ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΗΜΙΤΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΟ Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, συμμετείχε σήμερα (10.10.14) στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τ. Κουίκ: Θα ήθελα να ξεκινήσω την κουβέντα μου με την Αυτοδιοίκηση και να σταθώ λίγο στους Δήμους. Οι Δήμοι έχουν υποστεί μια τεράστια «συμπίεση» τα τελευταία χρόνια...
Γ. Παπαδάκης: Ε, βέβαια!

Τ. Κουίκ: Μνημονιακά και μη μνημονιακά (χρόνια).

Καταρχήν, εγώ θα ξεκινήσω από τις «αμαρτίες» των Δήμων, οι οποίοι Δήμοι καταγράφονται μαζί με Φορείς και Πολεοδομίες – εδώ και τουλάχιστον 15-20 χρόνια – ως οι Φορείς του Δημοσίου, που έχουν πάρα πολλές «αμαρτίες»! Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, αυτό που συμβαίνει με τους Δήμους, είναι ότι τους έχουν μεταφερθεί πάρα πολλές αρμοδιότητες, δεν έχουν μεταφερθεί οι αντίστοιχοι πόροι, κάτι που ξεκίνησε από το ’85, όταν τότε η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου μετέφερε την αρμοδιότητα των σχολείων και δεν μετέφερε τους πόρους. Από τότε έχει ξεκινήσει αυτό το «γαϊτανάκι».

Τρίτον, λόγω μνημονίων έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις στους Δήμους.

Τέταρτον, λόγω της «κατάπτωσης» της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα - από παιδικούς σταθμούς, από συσσίτια κτλ. χουν φορτωθεί οι Δήμοι το κοινωνικό αυτό έργο, μαζί με την Εκκλησία. Και η Εκκλησία και οι Δήμοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν το Κράτος.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Τ. Κουίκ: Γιώργο, έπρεπε να είσαι δύο μέρες τώρα στη Βουλή, για να δεις, ότι οι Υπουργοί που ανέβαιναν και μίλαγαν έκαναν απολογισμό κι εξαγγελίες, απολογισμό κι εξαγγελίες… Φαντάζομαι το ίδιο θα κάνει απόψε και ο Πρωθυπουργός.

Γι’ αυτό και τους είπα:

«Αφού είστε τόσο καλά προπονημένοι και κάνετε και τις εξαγγελίες σας, τι περιμένουμε το 2015 που λέει ο Βενιζέλος για εκλογές; Δεν τις κάνουμε τώρα τις εκλογές να τελειώνουμε; Για να τελειώνει και η προεκλογική περίοδος, η οποία είναι – δυστυχώς – παρατεταμένη; Ταλαιπωρείτε την αγορά! Ρώτησέ τους!

Τ. Κουίκ: Χθες νομίζω ότι ο Πάνος Καμμένος έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση σε ένα «μαγείρεμα» το οποίο έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου. 

Ν. Χουντής: Και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο κύριος Καμμένος.

Τ. Κουίκ: Μπράβο. Που είπε, ότι πέρασαν μια ωραία διάταξη ασυλίας για τους καταχραστές του Δημοσίου και μετά από ένα μήνα το διόρθωσαν, αλλά στο μεσοδιάστημα όμως κάποιοι κέρδισαν από αυτή την ιστορία. Εμμανουήλ, παράδειγμα.

Γ. Παπαδάκης: Δηλαδή, μέχρι να καταργηθεί, ήταν κάποιοι ......

Ν. Σιωμόπουλος: Εφαρμόστηκε δηλαδή για λίγες ημέρες, μέχρι να αλλάξει και πάλι.

Τ. Κουίκ: Ίσα ίσα, για να έρθει το «παραθυράκι» να εκμεταλλευθούν κάποιοι (την αποφυλάκιση και την αμνηστία).

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

Τ. Κουίκ: Και το δεύτερο για να τελειώνω. Την ώρα που αφηνόντουσαν διάφορα υπονοούμενα από τον κύριο Βενιζέλο , ο οποίος μου έκανε και εντύπωση με τον τρόπο που μίλησε- κατηγόρησε και τον Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν» χθες το βράδυ μέσα στη Βουλή - η κυρία Λαγκάρντ έδειξε μία τελείως διαφορετική στάση και άποψη. Μίλησε για μια προληπτική πίστωση, για άλλα 25δις, που θα έχουμε ανάγκη για τα επόμενα χρόνια. Δεν είπε τη λέξη 25δις, αλλά για τις «ταμειακές ανάγκες» τις επόμενης διετίας.

