ΠΑΡΑΝΟΙΑ! ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΑΡΑΝΟΙΑ! ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΩΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 
ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ!»

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η παράνοια στην Ελλάδα δεν έχει όρια και αυτό αποδεικνύεται από καταγγελία της Πολιτευτού Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλικής Δημητράντζου, την οποία μετέτρεψε σε Ερώτηση ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τερενς Κουίκ. Καταγγελία που αφορά Δημοτικό Σχολείο, μοιρασμένο απαράδεχτα σε δύο κτίρια των χωριών Αχινού και Καραβόμυλου Φθιώτιδας, τη στιγμή που υπάρχει καινούργιο κτίριο -  Σχολείο εκεί και παραμένει κλειστό!

«Η συνάδελφός μου Βάσω Δημητράντζου, γία μία ακόμα φορά φέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα δεμένο με την καθημερινότητα και τα,προβλήματα της Φθιώτιδας, αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά που έχει ενταχθεί στο Κίνημά μας είναι η ελπίδα,για το αύριο. Μία γενιά που την στηρίζω ανεπιφύλακτα σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΝΕΡΔΟ

ΘΕΜΑ: « Δημοτικό Σχολείο μοιρασμένο απαράδεχτα σε δύο κτίρια των χωριών Αχινού και Καραβόμυλου Φθιώτιδας, τη στιγμή που υπάρχει καινούργιο κτίριο - Σχολείο εκεί και παραμένει κλειστό!»


κ.Υπουργέ,

  Όπως με πληροφορεί η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, τα δημοτικό σχολείο Αχινού- Καραβόμυλου  το οποίο είναι μοιρασμένο σε δύο χωριά και σε δύο διαφορετικά κτίρια (λόγω ίσως αριθμού τους), προφανώς είναι μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία αυτής της χώρας και του εκπαιδευτικού της συστήματος!!!

  Στην Ανατολική Φθιώτιδα  λοιπόν υπάρχει ένα Δημοτικό Σχολείο που οι μισές τάξεις στεγάζονται στον Αχινό και οι άλλες  στον Καραβόμυλο. .. Συγκεκριμένα η Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη Δημοτικού κάνει μάθημα στο κτίριο του Αχινού, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις στο κτίριο του Καραβόμυλου!

  Εκτός από τον διευθυντή και πιθανόν κάποιους δασκάλους  που κάνουν  βόλτες από το ένα κτίριο στο άλλο, γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δια-φορετικές τάξεις καταγγέλλουν, ότι κάθε πρωί κάνουν αγώνα δρόμου για να προ-λάβουν το κουδούνι στο ένα ή στο άλλο σχολείο!!!

   Στην περιοχή τους όμως  έχει ήδη κατασκευαστεί  ένα υπερσύχρονο κτίριο Σχο-λείου, το οποίο δεν παραδίδεται στους μαθητές για άγνωστο λόγο, ενώ οι γονείς και οι 109 μαθητές της περιοχής  είχαν την ελπίδα και την διαβεβαίωση των υπευ-θύνων (όπως υποστηρίζουν) πως φέτος θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά στο νέο σχολείο, αλλά μάταια….Για άγνωστους λόγους αυτό δεν συνέβη και το ολοκαί-νουργιο σχολείο παρέμεινε κλειστό.

  Οι γονείς ανησυχούν ιδιαίτερα και δικαιολογημένα για την σωματική ακεραιό-τητα των παιδιών τους, αφού κυρίως το κτίσμα που στεγάζει την Τρίτη, την Τε-τάρτη και την Πέμπτη τάξη στον Αχινό είναι  σε πολύ κακή κατάσταση ,ενώ στο προαύλιο υπάρχει και ένας μεγάλος τοίχος  με υποστυλώματα –σκαλωσιές-για να μην καταρρεύσει  και οι μαθητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή!!!

  Οι αίθουσες του σχολείου έχουν χτιστεί το 1930 δηλαδή 84 χρόνια πριν και δύσκολα εκ τούτου θα αντέξει σε άλλη χρήση ή κάποιο σεισμό όπως με πληροφό-ρησαν!!

  Οι γονείς οργανώνουν άμεσα κινητοποιήσεις  απαιτώντας μετεγκατάσταση στο καινούργιο σχολείο που είναι έτοιμο και το έχουν αφήσει οι αρμόδιοι κλειστό για να «σκουριάζει» με τα λεγόμενά τουςενώ τα παιδιά τους κινδυνεύουν και τα-λαιπωρούνται   ξοδεύοντας  τις πολύτιμες σχολικές τους αναμνήσεις σε σχολεία που μόνο απογοήτευση δημιουργούν, σε όποιον τα αντικρίζει.

Ερωτώ λοιπόν:

1. Σε περίπτωση τραυματισμού μαθητή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο, ποιος θα δώσει λόγο στη δικαιοσύνη, μηχανικός ή υπουργός και ποιος συγκεκριμένα για να γνωρίζουμε ποιος έχει την καίρια  ευθύνη έναντι του νόμου;

2. Έχετε προβεί σε έλεγχο ασφάλειας των σχολικών κτιρίων αυτών, ως οφείλετε και αν ναι ποιος μηχανικός υπογράφει την καταλληλότητά τους και την ασφάλειά τους σε χρήση τους ή  περίπτωση σεισμού;

3. Είναι λογικό να μοιράζονται μαθητές της ίδιας οικογένειας σε δύο κτίρια και να τρέχουν να προλάβουν αγχωμένοι μαζί με τους γονείς να διανύσουν απόσταση χιλιομέτρων διακινδυνεύονταςώστε να είναι εγκαίρως στο σχολείο τους;

4. Για ποιο λόγο δεν μεταφέρονται οι μαθητές στο καινούριο σχολικό κτίριο άμεσα;;; Θα δώσετε επιτέλους λύση στα σημαντικά προβλήματα τούτα;;;

Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts