ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΙΤΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (10.11.14) στην τηλεοπτική εκπομπή της Δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου στο STAR.


Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜ-Θ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Π. Τσαπανίδου: Τι συμβαίνει και τι νομίζετε ότι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής με την ΤΡΟΪΚΑ να τραβάει από την μία πλευρά το σκοινί και την κυβέρνηση από την άλλη πλευρά και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει τα όσα λέει.

Τ. Κουίκ: Πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι δεν είναι διαχειρίσιμο ένα ποσό, το οποίο ξεπερνά τα 350 δις.

Επίσης θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι έχουμε μία συγκυβέρνηση, με Πρωθυπουργό μεν τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά να τον «σέρνει από τη μύτη» Βενιζέλος και ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, δεν μπορεί η ΝΔ να κάνει κουμάντο στον οίκο της, διότι έχει από δίπλα το ΠΑΣΟΚ να την διαφεντεύει.

Το τρίτο το πολύ σημαντικό είναι, ότι πρέπει να σταματήσει η συγκυβέρνηση να εξαπατά με το ότι τελειώνουν τα μνημόνια. Τα μνημόνια δεν τελειώνουν!

800 μέτρα είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Ο Ρέντλινγκ, επίσης, νομίζω ότι τα είπε πολύ ξεκάθαρα. Τέλος επεχείρησε να βγει η Ελλάδα στις αγορές και τις είπανε το κεφάλι μέσα, γιατί σε θέλουμε με νέα μνημόνια και νέες δανειακές
συμβάσεις.....

Π. Τσαπανίδου: Τι έχουμε μπροστά μας λοιπόν;

Τ. Κούικ: Τι έχουμε μπροστά μας;

Το νούμερο ένα είναι, ότι επιταχύνουν το πούλημα της εθνικής μας περιουσίας. Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει μπρος. Γιατί αυτός είναι ο στόχος. Να μας έχουν καθηλωμένους μονίμως για να αρχίσουν να παίρνουνε. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έβγαλε ψήφισμα «Δεν δίνουμε τα Αεροδρόμια». Το κλείσαμε το θέμα εμείς επάνω στη Μακεδονία και Θράκη.

Το δεύτερον κρατούμενο είναι ότι κάποια στιγμή, θα πρέπει να πούμε στον κόσμο, ότι έρχονται και τα χειρότερα.

Π. Τσαπανίδου: Ποια είναι τα χειρότερα;

Τ. Κουίκ: Τα χειρότερα καταρχήν είναι οι εφαρμογές όλων αυτών που ψηφίστηκαν τα περασμένα τρία χρόνια. Το ότι δεν θα «ψηφίσουμε νέα μέτρα» είναι μία λέξη «απάτη». Είναι ψηφισμένα. Απλά πρέπει να μπούνε σε εφαρμογή.

Π. Τσαπανίδου: Και ποια είναι αυτά κύριε Κουίκ;

Τ. Κουίκ: Από το 15 που θα ξεκινήσει.... 1η του μηνός. Τι θα γίνει με τα εφάπαξ. Τι θα γίνει με τις συντάξεις.

Π. Τσαπανίδου: Αυτά τα συζητάμε από το πρωί σήμερα κύριε Παυλόπουλε.

Τ. Κουίκ: Τι θα γίνει με το μίνιμουμ της σύνταξης που θα είναι, αν θυμάμαι καλά, 10 ευρώ το χρόνο δουλειάς. Έχουμε λοιπόν πολλά να δούμε μπροστά μας.

Π. Τσαπανίδου: Δεν κατάλαβα, ποιο είναι το μίνιμουμ της σύναξης;

Τ. Κουίκ: Το μήνυμα λοιπόν είναι..... Θα πάει 10 ευρώ το χρόνο δουλειάς.

Π. Τσαπανίδου: Τι εννοείτε 10 ευρώ το χρόνο; Δεν καταλαβαίνω.

Τ. Κουίκ: Δηλαδή. Δουλεύεις 35 χρόνια; 350 ευρώ θα είναι η βάση της σύνταξης που θα πάρεις.

