ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ; ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ; ΝΤΡΟΠΗ»

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα  με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ παρέδωσαν στον Τέρενς Κουίκ ψήφισμα για την στήριξη των σεισμόπληκτων μαθητών της Κεφαλονιάς και τον ενημέρωσαν  για τις ελλείψεις σε ειδικότητες εκπαιδευτικών σε σχολεία του νησιού, καθώς επίσης και για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο σεισμός σε σχολικά κτιριακά συγκροτήματα.

Κατήγγειλαν, επίσης, ότι 600 οικογένειες σεισμόπληκτων μαθητών, των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα, δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα βοήθημα  από την πολιτεία.
Παράλληλα, ζήτησαν την παρέμβαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ώστε να ισχύσει για δύο ακόμη έτη το μέτρο της ποσόστωσης του 0,5% για την εισαγωγή σεισμόπληκτων μαθητών σε σχολές ΑΕΙ –ΤΕΙ.  
  
Από την πλευρά του ο Τέρενς Κουίκ εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και πρόσθεσε, ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενώ την Κυριακή θα βρεθεί για ακόμη μια φορά στην Κεφαλονιά, για να καταγράψει και ο ίδιος τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων.


«Είναι ντροπή να έρχονται στη Βουλή παιδιά σεισμόπληκτων οικογενειών και να παρακαλούν για τα αυτονόητα. Να φτιαχτούν τα σχολεία και τα σπίτια τους...» 

Related Posts