ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΒΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ


«Τελικά στην Ελλάδα όλα συμβαίνουν. Βάφουν τις διαγραμμίσεις στους δρόμους, πάνω από τις λακκούβες του οδοστρώματος, που δεν εννοούν να επισκευάσουν, με ότι αυτό σημαίνει σε ατυχήματα, τραυματισμούς, ακόμα και απώλειες ζωών»

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας για λογαριασμό της Πολιτευτού Φθιώτιδας Βασιλικής Δημητράντζου, Ερώτηση σχετική με την άθλια και άκρως επικίνδυνη κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου Πελασγίας - Κυπαρισσώνα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ

ΘΕΜΑ: Η ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙ-ΑΣ- ΚΥΠΑΡΙΣΣΩΝΑ

κ.Υπουργέ,

Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται εδώ και χρόνια στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα ετησίως.

Ο νομός Φθιώτιδος επίσης κατέχει την πρωτιά όσον αφορά την περιοχή με τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα, από τα οποία μάλιστα μεγάλος αριθμός έχει θύματα.Το οδικό δίκτυο του νομού μας κατά κοινή ομολογία παρουσιάζει κακοτεχνίες, δεν συντηρείται επαρκώς και η εικόνα του σε μερικές περιοχές θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες.

Πρόσφατα επικοινώνησε με την Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, κάτοικος της περιοχής και την ενημέρωσε για το πρόβλημα στον δρόμο που ενώνει την Πελασγία Φθιώτιδας με τον Κυπαρισσώνατονίζοντας μάλιστα αγανακτισμένος, ότι πρόσφατα έγινε διαγράμμιση του οδοστρώματος αυτού, αλλά καμία επισκευή του!

Ενημερώθηκε επίσης  ότι ο δρόμος τούτος  είναι στενός, γεμάτος λακκούβες, η άσφαλτος δεν υπάρχει σε πολλά κομμάτια του και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα και οδηγούς, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από φωτογραφίες του οδικού δικτύου!!!

Εξεπλάγη φυσικά και η ίδια η Πολιτευτής μας όταν αντίκρισε την διαγράμμιση (η οποία φαίνεται να είναι πρόσφατη) να  έχει γίνει πάνω από τις λακκούβες και τα χαλάσματα του δρόμου!!!

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν οι υπεύθυνοι που σίγουρα θα γνωρίζουν την κατάσταση του εν λόγω οδοστρώματος, αντί να προχωρήσουν σε έργα ουσίας, τραβάνε γραμμές για εντυπωσιασμό  αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών, των οδηγών και των οχημάτων τους;;!!!

Επίσης βλέποντας κανείς την εικόνα του δρόμου Πελασγίας-Κυπαρισσώνα, αντιλαμβάνεται ότι οι διερχόμενοι πριν τον διανύσουν, προσεύχονται και κάνουν το σταυρό τους για την ακεραιότητά τους!!!!

Ερωτώ, λοιπόν κ.Υπουργέ:

1.Δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συντηρούνται τα οδικά δίκτυα από το κράτος, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων;;

2.Για ποιο λόγο πληρώνουν φόρους  οι Έλληνες πολίτες και τελικά πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα;

3.Είναι δυνατόν να γίνεται διαγράμμιση ενός χαλασμένου, γεμάτου λακκούβες δρόμου, χωρίς να έχει προηγηθεί η επισκευή του;

4.Θα αναλάβετε την ευθύνη αν υπάρξουν θύματα από ατυχήματα λόγω του κάκιστου οδικού δικτύου της περιοχής, την οποία και φέρετε άλλωστε αν δεν κάνω λάθος;;;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts