ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

«Αυτοί που όπλισαν και ενθάρρυναν τους Ισλαμοφασίστες στη Συρία, αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στην εκπαίδευσή τους από την Τουρκία και τους Τσετσένους, αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια σε εμίρηδες χρηματοδότες των Τζιχαντιστών, αυτοί που επέτρεψαν την «εξαγωγή» τους στην Ουκρανία, αυτοί που δεν τους σταμάτησαν όταν άρχισαν να οργανώνονται στο Ιράκ, είναι οι ίδιοι που ήλθαν αυτές τις μέρες στην Γενεύη στον ΟΑΣΕ, για να μας γεμίσουν με κούφια λόγια και αμπελοφιλοσοφίες.

Μέλη αντιπροσωπειών, Bουλευτές από Ε.Ε., ΗΠΑ, Καναδά, δεν είχαν το κουράγιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για λογαριασμό των χωρών τους. Δεν μίλησαν για ρεαλιστικές λύσεις. Έστελναν την μπάλα στην εξέδρα, μπερδεύοντας Ρωσία, Κριμαία, αλλά κουβέντα για τους αποκεφαλισμούς. Και μάλιστα με τον τελευταίο, ενός Λονδρέζου ανθρωπιστή ταξιτζή, να σφάζεται την ώρα που όλοι αυτοί έκαναν τους απορημένους, τεθλιμμένους και στα λόγια «αποφασισμένους» έναντι του ISIS.

Εξαίρεση στον καταχεριασμό που τους άξιζε, εμείς οι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι. Όσοι πήραμε τον λόγο από τις αντιπροσωπείες μας, τα είπαμε χύμα. Αλλά, δεν ίδρωσε το μέτωπο κανενός. Προφανώς περίμεναν την μεσημεριανή διακοπή για το φαγητό»

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος των εργασιών της Φθινοπωρινού Συνόδου του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στη Ευρώπη), που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Το θέμα των εργασιών είχε να κάνει με τους νέους κινδύνους στην Ασφάλεια (ISIS) και με το μεταναστευτικό.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Το μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και αυτό πέρασε με μία στείρα συζήτηση. Απαθείς οι Τούρκοι που στέλνουν παράνομους μετανάστες σε Ελλάδα και Κύπρο, παρά τις καταγγελίες που έκαναν μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Απαθείς οι γερμανόσυρτοι ευρωπαίοι στα όσα κατήγγειλαν Ιταλοί, Μαλτέζοι και Ισπανοί. 

Είναι σαφές, ότι κανένας του Μερκελικού Διευθυντηρίου, δεν θέλει να εκλάβει τις χώρες του νότου και πάνω απ' όλα την Ελλάδα και την Κύπρο, ως σύνορα της Ευρώπης.

Οι κυβερνήσεις μας δεν μπορούν κάθονται απραγείς, ελέω των πιέσεων που δέχονται από τα μνημόνια.


Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, στο θέμα - αν μη τι άλλο - των προσφύγων από Συρία, πρέπει να αποφασίσουν ίση κατά κεφαλή μοιρασιά στην φιλοξενία τους. Όχι όλα η Ελλάδα. Όχι όλα η Κύπρος».

Related Posts