ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η  ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ; ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ 
ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ;»

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ»


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μίλησε σήμερα (03.10.14) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Λυριτζής: Να συνομιλήσουμε με έναν άνθρωπο, που μπορεί να μιλήσει αρμοδίως και υπευθύνως για αυτά τα θέματα. Έχουμε τον κ. Κουίκ, να τον καλημερίσουμε! Καλημέρα κ. Κουίκ!

Τ. Κουίκ: Καλημέρα από την Γενεύη! Τι κάνετε;

Λυριτζής: Στη Γενεύη τι κάνετε, σας ήρθε κανένα εξώδικο στη Γενεύη;

Οικονόμου: Από την Μακρή, στη Γενεύη;!

Τ. Κουίκ: Στέλνουμε ένα εξώδικο στους Τζιχαντιστές! Συζητάμε, εδώ στον ΟΑΣΕ, το θέμα των νέων παραμέτρων, που έχει πια η ασφάλεια, με το θέμα των Ισλαμοφασιστών!

Και σας διαβεβαιώνω, ότι εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το δεύτερο εξώδικο, που μας απασχολεί πάρα, πάρα πολύ στα σοβαρά, είναι αυτό που θα στείλουν οι κάλπες στην κυβέρνηση, για να τελειώνουμε, να φύγει!

Οικονόμου: Ναι, αλλά μέχρι τότε θα έχει μείνει κάποιος στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ή θα έχετε μείνει εσείς και ο Καμμένος;!
(Γέλια)

Τ. Κουίκ: Την Τρίτη, που έχουμε Κοινοβουλευτική ομάδα στις 3 το μεσημέρι, θα διαπιστώσετε για μια ακόμη φορά, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν «μασάμε», είμαστε εκεί και πολεμάμε!

Οικονόμου: Ναι, αλλά αυτό που ζήσαμε – το έλεγα πριν και με τον Βασίλη – είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά! Βουλευτής να στέλνει εξώδικο στον Πρόεδρο του Κόμματος του;! Είναι απίστευτα πράγματα!!! Τι σημαίνει για σας αυτή η κίνηση;

Τ. Κουίκ: Επειδή 45 χρόνια είμαι στη δημοσιογραφία και το πολιτικό ρεπορτάζ, ομολογώ ότι παγκοσμίως τέτοια πρωτοτυπία δεν την έχω συναντήσει πουθενά! Αλλά από κει και πέρα το μόνο που λέω είναι ότι την Τρίτη, όπου έχουμε κληθεί - όπως πάντοτε καλούμαστε όλοι μας τηλεφωνικά ή με emails -  να συνεδριάσουμε, έχει κληθεί και η συνάδελφος, με την προσθήκη ότι καλό θα είναι να συζητήσουμε και τα όσα τρέχοντα συμβαίνουν γύρω μας…

Οικονόμου: Θα έχει κληθεί στην Κ.Ο;

Τ. Κουίκ: Βεβαίως! Εστάλη (η πρόσκληση) είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail

Λυριτζής: Ξέρετε τι ήταν όλα αυτά που έγραφε… για «όρκες», για «αεροσυνοδούς» ;

Οικονόμου: Ξέρετε, καταλάβατε την «ορολογία»;

Τ. Κουίκ: Σας θυμίζω τι είχα πει στη πρωινή σας εκπομπή, ότι προτιμώ να ασχολούμαστε με τα πολύ σοβαρά ζητήματα, που έχουμε μπροστά μας, από το να ασχολούμαστε…

Οικονόμου: Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί μια Βουλευτής που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν έχει διαγραφεί ακόμη; Ή σκέφτεστε κάτι τέτοιο…;

Έχει ήδη παραπεμφθεί στα όργανα! Τι θα γίνει…

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, όχι!! Ακούστε με. Υπήρξε μία ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα η οποία ήταν σαφής . Νομίζω ότι ο κάθε βουλευτής οφείλει να ενημερώνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα μας για τις ανακοινώσεις του κόμματος.

Λυριτζής: Ωραία. Αλλά, καθαρές κουβέντες κύριε Κουίκ. Δεν είμαστε παιδιά. Μισό λεπτό Τέρενς. Εσείς τώρα ως πολιτικό πρόσωπο, Βουλευτής, μπορείτε να συμπορευτείτε.....

Τ. Κουίκ: Εγώ κρατάω χρόνο τώρα για να ξέρω πόσο χρόνο θα φάμε μιλώντας για ζητήματα που...

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο έχει πει ο Πρόεδρος, το οποίο το έχω πει και εγώ. «Κανένας δεν δικαιούται να μας αλλάζει την ατζέντα, την ώρα που έχουμε μία μάχη μπροστά μας».

Λυριτζής: Γι’ αυτό λοιπόν εγώ θέλω να ξέρω αν εσείς αυτή τη μάχη που λέτε, θεωρείται ότι μπορείτε να συμπορευθείτε πολιτικά και να την δώσετε από κοινού με την κυρία Ραχήλ Μακρή. Καθαρά και ξάστερα.

Οικονόμου: Ε, ναι.

Τ. Κουίκ: Και καθαρά και ξάστερα νομίζω απάντησε ο κύριος Καμμένος, ότι θα πρέπει η συνάδελφος να έλθει (Την Τρίτη στην Κοινοβουλευτικη Ομάδα), όπως θα πάμε όλοι μαζί.. ..

Έχει κάποιο πρόβλημα να μην έρθει να μας δει στα μάτια; Να μιλήσει; Να τη δούμε και εμείς στα μάτια, να της πούμε και εμείς τα δικά μας, να μας πει εκείνη τα δικά της; Όπως κάνουμε κάθε φορά;

Οικονόμου: Να σας βγάλει τα μάτια θέλει...

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, όχι! (γέλια)

Οικονόμου: Εσείς θα γυρίσετε απόψε κύριε Κουίκ;

Τ. Κουίκ: Να σας πω κάτι. Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες κοινοβουλευτικές ομάδες και σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε όλη την ωριμότητα να κάνουμε κουβέντες και να αποκαθίστανται οι ισορροπίες και οι ηρεμίες.

Οικονόμου: Εντάξει. Καμία αντίρρηση. Απόψε θα γυρίσετε στην Αθήνα;

Τ. Κουίκ: Όχι. Θα γυρίσω την Κυριακή το απόγευμα όταν θα τελειώσει η συνεδρίαση.

Οικονόμου: Άρα, εσείς δεν θα παραστείτε στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας; Δεν θα είστε εκεί;

Τ. Κουίκ: Επειδή έχω πει επανειλημμένα ότι είμαι «καραμανλόπαιδο» και επειδή η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει σεβαστεί τις αρχές, τις αξίες και τις υποθήκες που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και επειδή είμαι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ προσπαθώντας να χαράξουμε νέα πράγματα στη πολιτική, γιατί ο κόσμος θέλει πραγματικά καινούρια πράγματα στη πολιτική.....

Οικονόμου: Ένα άλλο καραμανλόπαιδο πάντως από ότι μαθαίνουμε θα πάει. Ο κύριος Ρουσσόπουλος.

Τ. Κουίκ: Εντάξει. Τι θέλετε εγώ τώρα να ερμηνεύσω;

Οικονόμου: Λέω πως το σχολιάζετε;

Τ. Κουίκ: Θα σας πω κάτι. Αν ήμουν πολιτικός συντάκτης, βεβαίως θα το σχολίαζα και ήξερα και πως θα το σχολιάσω. Αλλά δεν μου επιτρέπετε να κάνω κανένα σχολιασμό από τη θέση του εκπροσώπου του κινήματος.

Οικονόμου: Κύριε Κουίκ πρέπει να κλείσουμε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Θα τα πούμε και από κοντά μόλις έρθετε Αθήνα.

Τ. Κουίκ: Κύριε Οικονόμου και κύριε Λυριτζή. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους .

Η πολιτική γίνεται μέσα στη βουλή. Η πολιτική γίνεται μέσα στο κόμματα, στα όργανα των κομμάτων και βεβαίως γίνεται, αλλά με όρους πολιτικούς και όχι με όρους καφενείου και στα μέσα ενημέρωσης που και αυτά παίζουν το δικό τους τον πολύ σημαντικό ρόλο.

Οικονόμου: Να είστε καλά. Ευχαριστούμε πολύ. Καλημέρα σας.

Related Posts