ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ READYO.GR ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝ.ΤΖΑΝΕΤΑΤΟ
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε σήμερα (21.11.14) ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στο διαδικτυακό κανάλι «Readyo.gr» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζανετάτο.Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις:

1.    Ξεκαθάρισε, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΤΕΣ και ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μόνο μετά τις επόμενες κάλπες.

2.    Υπογράμμισε ότι τα λεγόμενα του συναδέλφου του Π. Μελά αποπροσανατολίζουν την ατζέντα του Κινήματος και μάλιστα ενόψει του Συνεδρίου, δημιουργώντας και σοβαρό επικοινωνιακό πρόβλημα. «Δεν έχει αφήσει κανάλι για κανάλι και ραδιόφωνο για ραδιόφωνο ο Π. Μελάς, λέγοντας με διάφορες αποχρώσεις τα όσα είναι έξω από την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Σε λίγο θα τον βλέπω να μιλάει στις παιδικές ζώνες στα κανάλια και στα cartoons», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Τέρενς Κουίκ.

3.    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα Κίνημα που σεβόμαστε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και - προπαντός - τις υποσχέσεις που δώσαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

4.    Όσοι έφυγαν από την Kοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ δεν έφυγαν γιατί διαφώνησαν με τα προαναφερόμενα, αλλά για προσωπικούς τους λόγους. Αυτό είναι παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία.

5.    Η σημερινή ΝΔ δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτήν που παρέδωσε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και σε ό, τι αφορά το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη σε κατάσταση απόλυτης διάλυσης.

6.    Σε καμία περίπτωση οι ΑΝΕΛ δεν είναι «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε θα μπορούσε να είναι, με τις μεθοδεύσεις «τύπου» Νότη Μαριά. Είμαστε κάτι το καινούργιο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας, συστρατεύοντας όλους εκείνους τους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι, ψάχνοντας μια διέξοδο, ώστε η ψήφος τους να σημάνει απελευθέρωση της Ελλάδας από τα Μνημόνια, ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την αξιοπρεπή ζωή που τους αξίζει με το οικογενειακό ή επιχειρηματικό χαμόγελο.

7.    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ΕΓΓΥΗΤΕΣ την επόμενη ημέρα των εκλογών, ότι σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού θα προφυλαχθούν οι εθνικές θέσεις, δεν θα διαταραχτεί η σχέση Εκκλησίας Κράτους, θα δοθεί λύση στο μεταναστευτικό, θα υπάρξει Ανάσταση της οικονομίας μέσα σε ένα νέο φορολογικό περιβάλλον που θα ευνοήσει την ανάπτυξη. Κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφεθεί να «κάνει τα δικά του».

8.    Ο Τέρενς Κουίκ κάλεσε, επίσης, τον Νότη Μαριά να έρθει στο Συνέδριο και να καταθέσει τις ενστάσεις του, όπως έκανε ανελλιπώς μέχρι τώρα σε όλα τα Εθνικά Συμβούλια, τα Προσυνέδρια και το Ιδρυτικό Συνέδριο.

Του υπενθύμισε ακόμη, ότι εξελέγη με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, αξιοποιώντας την προεκλογική βοήθεια που του έδωσαν και οι Συντονιστικές και οι Πολιτευτές του Κινήματος, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του περιοδειών. Πρόσθεσε επίσης χαρακτηριστικά:

«Ο Νότης δούλεψε πολύ σκληρά ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Βουλή. «Πήρε στη πλάτη του» τα πιο βαριά Νομοσχέδια, αλλά επειδή δηλώνει, ότι τον ψήφισαν 12,5 χιλιάδες ψηφοφόροι στο Ηράκλειο. Ας θυμηθεί ότι στο Προσυνέδριο του Ηρακλείου, που ήταν και Παγκρήτιο, στην αίθουσα ήταν μετρημένοι 73 άνθρωποι!»

Τέλος, σχετικά με τα επιβεβλημένα «ανοίγματα», που πρέπει να κάνουν οι ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Ακόμα και η Εκκλησία δέχεται την συγγνώμη. Πρέπει να την δεχτούμε και εμείς, καθώς είναι επιβεβλημένο να διευρύνουμε την εκλογική μας βάση με κάποιους που μπορεί να ψήφισαν ένα μνημόνιο, αλλά έχουν μεγάλη «δεξαμενή» ψηφοφόρων.

Τελικά, τι είναι πιο έντιμο ή ανέντιμο; Εκείνους που τους βλέπαμε ως ανέντιμους, να ζητάνε συγγνώμη, αποδέχονται πλήρως τις θέσεις μας και να εντάσσονται μαζί μας; Ή εκείνοι που ήταν μαζί μας, τους βλέπαμε με εμπιστοσύνη ως έντιμους μέσα στην Κ.Ο. και για τους δικούς τους λόγους έφυγαν, για να τους κατηγορούμε τώρα ως ανέντιμους;»Related Posts