ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ (PARAPOLITIKA FM) ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕΛΑ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα (02.12.14) σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου (PARAPOLITIKA FM)
Ν. Ευαγγελάτος: Κύριε Κουίκ καλημέρα.

Τ. Κουίκ: Καλημέρα από τα Γιάννενα κύριε Ευαγγελάτο. Τι κάνετε;

Ν. Ευαγγελάτος: Είμαστε καλά και φαντάζομαι και εσείς θα είστε πολύ καλά στα Γιάννενα.

Τ. Κουίκ: Είμαι πολύ καλύτερα από χτές το βράδυ καθώς ανασυντάσσονται όλες οι δυνάμεις εδώ. Τίθεται επικεφαλής των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων ο Βασίλης Παπαγγέλης, ένα από τα πολύ αξιοσέβαστα ονόματα της τοπικής κοινωνίας και....

Ν. Ευαγγελάτος: Και την παλεύετε να διαψεύσετε τον Τσίπρα, που λέει ότι μπορεί και μην μπείτε στη Βουλή.

Τ. Κουίκ: (γέλια) Κοιτάξτε. Κυρίως για αυτό κάνουν πολύ δυνατή προσπάθεια κάποιοι περίεργοι δημοσκόποι. Διότι - για παράδειγμα -  η Pulse χτές μας έδωσε ένα σταθερό (ποσοστό) και από τα νούμερα που μας λένε οι σοβαροί δημοσκόποι, οι ίδιοι λένε οτι  εμείς έχουμε μια πολύ «συμπαγή εκλογική βάση» η οποία σίγουρα θα μας βάλει μέσα στη Βουλή.

Ν.Ευαγγελάτος: Εγώ κύριε Κουίκ δεν μιλώ για δημοσκοπήσεις τώρα. Ζητώ το σχόλιό σας επί της πολιτικής θέσης που εξέφρασε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τ. Κουίκ: Πολύ καλά. Απλώς λέω, ότι κανένας να μην προδικάζει το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί θα βρεθούν προ πολλών εκπλήξεων και εμείς νομίζω ξέρουμε καλύτερα από όλους.

Και πολύ περισσότερο χάρηκα ιδιαίτερα που πήγε ο κύριος ο Τσίπρας, προφανώς χθες το βράδυ να συμφωνήσει με τον κύριο Βενιζέλο στα εθνικά θέματα, με τα οποία εμείς διαφωνούμε ως προς τους χειρισμούς.

Διότι η Νέα Δημοκρατία - για παράδειγμα - με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία διαφορά στα εθνικά θέματα. Έχουν ταύτιση προσέγγισης στα θέματα της Θράκης - δηλαδή «αφήνουμε το προξενείο να κάνει ότι θέλει» - έχουνε ταύτιση στο θέμα των Σκοπίων, έχουνε ταύτιση στο θέμα του κυπριακού με το σχέδιο Ανάν ΙΙ…

Ν. Ευαγγελάτος: Αν συμφώνησαν Βενιζέλος - Τσίπρας δεν το ξέρουμε. Να ζητήσω και ένα σχόλιο για το κομμάτι αυτό της αποστροφής του κυρίου Τσίπρα για τις μεγάλες διαφορές ακόμα και πολιτισμικές, «επί λέξη», που έχει με το κόμμα σας.

Τ. Κουίκ: Δεν ξέρω αν στις πολιτισμικές βάζει μέσα και τα θέματα τις εκκλησίας και τις Ορθοδοξίας; Πιθανολογώ ότι μπορεί να αναφερόταν και εκεί. Αλλά θα πρέπει να πούμε στον κύριο Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, επειδή σίγουρα θα παίξουμε ρόλο μετά τις εκλογές, θα διαφυλάξουμε τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Γι’ αυτό και λέμε «δώστε τη δύναμη στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν πράγματα που είναι σε βάρος της πατρίδας μας.

Ν. Ευαγγελάτος: Να ζητήσω να μας πείτε ενδεικτικά ένα-δύο από αυτά που θεωρείτε «κόκκινες γραμμές» σε σχέση με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ; Και αν κάνατε μαζί μια κυβέρνηση θα λέγατε ότι «αυτά δεν θα υλοποιηθούν ποτέ».

Τ. Κουίκ: Καταρχήν το εάν θα κάναμε «μαζί», δεν ξέρω αν θα ήταν το μαζί ή θα ήταν μία κυβέρνηση μέσα από μία καινούρια Βουλή η οποία όπως έχει πει και ο Πάνος Καμμένος «δεν θα έχει Βενιζέλο και Σαμαρά στο πράγματα. Θα ξεπηδήσουν και νέες δυνάμεις και νέοι βουλευτές η οποίοι θα βγουν».

Πέρα από αυτό όμως, εγώ θα σας πω για τις κόκκινες γραμμές.

Εκτός από τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας θα σας βάλω τις πιο χρήσιμες για την καθημερινότητα του πολίτη.

Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα «σοκ» στη μείωση της φορολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι κάθε επιχειρηματίας είναι και μεγαλοκεφαλαιούχος και ότι πρέπει να τον σακατεύουμε από την φορολογία…

Έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει πλησιάσει στη θέση, ότι πρέπει να υπάρχει μια κρατική Τράπεζα, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο «Παρακαταθηκών και Δανείων». Το φέρνω ως παράδειγμα…

Ν. Ευαγγελάτος: Ωραία, αφήνω αυτό το θέμα για να περάσουμε στο άλλο της επικαιρότητας, που είναι βεβαίως η αποχώρηση του κ. Μελά από το Κόμμα σας, έχετε μείνει 12 θαρρώ τώρα…

Τ. Κουίκ: Άργησε…

Ν. Ευαγγελάτος: Άργησε, γιατί;

Τ. Κουίκ: Mα, όπως είπα και σε μια συνέντευξη μου, ακόμη και ο πιο καινούργιος, το πιο «στραβάδι» πολιτικός συντάκτης το έβλεπε, ότι έψαχνε να βρει μια αφορμή! Είναι αυτό που λέμε «έξυνε την πλάτη του στη γκλίτσα»

Ν. Ευαγγελάτος: Εντάξει… από την άλλη την πλευρά, αυτά που ακούστηκαν από την κ. Ξουλίδου… και να μην «ξυνόταν» θα την είχε την «φαγούρα» κύριε Κουίκ…

Τ. Κουίκ: Όχι, έσπευσε αμέσως ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος και εγώ – εκπροσωπώντας το Κίνημα - να πούμε ότι σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια του εναντίον του Σούκουρη,εμείς θα ήμασταν στο πλευρό του αναφανδόν. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον στηρίξουμε! Δεν υπήρχε καμία περίπτωση!

Αλλά το ότι κοιτάει «μόνο το καλό του λαού», λες κι εμείς δεν κοιτάμε το καλό του λαού, αλλά και το ότι του ξεφεύγουν «λεξούλες» από χτες…

Ν. Ευαγγελάτος: Όπως…;

Τ. Κουίκ: Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην ΝΔ. Σας παραπέμπω σε σημερινή του παρέμβαση στον ΑΝΤ1, που αναγκάστηκε (ο ΑΝΤ1) να βάλει από κάτω στην οθόνη υπότιτλο περί ΝΔ.

Λοιπόν ας κάνει ό, τι θέλει, ξέρετε δεν μπορείς να πιέσεις έναν άνθρωπο να παραμείνει κάπου…

Ν. Ευαγγελάτος: Εγώ βάζω ευθέως το ερώτημα: Θεωρείτε κ. Κουίκ ότι ο κ. Μελάς τις κινήσεις αυτές, τις οποίες κάνει το τελευταίο διάστημα, τις κάνει επειδή είναι η πολιτική του άποψη αυτή ή ότι υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, είναι προϊόν κάποιας «συναλλαγής», κάποιας συμφωνίας «κάτω από το τραπέζι» σας;

Τ. Κουίκ: Ρωτήστε τον ίδιο, ο κόσμος…

Ν. Ευαγγελάτος: Τον ίδιο θα τον ρωτήσω, θα είναι εδώ σε λίγο, την δική σας άποψη θέλω!

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι… Από εμένα τέτοιο σχόλιο δεν θα πάρετε... Το μόνο, όμως, που σίγουρα θα σας υπενθυμίσω είναι η ομοφωνία της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Διότι εκεί είπε ο Πάνος Καμμένος «όποιος διαφωνεί, να φύγει τώρα από την αίθουσα»... Και ο Μελάς ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ, ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ!

Δεν τίμησε καν την υπογραφή του, γιατί υπέγραψε – υπάρχει η υπογραφή του, την έχουμε  - ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Συνεδρίου!

Και να σταματήσει να λέει «ψεμματάκια». Να λέει τα πράγματα ως έχουν!

Γιατί πράγματι αυτή την ομόφωνη απόφαση (στην Κ.Ο.) ξεκίνησε να την υπογράφουμε, ο Πάνος Καμμένος, ο Νικολόπουλος, μετά η Χρυσοβελώνη και μετά σταματήσαμε, διότι είπε ο Δημαράς:

«Δύο λεπτά, όταν συμφωνούμε 14 άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι και όποιος δεν συμφωνεί να φύγει, όταν είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, φοράμε παντελόνια και ο πολιτικός λόγος – ο λόγος τιμής – είναι πιο ισχυρός από μια υπογραφή».

Εκεί σταμάτησαν οι διαδικασίες υπογραφής και μάλιστα τις σκίσαμε τις υπογραφές.

Αυτή είναι η αλήθεια… Όχι ότι διαφώνησε ο Δημαράς, όπως θέλει να λέει ο κ. Μελάς.. Αν τα «είχε χαμένα» και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το τι κάναμε εκείνη την ώρα, λυπάμαι, αλλά από εκεί και πέρα ο δρόμος ανοιχτός…

Δυστυχώς για εκείνον, η βάση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει παρακολουθήσει πάρα πολύ καλά την συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό!

Όποιος αντέχει! Εμείς είπαμε θέλουμε εκλογές. Εκείνος (ο Μελάς) δεν αντέχει… Λέει «θέλει το καλό του λαού»'και προφανώς το εννοεί με την σημερινή κυβέρνηση! Εντάξει…

Ν. Ευαγγελάτος: Ευχαριστώ πολύ, καλή σας ημέρα!

Τ. Κουίκ: Κι εγώ. Καλή σας ημέρα!


Related Posts