ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ MEGA


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (13.11.14) στη πρωινή εκπομπή του MEGA των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΑΤ

Δ. Στρατούλης: Όχι αντιπαράθεση με χημικά και ΜΑΤ, δεν λύνεις έτσι τα προβλήματα! Το αντίθετο!

Τ. Κουίκ: Να σας γυρίσω πίσω σε εποχές, που ήταν (ζητούμενο) το 5% υπέρ της Παιδείας. Και τώρα το 5% κατέβηκε στο 0, 5%.

Σαφέστατα, όμως, έχουμε ένα ξεχαρβάλωμα της Δημόσιας Παιδείας σε επίπεδο χρηματοδότησης από την μια πλευρά και από την άλλη, είμαι εκείνος που λέω, ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν ούτε με καταλήψεις, αλλά ούτε και με ΜΑΤ! Θα πρέπει να λυθούν με έναν «εξευρωπαϊσμένο» τρόπο Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Βεβαίως, το «λάδι στην φωτιά» έχει ριχθεί από πέρυσι και πρόπερσι, με το περίφημο Σχέδιο «Αθηνά», το οποίο εκπόνησε ένας ιδιωτικός φορέας, που ανήκει και σε Ιδιωτικά Κολλέγια! Κι από εκεί αρχίσανε οι περισσότερες χειρότερες και καταστροφικές συνέπειες (για την Παιδεία) με όλα τα συμπτώματα.

Θα κλείσω με την εξής κουβέντα: Τα Κόμματα έξω από τα Πανεπιστήμια! Το αν είναι οι φοιτητές πολιτικοποιημένοι, ορθώς και είναι – αλίμονο.

Και εμείς την έχουμε ζήσει αυτή την περίοδο, αλλά με άλλου είδους λογικές, γιατί τουλάχιστον στη δική μου την γενιά, δεν είχαμε καταλήψεις. Και μιλάμε για «σκληρή» γενιά. 

Ήταν η γενιά, που η ΕΡΕΝ ήταν εναντίον (της νεολαίας) του 114, σας θυμίζω τότε!
Λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και θα πρέπει να περάσει στην συνείδηση στον καθένα, ότι και το Πανεπιστήμιο είναι Σχολείο!

Αλλά, όποιος Υπουργός και να έχει έρθει – ό,τι και να έχει κάνει – καταλύεται οτιδήποτε πάει να κάνει για την Παιδεία… Και ψάξτε γιατί… Γιατί μπαίνουν δυστυχώς τα Κόμματα!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Οικονομέας: Κύριε Κουίκ…

Τ. Κουίκ: Αφήστε τους «μελλοντικούς συνεταίρους» (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) να τσακώνονται από τώρα!

Γ. Οικονομέας: Τι… θα κάνουν κυβέρνηση μαζί λέτε;

Τ. Κουίκ: Ε, καλά, δεν το βλέπετε;

Δ. Καμπουράκης: Εγώ νόμιζα θα κάνετε εσείς με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Τ. Κουίκ: Όχι… Έχει «μετατοπιστεί» το θέμα στο τραπέζι… Και από τις δηλώσεις Γκιουλέκα, Αβραμόπουλου, που το άφησαν «ανοιχτό» (το θέμα συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ). Δεν βλέπετε, ότι το παιχνίδι «παίζεται» ;!

Δ. Στρατούλης: Τέρενς, σου αρέσει να λες «φθινοπωρινό ανέκδοτο»… ;! Εγώ γέλασα πηγαίως, αλλά είναι «φθινοπωρινό ανέκδοτο»!

Τ. Κουίκ: Απλά υπενθυμίζω την δήλωση Αβραμόπουλου, που άφησε το θέμα «ανοιχτό» και του Γκιουλέκα, που είπε «και με τον ΣΥΡΙΖΑ, και με τον Διάβολο, αν χρειαστεί θα συνεργαστούμε…»

Επίσης σε μια πρόσφατη συνέντευξη, που ήμουν με τον κ. Παυλόπουλο είπε, ότι «εάν τα πράγματα έρθουν έτσι…»

Αλλά, βέβαια, δεν ρώτησε κανείς τον «γαμπρό»… (δείχνοντας τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ).

Υπόψη, αν γινόταν αυτή η κουβέντα πριν από τρία χρόνια και τους λέγαμε «θα συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ;», θα λέγανε «εμείς με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει περίπτωση!».

Στην πολιτική, όταν θες να είσαι μονίμως «γαντζωμένος» στην εξουσία, όλα γίνονται δυστυχώς και έτσι: Kαταπατώντας και αξίες, που άφησε πίσω ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Τ. Κουίκ: Πάμε τώρα στο θέμα που κουβεντιάζουμε. Είναι η δεύτερη φορά, που γίνεται αυτό. Θυμίζω ότι είχε γίνει κάτι το αντίστοιχο, με τις 60 δόσεις που είχε περάσει η Βουλή των Ελλήνων επί Βενιζέλου Υπουργού Οικονομικών, όπου πήρε και ΦΕΚ! Κι η Τρόικα απαίτησε και η Βουλή των Ελλήνων το «κατάπιε»!

