ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΤΑΓΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΤΑΓΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!»

Την εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης», έτσι όπως την πληροφορείται από παρέμβαση της Πολιτευτού Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλικής Δημητράντζου, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει άμεσα στην Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΤΑΓΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

 κ. Υπουργέ,

 Όπως με πληροφορεί με επιστολή της - την οποία θα κοινοποιήσουμε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, η εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» είναι γεγονός (!), καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις Περιφέρειες – «δικαιούχους» που εντάσσονται στην δράση αυτή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Ξεκίνησε  στις 15 Οκτωβρίου το πρόγραμμα Voucher -Ψηφιακής Αλληλεγγύης, το οποίο θα παρακολουθήσουν  ως δικαιούχοι 289.000 άτομα. Οι δικαιούχοι είναι πολίτες που έλαβαν ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα και είναι κάτοικοι οκτώ Περιφερειών της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης»,  με στόχο να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει στην Ελλάδα όσο και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός, προβλέπεται ότι όσοι έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τους παρόχους κινητής ή  σταθερής τηλεφωνίας, δωρεάν ίντερνετ,  ένα laptop ή ένα tablet.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο και θα ανταλλάσσουν με τις παροχές στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το ποσό στο οποίο θα αντιστοιχεί το κουπόνι θα φτάνει τα 480 ευρώ συνολικά και για τις τρεις παροχές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Στόχος της δράσης είναι η ένταξη ή/και διατήρηση των πολιτών που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στους πολίτες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της μείωσης του ψηφιακού χάσματος, της αύξησης της διείσδυσης της «ευρυζωνικότητας» και των «ευρυζωνικών» υπηρεσιών. Τέλος η δράση αφορά πολίτες στις οκτώ  μόνο περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, όπου περιλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και για μία ακόμη φορά δεν συμπεριλαμβάνεται η Στερεά Ελλάδα!!

Οι δικαιούχοι θα μπορούν:
Να αποκτήσουν ή  διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση (μέχρι την 31/10/2015) με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή)... Να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop.Να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου.

Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Επιταγής voucher. Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος... Οι Δικαιούχοι πολίτες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον προσφερόμενο εξοπλισμό της Δράσης μέχρι τρία χρόνια από την προμήθειά του, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πώλησης των παροχών σε τρίτους.

Η υποβάθμιση της περιφέρειάς μας συνεχίζεται, αφού εξαιρείται από όλα σχεδόν τα προγράμματα συνεχώς!!!
Ερωτώ λοιπόν:

1)   Εφόσον το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους πολίτες έλαβαν η θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, για ποιο λόγο εξαιρούνται οι κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως όσοι σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν;;;;

2)   Ποιος ο ρόλος ακριβώς της περιοχής κατοικίας του δικαιούχου όσον αφορά την εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία;;;

3)   Από τη στιγμή που ούτως εφαρμόζονται κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια  για την επιλογή των δικαιούχων του προγράμματος, δεν αντιμετωπίζονται άνισα οι Στερεοελλαδίτες ;;;;Η ευρωβουλή συμφωνεί για όλα τούτα;;;»

Κατόπιν τούτων κ. Υπουργέ και δεδομένου, ότι συνυπογράφω τις άνω ερωτήσεις, μην έχοντας να προσθέσω κάτι περαιτέρω, καλυπτόμενος απόλυτα από το πνεύμα και την ουσία των ερωτήσεων της κ. Δημητράντζου, παρακαλείσθε να απαντήσετε σε όλες ξεχωριστά σε εύλογο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε η Στερεά Ελλάδα μας να έχει την θέση που της αξίζει στην εποχή της «ψηφιακής τεχνολογίας» και να αντιμετωπιστεί, πλέον, δίκαια και ισότιμα με τις άλλες Περιφέρειες στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts