωρείτε πάρα πολύ ,αλλά κάπου δεν είμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα!

Είναι άνθρωπος των μνημονίων!!!

ΡΩΜΑΝΟΣ

Τ. Κουίκ: Αυτό το οποίο έχουμε πει από την αρχή, είναι ότι από τη στιγμή που του δόθηκε το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις, έχει και το δικαίωμα των σπουδών.

Επίσης λέμε, ότι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, που σημαίνει διαδικτυακά.

Έχω μάλιστα και μία παρατήρηση από την πολιτευτή μας την Ευαγγελία Εγγλέζου, μου έχει έρθει τώρα με ένα tweet. Γράφει: «Απαράδεκτοι, που το εκμεταλλεύονται κομματικά».

Διότι και εμένα δεν βγαίνει από το μυαλό, ότι - πέρα από το θέμα τις προστασίας του Νίκου Ρωμανού - υπάρχει μια σαφής πολιτική εκμετάλλευση. Κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εμένα δεν μου βγαίνει από το μυαλό.

Γ. Μηλιός: Είναι πολιτική εκμετάλλευση να υπερασπίζεσαι μία ζωή και ανθρώπινα δικαιώματα;

Τ. Κουίκ: Ε, ναι. Γίνονται πολιτικά παιχνίδια κύριε Μηλιέ.

Γ. Οικονομέας: Και από τη δική σας τοποθέτηση συμπεραίνω, ότι όλα τα Κόμματα τις Αντιπολίτευσης θέλουν να δεθεί μία λύση. Δεν μπορεί να αντιδρά μόνο η ΝΔ!

Τ. Κουίκ: Και εμείς θέλουμε να δώσουμε τη λύση. Μίλαγα με τη Μαρία Χρυσοβελώνη χτες το βράδυ, η οποία είναι και η Ειδική Εισηγήτρια πάνω στην ιστορία αυτή - που είναι και νομικός η ίδια  - και είπαμε, ότι σήμερα το μεσημέρι θα δούμε πού κατασταλάζει όλη η ιστορία για να πάρουμε την απόφαση.

Με ανακοινώσεις τύπου ΕΛΜΕ, όμως, δεν βγαίνει άκρη. Με ανακοινώσεις τύπου ΕΛΜΕ, που την ημέρα εκείνη του Σαββάτου πυροδοτούσε μία κατάσταση, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά η κατάσταση θέλει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ

Ο κύριος Σημίτης στην ομιλία του έκανε πρόβλεψη και για το ΠΟΤΑΜΙ;

Ρωτάω: Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος; Ότι θα κυβερνήσει με μικρότερα Κόμματα; Για το ΠΟΤΑΜΙ δεν άκουσα τίποτα.

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Υπονοείτε κάτι. Ότι έχει σχέση ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχέση με το ΠΟΤΑΜΙ;

Τ. Κουίκ: Δεν ξέρω. «Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται». Εγώ ένα ερώτημα έκανα. Τίποτα παραπάνω.

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Θέλω να σας θυμίσω, ότι ο κύριος Σημίτης ήταν εκεί στις 3 του Σεπτέμβρη, ότι ο κύριος Σημίτης συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα της δημοκρατικής συμπαράταξης... Ήταν ένας άνθρωπος που τήρησε τους κανόνες-αρχές της παράταξης και νομίζω τίμησε και τη χώρα......

Τ. Κουίκ: Και έκανε και την Goldman Sachs πλουσιότερη κατά 2 δισεκατομμύρια.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που λέμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι πολύ ξεκάθαρο:

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

Μη νομίζετε. Δεν θα είναι δύο τα κόμματα. Θα είναι περισσότερα. Γιατί θα γίνουν μεγάλες αλλαγές και σε επίπεδο των κομμάτων που βρίσκονται τώρα στη Βουλή. Εγώ δεν ξέρω αν θα υπάρχει αύριο Βενιζέλος ή Σαμαράς. Σας διαβεβαιώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει μέσα εκεί και πως θα συγκροτηθεί ένα μέτωπο για τη λύση του εθνικού ζητήματος.

Πάντως εμείς θα είμαστε εκεί η «θηλιά» όπως ο Γκένσεν του 3%. Ο Γκένσεν του 3% διοικούσε. Σας το θυμίζω αυτό το πράγμα. Εμείς λέμε λοιπόν, ότι θα μπούμε πραγματικά ασπίδα για Εθνικά θέματα, όπου ταυτίζονται ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία πάντως, στα Εθνικά ζητήματα. Φωτοτυπία ο ένας με τον άλλον.

Ν. Μηταράκης: Στα Εθνικά θέματα;

Τ. Κουίκ: Βεβαίως. Ρωτώ... Στο θέμα της Μακεδονίας. Ταυτίζεστε, ναι ή όχι για το θέμα της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό;

Ν. Μηταράκης: Απολύτως καθόλου. Νομίζω, ότι οι διαφορές στα Εθνικά θέματα είναι σαφέστατες.

Τ. Κουίκ: Μου απαντάτε; Ποιες είναι οι διαφορές; Συμφωνείτε και οι δύο στο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δοθεί ο όρος Μακεδονία. Ναι ή όχι; Ρωτώ.

Ν. Μηταράκης: Η Εθνική θέση, θέση Σαμαρά........

Τ. Κουίκ: Καλά εντάξει...... Ο Σαμαράς γκρέμισε μια κυβέρνηση.......

Ν. Μηταράκης: Πάντως να πω κάτι. Εγώ βλέπω το εξής στα λόγια του κυρίου Κουίκ. Βλέπω ότι οι ΑΝΕΛ έχουνε γίνει η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τους στηρίζουνε σε κάθε προσπάθεια για να πάμε σε εκλογές. Η αγωνία τους απλώς είναι να μην βρεθούν εκτός Βουλής οι ίδιοι και να έχουν και οι ίδιοι σαν πρόσωπα ένα ρόλο την επόμενη μέρα.

Τ. Κουίκ: Η ΝΔ έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ. «Σύρεται από τη μύτη» από το Βενιζέλο και έχουν και τα μούτρα και μιλάνε. 
Related Posts