ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΝΤ1) ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΛ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΤΟ ΣΗΜΙΤΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗ ΝΔ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα (24.11.14) σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ1).

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠτΔ

Γ. Παπαδάκης: Το σήκωσες το χέρι σου εχτές, όταν είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας»;

Τ. Κουίκ: Μέχρι εκεί πάνω, ψηλά.

Γ. Παπαδάκης: Εκτός από ένα τραυματία. Γιατί είχατε και ένα τραυματία! (γέλια) Τον κύριο Μελά.

Τ. Κουίκ: (γέλια) Ας περιμένουμε να φτάσουμε μέχρι την ημέρα των Προεδρικών εκλογών και εκεί θα τον «τεστάρουμε». Διότι  - επί της ουσίας -  τι λέει; «Άσε να δούμε, θέλω το καλό του λαού». Εντάξει. Οι υπόλοιποι θέλουμε να γκρεμιστεί ο λαός (γέλια). Ομόφωνη πάντως ήταν η απόφαση. Το επαναλαμβάνω, γιατί ο Παναγιώτης Σγουρίδης το τόνισε «Υπάρχει κανείς που διαφωνεί»; Και εγώ δεν τον είδα να διαφωνεί.

Γ. Παπαδάκης: Τον «τσολιά» πρέπει να τον είδατε;

Τ.Κουίκ: Τον «τσολιά» τον είδα. Τον είχα μπροστά μου δεξιά. Δεξιά επαναλαμβάνω. (γέλια) Από εκεί και πέρα, το τόνισε ο Παναγιώτης Σγουρίδης. «Ομόφωνη»; Δεν αντέδρασε κανένας. «Έχει κανείς διαφωνία»; Δεν μίλησε κανένας. Ομόφωνα.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Φ. Πατριανάκου: Κάποιοι δεν δουλεύουν το θέμα του υψομέτρου.

Τ. Κουίκ: Μόνο αυτό; Σε ένα νησί, αλλιώς είναι τα πράγματα επάνω στο βουνό, στην Αγιάσο στη Λέσβο και αλλιώς είναι κάτω στη παραλία, στη Μυτιλήνη. Το φωνάζουμε δύο χρόνια αυτό το πράγμα και δεν ακούει κανένας Υφυπουργός.

Γ. Παπαδάκης: Τα Γιάννενα είναι στη δεύτερη ζώνη.....

Τ. Κουίκ: Σε παρακαλώ..... Μα είναι δυνατόν;

Φ. Πατριανάκου: Τα χωριά του Πάρνωνα είναι σε ίδια κλίμακα με τα παραθαλάσσια του Ν. Αρκαδίας.

Τ. Κουίκ: Κύριε Παπαδάκη, κάτι πολύ σημαντικό. Ζήτησα με Ερώτηση, τα ονόματα αυτής της επιτροπής, η οποία καθόρισε το επίδομα ανάλογα με τα υψόμετρα και τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Δεν ξέρουμε δηλαδή ποιοι είναι αυτοί η οποίοι δυστυχώς ταλαιπωρούν......

Γ. Παπαδάκης: Έχει δίκιο.

Τ. Κουίκ: ...Δεν μας δίνουν τα ονόματα.

Φ. Πατριανάκου: Τρία χρόνια τώρα δεν μπορώ να δουλέψω το υψομετρικό κριτήριο.

Γ. Παπαδάκης: Εσείς τους ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους, που λέει ο κύριος Κουίκ;

Φ. Πατριανάκου: Δεν θέλω να τους μάθω.

Γ. Παπαδάκης: Ε, πως. Πρέπει να τους ξέρετε.

Τ. Κουίκ: Δεν είναι πολιτικά πρόσωπα.

Γ. Παπαδάκης: Μα πως θα ασκήσετε κοινοβουλευτικό έλεγχο;

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΡΟΙΚΑ

Τ. Κουίκ: Τι να πω. Επειδή είχε πει η κυβέρνηση, ότι δεν θα μπει κανένα νέο μέτρο, πρέπει να πω, ότι όλα είχαν «πακεταριστεί» έγκαιρα από το 2011 μέχρι το 2014, στα μέσα και απλώς η εφαρμογή των νόμων αφέθηκαν για το 2015, γιατί αυτή είναι η κουτοπονηριά της κυβέρνησης, που λέει «τώρα εγώ το ’11, ας το σπρώξω για την επόμενη κυβέρνηση το '15».
Και αρχίζουν από 1/1/15 να εφαρμόζονται μέτρα για τις συντάξεις. Ένα από αυτά προβλέπει βεβαίως και μια σφαγή στο θέμα των εφάπαξ. Για το οποίο κανείς δεν έχει μιλήσει εδώ στη κουβέντα.

Το δεύτερο είναι, ότι θα κοστολογείται 10 ευρώ ο χρόνος εργασίας. Που και αυτό θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Τρίτον. Ερχόμαστε τώρα με νέα μέτρα, τα οποία θέλει να επιβάλλει η Τρόϊκα σε μία κυβέρνηση, η οποία κυβερνιέται με email και με τηλεδιασκέψεις. Περί αυτού πρόκειται!
Το χειρότερο όμως είναι, ότι πραγματικά δεν μπορώ να εμπιστευτώ αυτή την κυβέρνηση, με ποιά έννοια επιπλέον όλων των άλλων.....

