Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ


«ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΧΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;»

Την απίστευτη επιδρομή κατασχέσεων και πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας, που κατά συνέπεια στοχεύει και κατά της αξιοπρέπειας των εξαθλιωμένων πλέον συμπολιτών μας της Ξάνθης (αλλά και εναντίον των Ελλήνων όλης της χώρας) που δεν μπορούν πλέον να καταβάλλουν τα χρωστούμενα στην Εφορία, σε Ταμεία και Τράπεζες, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αντίστοιχα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος Τέρενς Κουίκ, επικεφαλής του περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Και όλα αυτά των ώρα που στη Θράκη κάνει πάρτυ η τουρκική Τράπεζα ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ δίνοντας εύκολα δάνεια, αλλά υποθηκεύοντας σπίτια και ελληνική γη, τα οποία επί της ουσίας είναι υποψήφια για να περάσουν μέσω πλειστηριασμών στα χέρια της Άγκυρας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Κύριοι Υπουργοί,

Άνευ προλόγου, σας κοινοποιώ το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της έγκριτης θρακιώτικης ηλεκτρονικής εφημερίδας www.thrakitoday.com, το οποίο αφορά στο πολύ σοβαρό ζήτημα της «επιδρομής» κατασχέσεων και στους πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας της οποίας γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά σε όλη την Επικράτεια και τώρα στην πολύπαθη ΑΜ-Θ Περιφέρεια και συγκεκριμένα στη Ξάνθη.

Και όλα αυτά των ώρα που στη Θράκη κάνει πάρτυ η τουρκική Τράπεζα ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ δίνοντας εύκολα δάνεια, αλλά υποθηκεύοντας σπίτια και ελληνική γη, τα οποία επί της ουσίας είναι υποψήφια για να περάσουν μέσω πλειστηριασμών στα χέρια της Άγκυρας. Θέμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ, το οποίο είναι προφανές, ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν σας απασχολεί.

Ακολουθεί το δημοσίευμα:
Προχωρούν κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας οφειλετών που δεν είναι συνεπείς 

Στο σφυρί οδηγούνται δεκάδες ακίνητα στην περιοχή της Ξάνθης  με τους πλειστηριασμούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια να έχουν αυξηθεί δραματικά και τους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να φανούν συνεπείς και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους τόσο προς τις Τράπεζες όσο και προς το Δημόσιο να βλέπουν τις περιουσίες τους να κάνουν... φτερά! 

Χιλιάδες πλειστηριασμοί από το 2009! 

Ήδη από το 2009 το Ειρηνοδικείο της περιοχής προχωρά ετησίως στην έκδοση εκατοντάδων προγραμμάτων πλειστηριασμού ακίνητων, εκ των οποίων ωστόσο δεν έχουν όλα ατυχή έκβαση μιας και υπάρχουν περιπτώσεις οφειλετών που καταφέρνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να σταματήσουν την εκτέλεση των πλειστηριασμών, παίρνοντας παράταση ζωής για τις περιουσίες τους. 

Όπως είναι γνωστό τα προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων αφορούν εκτελέσεις κατ' εντολή ιδιωτών ή δημοσίου, με τις Τράπεζες να μονοπωλούν τις διαδικασίες δεδομένης και της οικονομικής αδυναμίας των δανειοληπτών να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους συμβάσεις. Μέχρι στιγμής και με την υπάρχουσα νομοθεσία τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους προστατεύεται η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τα λοιπά ακίνητα που έχει κάποιος στην κατοχή του. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ωστόσο εκατοντάδες είναι οι οφειλέτες που ήδη έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένο νοικοκυριά αν και σε κεντρικό επίπεδο εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. 

Πουλάνε όσο, όσο

Την ίδια στιγμή, και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει εργαζόμενους και επιχειρηματίες της περιοχής, ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια προσπάθεια να ρευστοποιήσουν τις περιουσίες τους, υπό τον φόβο να τις χάσουν υποτιμημένες, αναζητούν απεγνωσμένα αγοραστές πουλώντας όσο, όσο. 

Ωστόσο από την πλευρά τους οι Τράπεζες φαίνεται να διατηρούν την αναλγησία τους προχωρώντας   αδιάκοπα στην έκδοση εντολών πλειστηριασμού με αποτέλεσμα τα συμβολαιογραφικά γραφεία της περιοχής να έχουν πάρει φωτιά! 

Ακίνητα στο κέντρο βγαίνουν στο σφυρί 

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν εκδοθεί δεκάδες εντολές πλειστηριασμών ακινήτων σε κεντρικά σημεία της πόλης κυρίως από Τράπεζες ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πολιτών που λόγω οφειλών προς το Δημόσιο βρίσκονται επίσης ένα στάδιο πριν χάσουν τις περιουσίες τους. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τριών ακινήτων που βρίσκονται επί της οδού Δαγκλή και τα οποία βγαίνουν στο σφυρί κατ' εντολή γνωστής Τράπεζας και μάλιστα σε τιμές... ευκαιρίας! Πρόκειται για χώρους που χρησιμοποιούνται ως γραφεία και σε βάρος των οποίων ήδη υπάρχουν προσημειώσεις υποθήκης. Στο σφυρί βγαίνουν επίσης δυο ακίνητα στην Παλιά Χρύσα, 1.009 τ.μ. και 2.296 τ.μ. τα οποία επίσης διατίθενται σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές καθώς και ένα διαμέρισμα  που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή λόγω οφειλής σε Τραπεζικό Ίδρυμα. Το εν λόγω ακίνητο εκτίθεται σε πλειστηριασμό προς 52.000 ευρώ ενώ σε βάρος του υπάρχουν προσημειώσεις υποθήκης. 

Σε πλειστηριασμό οδηγείται επίσης διαμέρισμα επί της οδού Αγίου Ελευθερίου σε βάρος του οποίου υφίστανται τέσσερις προσημειώσεις υποθήκης με τιμή εκκίνησης τις 110.000 ευρώ, ενώ εντολή κατάσχεσης σε βάρος πεπαλαιωμένης διώροφης οικίας που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης εκδόθηκε από ασφαλιστικό ταμείο για να καλυφθεί τμήμα χρέους οφειλέτη για ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί».    

Kατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

            1.  Στοχεύετε να συμβάλετε κ. κ. Υπουργοί στην «ερημοποίηση» των παραμεθόριων                  περιοχών; (Για να γίνουν αυτές οι περιοχές και «βορά» της ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ,  δηλαδή            της Άγκυρας;)

2.   Προτίθεστε να διακόψετε τους πλειστηριασμούς με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή με κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για τις παραμεθόριες περιοχές;

3.   Τι μέτρα θα λάβετε ΑΜΕΣΑ, για την ενίσχυση της ρευστότητας των κατοίκων της Ξάνθης και της ευρύτερης ΑΜ-Θ Περιφέρειας;

4.   Προς ενίσχυση της ρευστότητας της εν λόγω περιοχής, προτίθεστε να καταβάλλετε άμεσα τα οφειλόμενα, όπως τις επιστροφές φόρων από τις ΔΟΥ;

Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Related Posts