Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (12.11.14) στη πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στον REAL FM


Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ν. Χατζηνικολάου: Κύριε Κουίκ καλημέρα σας.

Τ. Κουίκ: Κύριε Χατζηνικολάου καλημέρα από τη Βουλή.

Ν. Χατζηνικολάου: Θα ξεκινήσω με τα εξωτερικά μέτωπα της χώρας, ρωτώντας για τη σχέση με την Τουρκία και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται, ζητώντας τη γνώμη σας για το πως πρέπει να κινηθεί η χώρα στο συγκεκριμένο θέμα. Συμφωνείτε για παράδειγμα με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά το Ανώτατο Συμβούλιο των δύο χωρών με τους δύο Πρωθυπουργούς στην Αθήνα 5 και 6 Δεκεμβρίου;

Τ. Κουίκ: Κύριε Χατζηνικολάου, στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής εκφράσαμε τη διαφωνία μας. Είπαμε ότι «δεν μπορούμε συνέχεια να οπισθοχωρούμε». Δεν μπορούμε συνέχεια να αντιμετωπίζουμε περίπου «άφωνοι» τους Τούρκους. Αυτό το οποίο είπε ο κύριος Βενιζέλος μέσα στη συνεδρίαση, (μπορώ αυτό να το αποδεσμεύσω), είναι ότι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Κυπριακής κυβέρνησης να αξιοποιηθούμε ως συνομιλητές σε αυτήν την ιστορία η οποία έχει προκαλέσει μία ένταση, με το Barbaros και όχι μόνο, στην περιοχή.

Σας υπενθυμίζω ότι παρόλο που η Αθήνα διαφωνούσε, τελικά μπήκαμε και στις χιαστή συνομιλίες. Ξέρω ότι διαφώνησε η κυβέρνηση τότε με την απόφαση της Κύπρου για τις χιαστή συνομιλίες, αλλά είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η Άγκυρα ανεβάζει τον πυρετό στους 39 βαθμούς όπως είπε μια ελληνική διπλωματική πηγή, που δεν την ξέρω όμως. Επικοινωνιακά τουλάχιστον είναι έτσι.

Εμείς, λοιπόν, διαφωνούμε. Λέμε ότι δεν θα πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση. Να δείξουμε στους Τούρκους ότι έχουμε και ένα χαρακτήρα.

Και από την άλλη την πλευρά κύριε Χατζηνικολάου, βγήκα μέσα από αυτή τη σύσκεψη της Δευτέρας με ακόμα πιο ενισχυμένη την πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ

Ν. Χατζηνικολάου: Είδατε να υπάρχει τέτοια διάθεση; Γιατί ο κύριος Βενιζέλος στις τελευταίες δηλώσεις του είπε ότι «δεν χρειάζεται Συμβούλιο γιατί θα ήταν σαν να δίνουμε ένα σήμα ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ενώ δεν υπάρχει. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση».

Τ. Κουίκ: Κύριε Χατζηνικολάου, ΟΧΙ. Δεν υπήρξε καμία διάθεση τέτοια από την πλευρά του κυρίου Βενιζέλου. Εξάλλου, ο κύριος Γεωργίου, ο γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με είχε πάρει πριν από τρεις εβδομάδες τηλέφωνο, ήταν αν θυμάμαι καλά Σάββατο απόγευμα και μου είπε να μεταφέρω στον πρόεδρο κύριο Καμμένο την απάντηση του Πρωθυπουργού Σαμαρά στον Κύριο Παπούλια ότι «δεν επιθυμεί να γίνει αυτή η σύσκεψη».

Όμως, δεν είναι μόνο το Κυπριακό. Θα μπορούσαν να μπούνε και άλλα ανοιχτά ζητήματα της ατζέντας, όπως είναι το θέμα των Σκοπίων, όπως είναι το θέμα της ΑΟΖ. Γιατί βλέπετε ότι η Αίγυπτος δεν κλειδώνει το Καστελόριζο παρόλο που επισήμανα στην σύσκεψη της Δευτέρας ότι δεν είναι Καστελόριζο. Είναι το σύμπλεγμα της Μεγίστης. Έχει σημασία να βάζουμε μέσα και την Στρογγύλη...

Ν. Χατζηνικολάου: Σωστό.

ΣΕΡΒΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τ. Κουίκ: Έχουμε και τις εξάρσεις τις εθνικιστικές των Αλβανών με τα ελικοπτεράκια και με τα σημαιάκια και με τη μεγάλη Αλβανία

Ν. Χατζηνικολάου: Είδατε τη έγινε στη συνάντηση του Αλβανού και του Σέρβου Πρωθυπουργού.

Τ. Κουίκ: Τον χάρηκα τον Σέρβο κύριε Χατζηνικολάου. Τον χάρηκα. Και να σας πω κάτι; Γύρισα πίσω τη μνήμη μου στην εποχή που ο Κωστής Στεφανόπουλος - Πρόεδρος της Δημοκρατίας - τα είπε έξω από τα δόντια τότε στον πρόεδρο Κλίντον, σας θυμίζω.

Ν. Χατζηνικολάου: Τώρα. Θέλω να έρθουμε και λίγο στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Πιστεύετε κύριε Κουίκ ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο; Και σας ρωτώ για αυτό ο Ντάισεμπλουμ χθες, ο πρόεδρος του Eurogroup, έκανε τη δήλωση ότι «αυτή είναι η τελευταία συζήτηση της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα και το τελευταίο πρόγραμμα που εφαρμόζεται και ότι από το 2015 η χώρα θα στηρίζεται στις δικές τις δυνάμεις».

