Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΠΗΛΑΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥ


«Η Ελλάδα έχει μοναδικής ομορφιάς σπήλαια, τα οποία δυστυχώς είναι έξω από τη λογική της προβολής τους, από το Υπουργείο Τουρισμού. Όπως, επίσης δεν είναι στη πρώτη γραμμή στήριξης, αν, μάλιστα, φανταστεί κανείς, ότι ο τουρισμός των σπηλαίων δεν είναι εποχικός, όπως,συμβαίνει με τις παραλίες, αλλά απολύτως ετήσιος».

Αυτή τη δήλωση έκαναν ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Τουρισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Πολιτευτής Β' Αθήνας και Περιφερειάρχης του Κινήματος Ευαγγελία Εγγλέζου, μετά την επίσκεψη της τελευταίας στο Σπήλαιο Διρού, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής έρευνας του Τέρενς Κουίκ για τους αναξιοποίητους θησαυρούς του ελληνικού τουρισμού.

Η Ευαγγελία Εγγλέζου, είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Σπήλαιο, όπως και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Πύργου Διρού.
Οι διαπιστώσεις που κατέγραψε:

1.     Οι τουλάχιστον 200.000 επισκέπτες το χρόνο, μειώθηκαν το 2014 από έλλειψη διαφήμισης
2.     Η σεζόν διαρκεί από τέλη Μαρτίου, έως τέλη Οκτωβρίου,,παρ' όλο που θα μπορούσε και έπρεπε να είναι απολύτως ετήσιος.
3.     Στους επισκέπτες, ένας μεγάλος και υπολογίσιμος όγκος είναι Ευρωπαίοι πολίτες.
4.     Δέκα εργαζόμενοι με εμπειρία τουλάχιστον  πέντε ετών και οι πλέον κατάλληλοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σπήλαιο, προσπαθούν δικαστικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους προκειμένου να γίνουν αορίστου. Και όλα αυτά την ώρα που 6 εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για σύνταξη.
5.     Το σπήλαιο έχει ανάγκη από βαρκάρηδες.
6.     Είναι κοινό μυστικό ότι μπροστά στην αδράνεια της φροντίδας του κράτους, το σπήλαιο Διρού στηρίζεται στη πολύ θετική δουλειά του Δημάρχου κ.Ανδρεάκου, ο οποίος επί σειρά 15 ετών δείχνει τεράστια αποθέματα προσφοράς.
7.     Πολύτιμη και η συνεισφορά του διευθυντή Σπηλαιολογίας Κ. Γιαννόπουλου που φροντίζει για τη σωστή συντήρηση και μελέτη του Διρού
8.     Μουσείο - σπήλαιο Αλεπότρυπας, με σημαντικότατα ευρήματα (οικισμός νεολιθικός των σπηλαίων όπου βρέθηκαν 12 μυκηναϊκοί τάφοι), παραμένει τουριστικά αναξιοποίητος

Με βάση τις καταγραφές της Περιφερειάρχου - Πολιτευτού Β' Αθήνας Ευαγγελίας Εγγλέζου, ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα καταθέσει για λογαριασμό της σειρά Ερωτήσεων με θέματα που αφορούν την περιοχή.

Related Posts