Με την έννοια, ότι ψηφίζει νόμο στη Βουλή (π.χ. ΕΝΦΙΑ, 100 δόσεις) και αποδέχεται η ίδια η κυβέρνηση να «καταπιεί» τον νόμο, να «καταπιεί» την υπογραφή της και να ξαναψηφίσει άλλο νόμο, επειδή της το επέβαλε η Tρόϊκα!

Με συγχωρείτε! Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων και όχι Βουλή της Τρόϊκας. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση έτσι την κατάντησε την Βουλή των Ελλήνων.

Το μόνο που θέλω να πω είναι, ότι δεν διαπραγματεύονται το μέλλον των Ελλήνων… Διαπραγματεύονται την πολιτική τους επιβίωση.

ΣΗΜΙΤΟΣΥΣΤΗΜΑ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Είμαι Υπουργός επειδή είμαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι στην κυβέρνηση, επειδή είμαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κάποιου άλλου.

Τ. Κουίκ: Έχετε δίκιο. Είναι η ΝΔ που κυβερνιέται από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Έχετε απόλυτο δίκιο. Από «το αυτί τη σέρνει» τη Νέα Δημοκρατία ο Βενιζέλος.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Αυτό είναι άλλο θέμα.

Τ. Κουίκ: Είναι σοβαρό θέμα για τη Νέα Δημοκρατία και τους ψηφοφόρους....

Μιλάτε για τον Υπουργό του σημιτοσυστήματος....;

Γ. Παπαδάκης: Σε συνέντευξή του είπε, ότι για 75 χρόνια θα είμαστε σκλαβωμένοι μέχρι να εξοφλήσουμε. Προσδιόρισε και τα χρόνια.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ευτυχώς που υπήρχε ο Πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης. Είναι τιμή για τη χώρα.

Τ. Κουίκ: Η Goldman Sachs 2 δις πήρε.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Είναι τιμή για τη χώρα που ήταν Πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

Τ.Κουίκ: 2 δις η Goldman Sachs.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ήταν τιμή μας.

Τ. Κουίκ: Και ο φάκελος Ολυμπιακών Αγώνων πότε θα ανοίξει για τον κύριο Σημίτη;
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ρωτήστε τον κύριο Τσίπρα που πήγε και είδε την κυρία Αγγελοπούλου.

Τ. Κουίκ: Για τον κύριο Σημίτη λέω........

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Τ. Κουίκ: Κύριε Παπαδάκη, Επειδή ακούω ότι τελειώσανε τα μνημόνια και ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια.

Ξέρετε πότε θα μου το αποδείξουν;

Εάν ψηφίσουν το νόμο που καταργούνε όλα εκείνα τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια και αποφασίσει το Ελληνικό κράτος να λειτουργεί ως Ελληνικό κράτος. Τότε θα πειστώ ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.

ΜΕΛΑΣ, ΡΑΧΗΛ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ

Γ. Παπαδάκης: Κύριε Κουίκ, φιλιά στον κ. Μελά!

Τ. Κουίκ: Θα του τα δώσω, μην ανησυχείτε!

Γ. Παπαδάκης: Και η Ραχήλ είπε, ότι πάτε να της «βουλώσετε» το στόμα…

Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε να δείτε: Με την Ραχήλ είχα τις καλύτερες των σχέσεων κι ήμουν πάντα δίπλα της, γιατί έδωσε έναν πολύ σκληρό κοινοβουλευτικό αγώνα, πολύ σκληρό…

Από εκεί και πέρα επέλεξε να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο και εγώ επέλεξα να ακολουθήσω τον δρόμο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, γιατί έχω μάθει αυτά που έλεγα δημοσιογραφικά, χωρίς «κωλοτούμπες» να τα λέω ως πολιτικός. Και αν αύριο ξαναγυρίσω στη δημοσιογραφία, τα ίδια θα λέω, που λέω τώρα ως πολιτικός!

Φ. Πατριανάκου: Ζητήσατε να παραδώσει την έδρα;

Τ. Κουίκ: Ξέρετε κάτι… Εκτιμώ αφάνταστα αυτό που έκανε το παιδί, που γνωρίζω από 15 χρονών, ο Ανδρέας Ψυχάρης. Και να σας θυμίσω κάτι κ Κωνσταντινόπουλε, επειδή είστε του «σημιτοσυστήματος» εσείς…

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Είναι τιμή μου, που ήταν Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Σημίτης!

Τ. Κουίκ: Χαίρομαι… Ακούστε, κάτι πολύ σημαντικό για τις έδρες! Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει «όποιος φεύγει από Κόμμα, παραδίδει την έδρα και εάν τον διώξει το Κόμμα, κρατάει την έδρα».

Το ερώτημα είναι, όποιος «πάει γυρεύοντας» να φύγει, να τον διώξει το Κόμμα του, τι γίνεται;Related Posts