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ

Τ. Κουίκ: Κύριε Χατζηνικολάου, το πείραμα, το οποίο πήγε να γίνει - πριν από λίγες εβδομάδες, δύο μήνες - με το να βγει η κυβέρνηση στην ελεύθερη αγορά, είδατε ότι είχε τραυματικά αποτελέσματα, διότι ανεβάσανε τα επιτόκια ξαφνικά στο 9%, που σημαίνει, ότι το σύστημα θέλει να μας έχει μέσα στα μνημόνια!

Εξάλλου, το γεγονός ότι έχουμε 800 διαφορετικά ζητήματα, μέτρα ή υποχρεώσεις «ανοιχτά», σε συνδυασμό και με τα 15 δις που θα πρέπει να καλυφθούνε μέσα στο 2015, δείχνει ότι θέλουν να «βαφτίσουνε» τα μνημόνια με άλλο «όνομα».

Επιπλέον με την ενεργοποίηση μέτρων που ψηφίστηκαν ήδη στην Βουλή και που θα εφαρμοστούνε από την 01.01.15., σας φέρνω το παράδειγμα του «εφάπαξ» με τις ταυτόχρονες απαιτήσεις της Τρόικας να μειωθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κατά περίπου 37%! Πρωτοσέλιδο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» είναι αυτό σήμερα...

Με όλα αυτά φρονούμε και το πιστεύουμε ακράδαντα, πως  όχι, δεν θα ηρεμήσουμε με την Τρόικα! Η Τρόικα θα είναι εδώ με κάθε τρόπο!

Ν. Χατζηνικολάου: Πάντως, σήμερα κ. Κουίκ εμφανίζεται η κυβέρνηση να λέει όχι σε πέντε θέματα Όχι, στην λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι στις παραμετρικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, όρια ηλικίας και ύψος συντάξεων, όχι στην γενικευμένη αύξηση του Φ.Π.Α και όχι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την Α΄ κατοικία.

Πληροφορούμαι, δε τώρα, από τον Βασίλη Σκουρή, Αρχισυντάκτη μας του πολιτικού ρεπορτάζ στην «Real News», ότι αύριο η κυβέρνηση θα στείλει επιστολή προς την Τρόικα, με την οποία θα επισημοποιεί την άρνηση της στα πέντε αυτά «μέτωπα».

Τ. Κουίκ: Η πλήρης επιβεβαίωση, κύριε Χατζηνικολάου για αυτό που λέμε, να γίνουν εκλογές ΣΗΜΕΡΑ, αν όχι ΧΤΕΣ!

Διότι, όλα αυτά γίνονται, ακριβώς επειδή έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο κι η κυβέρνηση κινείται με αυτή την «προεκλογική λογική». Απλά να θυμίσω στους Έλληνες, ότι υπήρξαν και 18 υποσχέσεις, πριν από τις εκλογές του 2012

Ν. Χατζηνικολάου: Δηλαδή, εσείς διαφωνείτε με αυτά τα «πέντε όχι»;

Τ. Κουίκ: Κύριε Χατζηνικολάου, δεν διαφωνούμε με τίποτα, αρκεί να είχαμε μια σοβαρή κι αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα μας έχει αποδείξει, πως ό,τι υπόσχεται το κάνει μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς και λόγους εντυπώσεων.

Ν. Χατζηνικολάου: Ναι, αλλά αυτό γιατί το λέτε με τόση βεβαιότητα, αν δηλαδή λένε όχι σε αυτά τα πέντε (σημεία), γιατί το απορρίπτετε, επειδή είναι προεκλογικός ο χρόνος;

Τ. Κουίκ: Κύριε Χατζηνικολάου, να το δούμε στην πράξη; Σας διαβεβαιώ, έχουμε τέτοια επιφυλακτικότητα για το τι λέει η κυβέρνηση και το τι δεν πράττει. Δηλαδή μιλάμε για… «parody success» και όχι για «success story»!

Ν. Χατζηνικολάου: Ξέρετε όμως, όταν πιέζετε την κυβέρνηση να πει «ΟΧΙ» στους δανειστές, δεν μπορείτε όταν το λέει να λέτε ότι το λέει… υποκριτικά!

Τ. Κουίκ: Η απόδειξη είναι το παρελθόν της, πως ότι λέει το λέει υποκριτικά. Άλλο ένα παράδειγμα: Φέρνει σήμερα ένα «κουρελόχαρτο» και το εννοώ αυτό, σε τροπολογία - ούτε καν σε κανονική συζήτηση - ένα μέγιστο θέμα που είναι τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων, χωρίς να αγγίζει τα στεγαστικά.

Γιατί το κάνει αυτό;;;!!! Γιατί το περνάει με σελοτέιπ επάνω σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, που θα χώσει πιο βαθειά τους επιχειρηματίες και τα συγγενικά τους πρόσωπα στο,πρόβλημα; Γιατί τα κάνει συνυπεύθυνα, με ένα νομοσχέδιο που δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απεναντίας το επιτείνει!

Ν. Χατζηνικολάου: Σας ευχαριστώ κ. Κουίκ! Καλημέρα σας!


Τ. Κουίκ: Κι εγώ κ. Χατζηνικολάου, καλή σας ημέρα

Related Posts