ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΩΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΥ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, κατέθεσε ως Ερώτηση στη Βουλή, Δελτίο Τύπου - φωτιά του Παναγιώτη Λελιάτσου, πολιτευτή Έβρου των ΑΝΕΛ και αναπληρωτή Τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης του Κινήματος, που αφορά διορισμούς στην Εταιρία Διαχείρισης των ελληνικών Υδρογονανθράκων.

«Διορίζετε αχυρανθρώπους, εξυπηρετώντας εγχώρια καρτέλ» καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λελιάτσος, προσθέτοντας :

«Η στελέχωση της ΕΔΕΥ έγινε με υπαλλήλους του ΥΠΕΚΑ, με καθηγητές γυμνασίου, συνδικαλιστές με πανεπιστημιακούς που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και με πρώην στελέχη των ΕΛΠΕ  του ομίλου Λάτση και νυν συνταξιούχους».

Όπως, παρατηρεί ο Τέρενς Κουίκ, το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησης του ΑΝΕΛ στελέχους, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη από τον αρμόδιο Υπουργό.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΕΔΕΥ
κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω Δελτίο Τύπου που διένειμε ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Λελιάτσος, ο οποίος είναι και αναπληρωτής Γραμματέας Ενέργειας και Ανάπτυξης του Κινήματος.

Καταγγέλλει σκανδαλώδεις διορισμούς στην ΕΔΕΥ, με συγκεκριμένους σκοπούς, που δεν επιτρέπεται να μην έχουν σαφείς εξηγήσεις από την πλευρά σας.

Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ

 Την ώρα που ο Ελληνικός λαός αναζητά λύσεις στα τεράστια οικονομικά του προβλήματα την ώρα που η χώρα αναζητά μανιωδώς την δημοσιονομική της εξυγίανση εφαρμόζοντας εξοντωτικές πολιτικές οι διαχειριστές της εξουσίας, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου εναποθέτει τις ελπίδες σωτηρίας του στην εξόρυξη και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα. Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού περιβάλλοντος κυρίου Μανιάτη εφαρμόζει πολιτικές υποτίθεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τρία χρόνια πριν συστάθηκε με υπουργική απόφαση ο δημόσιος φορέας ο οποίος θα διαχειρίζονταν την παραχώρηση, εκμετάλλευση και εξόρυξη των κοιτασμάτων της χώρας με την επωνυμία Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων. Ο κύριος Μανιάτης και η κυβέρνηση του δημοσίευσε διεθνή διαγωνισμό στελέχωσης του εν λόγω φορέα με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση του. Θα θυμίσουμε τον κύριο Μανιάτη ο οποίος δημόσια έλεγε πως έχουνε σταλεί πάνω από εκατό βιογραφικά ανθρώπων εξειδικευμένων πάνω στο αντικείμενο.

Μετά από τρία χρόνια πλήρους απραξίας έρχεται ο κύριος Μανιάτης και μετά τον φωτογραφικό διαγωνισμό διορισμού εξωτερικού συμβούλου ο οποίος ουσιαστικά θα αναλάβει την διαχείριση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων διορίζει στον Δημόσιο φορέα ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, αναρωτιόμαστε βιογραφικά στείλανε οι εν λόγω κύριοι  και με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός τους;

Η στελέχωση της ΕΔΕΥ έγινε με υπαλλήλους του ΥΠΕΚΑ, με καθηγητές γυμνασίου, συνδικαλιστές με πανεπιστημιακούς που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και με πρώην στελέχη των ΕΛΠΕ  του ομίλου Λάτση και νυν συνταξιούχους. Η στελέχωση του εν λόγω φορέα αποδεικνύει εμπράκτως τις προθέσεις της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργού ΥΠΕΚΑ πως η υπόθεση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας δεν είναι στις άμεσες πολιτικές τους επιδιώξεις διορίζοντας αχυράνθρωπους που θα υπογράφουν τις αποφάσεις τους και το μόνο που πραγματικά εξυπηρετούν είναι τα εγχώρια καρτέλ εμπορίου πετρελαιοειδών και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτής της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργού ΥΠΕΚΑ και αναμένουμε τις πολιτικές αντιδράσεις σύσσωμης  της αντιπολίτευσης της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Ελληνικής κοινωνίας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ως πότε αυτός ο λαός θα παρακολουθεί ως θεατής τα μεγάλα πολιτικά εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης.

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Κατόπιν αυτών σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1.     Έχετε ακολουθήσει όλες τις νόμιμες, διαφανείς διαδικασίες σε προσλήψεις και τοποθετήσεις υπαλληλικού και στελεχιακού δυναμικού στην ΕΔΕΥ; Και ποιές ήταν αυτές;

2.     Με ποιές διαδικασίες και κριτήρια επελέγησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕΥ;

3.     Πόσοι υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης στην ΕΔΕΥ; Πως αξιολογήθηκαν οι αιτήσεις και από ποιόν; Πρακτικά στην διαδικασία αξιολόγησης κρατήθηκαν;

4.     Ποιός είναι αυτός ο φωτογραφικός διαγωνισμός διορισμού εξωτερικού συμβούλου ο οποίος ουσιαστικά θα αναλάβει την διαχείριση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως καταγγέλλεται στο ανωτέρω Δελτίο Τύπου;

Παρακαλώ να μου κατατεθούν:

1.     Όλα τα έγγραφα που διακινήθηκαν μέσα στο ΥΠΕΚΑ, από ΥΠΕΚΑ σε ΕΔΕΥ και μέσα στην ΕΔΕΥ σχετικά με σχεδιασμό θέσεων προσωπικού και στελεχών, προκηρύξεις προσλήψεων, προσλήψεις, τοποθετήσεις, πρακτικά διαδικασιών προσλήψεων και τοποθετήσεων και – εν πάσει περιπτώσει - κάθε τι που έχει σχέσεις με το θέμα προσωπικό - στελέχη.

2.     Τα βιογραφικά που κατατέθηκαν από αιτούντες εργασία και τα βιογραφικά εκείνων που εργάζονται για την ΕΔΕΥ σε όποιες υπαλληλικές η στελεχιακές θέσεις.

3.     Τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ της ΕΔΕΥ.

4.     Τα ονόματα και τα βιογραφικά εκείνων που προσελήφθησαν σε ΟΠΟΙΑ θέση στην ΕΔΕΥ, υπαλλήλου ή στελέχους, με απ' ευθείας επιλογή και χωρίς διαδικασίες προκαταβολικής υποβολής αιτήσεων κλπ. Σε αυτή την περίπτωση να κατατεθεί και το έγγραφο ΠΟΙΟΣ πήρε και ποιοί υπέγραψαν την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας, όποιας μορφής.


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Related Posts