ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ. ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ».

«Ο ΜΕΛΑΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ALPHA 9.89

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα (19.11.14) σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιάννη Σαραντάκου στον ALPHA 9.89.

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, στο κομμάτι που αφορούσε την στάση της Κ.Ο. του Κινήματος για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, (το υπόλοιπο θα διανεμηθεί αργότερα), έχει ως εξής:

Τ. Κουίκ: Δηλαδή να αφήσουμε την κυβέρνηση αυτή να «αλωνίζει» κάτω από τις επιταγές της Τρόικα, όταν μάλιστα η Τρόικα , επαναλαμβάνω, έχει μπει μέσα στην Βουλή των Ελλήνων;;;!!!

Γ. Σαραντάκος: Μάλιστα. Καταλαβαίνω, λοιπόν ότι εσείς είστε απόλυτα αντίθετοι. Είδα και την απόφαση που βγάλατε χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, άκουσα όμως τον κ. Μελά και σήμερα στο MEGA και χτες στον ALPHA 9.89 – στη δική μας εκπομπή εδώ – να «παίρνει αποστάσεις» στην απόφαση αυτή, λέγοντας, ότι θα σκεφτεί τι θα κάνει κι ότι ο ίδιος δεν είναι ένα «πρόβατο» που θα μείνει «στο μαντρί», θα το δει, θα το ακούσατε κι εσείς αυτό…

Τ. Κουίκ: Φαντάζομαι, ένας έντιμος πολιτικός άνδρας δεν μπορεί να έχει άλλη «γλώσσα» μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κι άλλη «γλώσσα» εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας!!!

Χτες ο κ. Μελάς, επειδή συζητήσαμε το θέμα των ενστάσεων του ή των θέσεων του ή των απόψεων του – σας διαβεβαιώνω, έγιναν επ’ αυτού τέτοιου είδους συζητήσεις, αλλά σε πολιτικό πλαίσιο – όταν συνέταξα ως Εκπρόσωπος το συγκεκριμένο κείμενο και το διάβασα στους συναδέλφους, όλοι είπαν ΝΑΙ ομόφωνα και μάλιστα είπε ο Πρόεδρος, όποιος δεν συμφωνεί – γιατί ήταν μια επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασης μας – είναι καλό να φύγει από τώρα από την αίθουσα. Κι ΟΛΟΙ μείνανε μέσα!

Γ. Σαραντάκος: Μάλιστα. Και σήμερα πώς εξηγείτε τη δήλωση του κ. Μελά, ότι «εγώ δεν έχω υπογράψει τίποτα»;

Τ. Κουίκ: Δεν σας κρύβω, ότι στη Κοινοβουλευτική Ομάδα έγινε κουβέντα αν πρέπει να υπογράψουμε κιόλας... Και είπαμε «όχι, ρε παιδιά, 14 είμαστε, συμφωνούμε ΟΜΟΦΩΝΑ».
Από εκεί και πέρα κ. Σαραντάκο …θα προλάβω την ερώτηση σας…

Γ. Σαραντάκος: Ναι…

Τ. Κουίκ: Ας έρθει ο κ. Μελάς το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο και αυτά που λέει στα ραδιόφωνα ας έρθει να τα πει μπροστά στους χίλιους συνέδρους, που δίνουν αγώνα κάθε μέρα στην εκλογική μας βάση εθελοντικά, με στερήσεις – ακόμη κι από την τσέπη τους – να έρθει να τους τα πει! Να έρθει να τα πει, για να καταλάβουμε κι εμείς! Όταν λέμε «ΟΜΟΦΩΝΑ» κ. Σαραντάκο, φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε κι εσείς…

Γ. Σαραντάκος: Απολύτως αντιλαμβάνομαι! Απλώς, βλέπω και τις δηλώσεις, που γίνονται ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ μιας Συνεδρίασης και γι’ αυτό μπερδεύομαι, γι’ αυτό σας το λέω!

Τ. Κουίκ: Λοιπόν, επειδή είναι πολύ εύκολο να ξεμπερδέψουν τα πράγματα, κι επειδή το μεγαλύτερο «ξεμπέρδεμα» είναι να αποδεχτούμε, ότι ο λόγος τιμής ενός πολιτικού είναι ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ και μάλιστα ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ, εγώ θα τον παρακαλέσω τον κ. Μελά, αυτά που λέει στα Ραδιόφωνα, να έρθει να τα πει στον Σπύρο Τριανταφύλλου της Άρτας, στον Αντώνη Βασιλείου των Ιωαννίνων, στη Χρύσα Ούτση της Ξάνθης, στον Νεκτάριο Πολίτη και την Μαρία Αγγέλου της Ρόδου…

Γ. Σαραντάκος: Μάλιστα, είναι σαφές! Τελευταίο ερώτημα κ. Κουίκ! Εσείς δεσμεύεστε, ότι την ίδια στάση θα τηρήσει το σύνολο των Μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή βλέπετε στην «πορεία προς την κάλπη» στην Βουλή – αφήστε τον κ. Μελά – ότι θα υπάρξουν συζητήσεις, σκέψεις, προβληματισμοί συναδέλφων σας στο Κόμμα;

Τ. Κουίκ: Eσείς, κ. Σαραντάκο, δεσμεύεστε, ότι θα είστε αύριο στον ALPHA, ότι δεν θα υπάρξει συνεννόηση καναλιών…;

Γ. Σαραντάκος: Όχι, δεν δεσμεύομαι, δεν εξαρτάται από μένα…

Τ. Κουίκ: Εγώ, λοιπόν, σας λέω από το κλίμα που εισέπραξα χτες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ένας Βουλευτής που να μην θέλει εκλογές και μάλιστα με τον κ. Μελά να λέει, ότι αυτή η κυβέρνηση μας έχει καταστρέψει, όπως και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος το ίδιο...

Γ. Σαραντάκος: Είσαστε απολύτως σαφής, σας ευχαριστώ.


Related Posts