Κι έχω εδώ ακόμη το SMS (μήνυμα) στο κινητό, που είχα στείλει τότε στους τρεις εμπλεκόμενους πολιτικούς, Σταικούρα, Χατζηδάκη και Παντελή Οικονόμου και είπα «δεν φοράτε παντελόνια!». Δεν μπορεί να γίνεται αυτή η ιστορία! Εδώ το έχω ακόμη το μήνυμα (δείχνοντας το κινητό). Το ίδιο θα γίνει και τώρα… κι είναι κρίμα και ντροπή!

Εμείς (οι ΑΝΕΛ) ψηφίσαμε τις 100 δόσεις, με τις όποιες παραλείψεις. Έστω κι αν εξυπηρετούσε δέκα φουκαράδες Έλληνες, είπαμε θα το ψηφίσουμε.

Τώρα, όμως θα επιμείνουμε σε αυτό που ψηφίσαμε. Θέλω να δω οι άλλοι, που το ψήφισαν, τι θα κάνουνε… Διότι, πλέον, έχουμε φτάσει σε καταστάσεις, σαν αυτές που έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ!

Σας θυμίζω, στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, εφτά Βουλευτές – γιατί ο όγδοος ήταν άρρωστος, πράγματι – διαφωνούσαν δημόσια και ζητούσαν «αντικατάσταση»!!! Ε, αυτό δεν μπορεί να είναι «Κοινοβουλευτισμός»!

Μ. Βολουδάκης Αυτό αφορά τους συναδέλφους κ. Κουίκ. Κι αυτό είναι λάθος προσωπικά των συναδέλφων, αν έχεις διαφωνία καταψηφίζεις, δεν λες «αφήστε με να φύγω!».

Τ. Κουίκ: Χαίρομαι που το λέτε!

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ

Δ. Καμπουράκης: Τώρα με εσάς τι γίνεται; Παίρνετε τον Γιαννόπουλο, φεύγει ο Μαριάς;

Τ. Κουίκ: Ο Μαριάς δεν έχει φύγει ακόμα. Και δεν πρόκειται να φύγει κατά την ταπεινή μου την άποψη. Και αυτό το οποίο ζητώ...

Δ. Καμπουράκης: Μα λέει ότι διαφωνεί......

Τ. Κουίκ: ....Και αυτό το οποίο ζητώ είναι αν θέλει να τιμήσει, που νομίζω ότι θέλει να τιμήσει....

Δ. Καμπουράκης: Ο Νότης..

Τ. Κουίκ: ....Αν θέλει να τιμήσει το ευρωψηφοδέλτιο που τον ανέδειξε, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, διότι παραμάσχαλα με Συντονιστές και με Πολιτευτές σε όλη την Ελλάδα πήγαινε και έχω γνώση λόγου, αυτό δεν μπορεί να διαψεύσει εμένα προσωπικά. Γιατί ήμουν και εγώ σε μία από αυτές τις φάσεις επάνω εκεί στη Θράκη.

Γ. Καμπουράκης: Αγκαζέ..

Μ. Βολουδάκης: Καλά κάνετε και τον καλείτε.

Τ. Κουίκ: Παρακαλώ πολύ κύριε Βολουδάκη, είναι δικό μας θέμα αυτό. Γιατί μη σας πω τώρα τα δικά σας.

Μ. Βολουδάκης: Θα σας πω γιατί.....

Τ. Κουίκ: Να έρθει (ο Νότης Μαριάς) να εκφράσει τις αντιρρήσεις του εκεί που τα έλεγε και στο προηγούμενο Συνέδριο. Δηλαδή στο Συνέδριο μας, που θα γίνει 22-23 Νοεμβρίου. Έτσι κάνει κάποιος, ο οποίος δεν θέλει να δημιουργεί προβλήματα δημόσια, αλλά θέλει να εκφράζει τον λόγο του εκεί όπου........

Μ. Βολουδάκης: Καλά κάνετε και τον καλείτε. Γιατί αυτός ήταν ο κύριος Μαριάς που έσπειρε τον σπόρο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα έχει πάρει άλλη διάσταση. Με συνάντηση των δύο αρχηγών που συζητάνε πολλά και διάφορα και ψηφίζει......

Δ.Στρατούλης: Και εσύ που μπλέκεσαι τώρα; Στα εσωκομματικά των ΑΝΕΛ;

Μ. Βολουδάκης: Το παρατηρώ. Καθόλου δεν μπλέκω. Δεν μπορώ ως πολίτης να κάνω....... εσείς θέλετε και οι δυο να ξεχαστεί η συνεργασία που προσπαθείτε να κρύψετε. Αλλά δεν γίνεται. Θα σας τη θυμίζουμε.


Τ.Κουίκ: Είναι γεγονός ότι είχα διαφωνία δημόσια μαζί του σε σχέση με τον προσανατολισμό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Διότι ναι, μας έσπρωχνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να ρωτάει βέβαια και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Related Posts