Π. Τσαπανίδου: Α, με αυτή την έννοια το λέτε.

Τ. Κουίκ: Γιατί λίγο είναι; «Πακιστανικές» καταστάσεις.

Π. Τσαπανίδου: Ανταποδοτική. Αυτή θα είναι η βάση για όλους και πάνω σε αυτή θα προστίθεται η......

Τ. Κουίκ: Με συγχωρείτε πολύ. Αλλά όταν ξεκινάς με μία ανταποδοτική βάση τύπου Μπαγκλαντές, δεν νομίζω ότι είναι ό, τι και το καλύτερο…

Π. Τσαπανίδου: Μάλιστα.

ΤΟ ΣΗΜΙΤΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Τ. Κουίκ: Επειδή είπε ο κ. Παυλόπουλος, ότι «Ο λαός αποφάσισε για αυτή τη συγκυβέρνηση», εγώ τον ρωτώ:

«Ο λαός αποφάσισε η ΝΔ να έχει στο Υπουργείο Οικονομικών όλο το «σημιτοσύστημα»;
Ο λαός αποφάσισε να έχει τον υπόδικο Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ; Για τον οποίο έχει δώσει μάλιστα και αγώνα ο κ. Παυλόπουλος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ομόφωνη απόφαση, ότι είναι ανεπιθύμητος εκεί και δεν τον παραίτησε η κυβέρνηση;

Τ.Κουίκ: Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διαφωνήσουμε με το ότι δόθηκε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια, όπως ανακοινώθηκε στον ΟΗΕ, από τον κ.Βενιζέλο.

Θέλω να πω στον κ. Παυλόπουλο, ότι πέρυσι τέτοια εποχή γιατί είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής ο Βενιζέλος είπε «εξουσιοδοτήσαμε τον Νίμιτς, με ευρεία συναίνεση»  - που τη βρήκε, δεν ξέρω να διαπραγματευτεί με τους Σκοπιανούς την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό!

Π. Παυλόπουλος: Συμφωνία τέτοια δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρχει!

Τ. Κουίκ: Σας είπα τι είπε ο κ. Βενιζέλος! Εσείς τον τοποθετήσατε τον κ. Βενιζέλο, τον πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Υπουργό Εξωτερικών!

ΕΝΦΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τ.Κουίκ: Σας βάζω μια τελευταία παράμετρο, ΕΝΦΙΑ, όπου εφτά Βουλευτές αφήστε τον όγδοο που ήταν άρρωστος φωνάζανε δημόσια «ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!»… Και τι έγινε; Αντικαταστάθηκαν! Δεν έμειναν μέσα στη Βουλή, να τα καταψηφίσουν! Αντικαταστάθηκαν! Ο εξευτελισμός του κοινοβουλευτισμού!!!

Μεθαύριο στη Βουλή, θα δείτε τι έχει να γίνει και με τα «κόκκινα δάνεια», γιατί εμείς θεωρούμε, ότι ήταν ένα «κουρελόχαρτο», το οποίο παράτησε ο Νίκος Δένδιας, πριν φύγει να πάει σε άλλο Υπουργείο…

Επιπλέον εμείς επιμένουμε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ΕΝΦΙΑ, όταν μιλάμε για άνθρωπο που ΚΑΤΟΙΚΕΙ μέσα στο σπίτι του ή όταν μιλάμε για μια περιουσία που είναι αναξιοποίητη, κενή, δεν είναι νοικιασμένη κτλ… Αφήστε που είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ο Νόμος, για το οποίο μάλιστα έκανε και τις σχετικές προσφυγές ο ίδιος ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος.

Π. Τσαπανίδου: Μάλιστα.

Τ. Κουίκ: Οι «180» δεν βρίσκονται! Κυρία Τσαπανίδου, «Κυριακή, κοντή γιορτή»…!

Θα έχουμε εκλογές κι εκεί θα πάρουμε πίσω και την εθνική μας κυριαρχία, κι όχι μόνον αυτό, αλλά μετά κι αυτό είναι δέσμευση θα αποδώσουν λογαριασμό εκείνοι που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν!

Related Posts