Γ. Παπαδάκης: Πρέπει να πούμε, ότι και αυτή με τον τρόπο της είναι σαν να λέει ότι, «κοιτάξτε να δείτε αγορές, εγώ αβαντάρω έτσι, ώστε άμα βγει η Ελλάδα στις αγορές, τότε τα επιτόκια να είναι ανεβασμένα κατά πολύ». Και τι θα κάνουν αυτοί; Θα κάνουν την ανάγκη υποχρέωση και θα έρθουν σε μένα, όπου εγώ θα συνεχίσω να έχω κέρδη.

Τ. Κουίκ: Γιώργο, ο κ. Βενιζέλος χτες ήταν εντυπωσιακός, με αυτή την παρέμβασή του, που την έκανε από την θέση του και όχι από το βήμα της Βουλής. Κοντεύαμε να πιστέψουμε ότι δεν χρωστάμε!!! Αλλά μας χρωστάνε κιόλας λεφτά!!!

«Πώς κατέβασε απευθείας το Δημόσιο χρέος σε κάτι ψίχουλα», διότι περί αυτού πρόκειται, είπα από μέσα μου, «λες τελικά να έχουνε δίκιο;» (γέλια)

Και τί είπε ο κύριος Χαρδούβελης χτες μέσα σε όλα;

Ότι «οι συνεπείς επιχειρήσεις θα πάρουν κατά προτεραιότητα πίσω το ΦΠΑ». Δηλαδή εξαγγέλλει το αυτονόητο. Αυτό που οφείλει να κάνει το Κράτος.

Ε, να σας πω κάτι!! Ούτε βλάκες είμαστε είμαστε, ούτε ηλίθιοι, ούτε χαχόλοι να πω αυτή τη λέξη. Επιτέλους σοβαρότητα. Αλλά από έναν του συστήματος Σημίτη Υπουργό τί να περιμένεις; «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ «ΕΞΟΔΟΣ» ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Γ. Παπαδάκης: Τί περιμένετε σήμερα από την συζήτηση;

Τ. Κουίκ: Καταρχήν εδώ βλέπω μια φωτογραφία που ανέβασε πριν από λίγο στο twitter ο Πάνος Καμμένος, με τίτλο «Ο Εμμανουήλ για τον οποίο έγινε η τροπολογία της 7ης Απριλίου και αποφυλακίστηκε. Σήμερα το βράδυ η συνέχεια στη Βουλή».  Είναι η φωτογραφία του Εμμανουήλ με Άκη Τσοχατζόπουλο και Λουκά Παπαδήμο.

Γ. Παπαδάκης: Διαβάζω στο διαδίκτυο, ότι ο κύριος Καμμένος υπόσχεται, ότι θα πει πολλά σήμερα το βράδυ.

Τ. Κουίκ: Θα πει και άλλα. Σας διαβεβαιώ. Πολλά πράγματα. Πολύ σημαντικά.

Απλά και μόνο ξέρετε, εγώ έχω μία απορία. Γιατί άκουγα και την κυρία Μπακογιάννη προηγουμένως να λέει, ότι «τώρα που την κάναμε από τα μνημόνια, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια».

Μάλιστα. Λοιπόν, βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα «success stories» πετύχανε, ότι έχουμε «success πλεονάσματα», ότι είμαστε μία «success χώρα»...

Αφού λοιπόν βγαίνουμε από τα μνημόνια, πρέπει να το αποδείξουμε και στην πράξη...

Ζήτησα χτες από το βήμα της Βουλής ένα νόμο, ο οποίος να καταργεί όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους και να τους ξανακάνουμε πια σε μια μεταμνημονιακή εποχή τους καινούριους, δικούς μας νόμους, ελληνικούς νόμους και όχι καθ’ υπαγόρευσιν όπως έλεγε χτες ο κ. Βενιζέλος. 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ένας νόμος χρειάζεται. Τόσο απλά, τόσο πρακτικά κύριε Παπαδάκη.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γ. Παπαδάκης: Βέβαια υπάρχουν δεσμεύσεις κ. Κουίκ, που με τους νόμους αυτούς για παράδειγμα, τις τριετίες τους εδώ οι συνάδελφοί που είναι πίσω από τις κάμερες θα τις πάρουν, όταν η ανεργία πέσει κάτω από 10%.

Τ. Κουίκ: Εμένα θα μου το πείτε; Συμφωνώ.

Ν. Σιωμόπουλος: Υπολογίζουν το 2024 ότι θα γίνει αυτό. Οι προβλέψεις οι αισιόδοξες.

Τ. Κουίκ: Και η επιτήρηση μέχρι το 2060. Και να θυμίσω, ότι το 2022, όταν τα παιδιά μας από την «πλάτη» τους πρέπει να βγάλουν 22,8 δις τοκοχρεολύσια. Γιατί τα έχουν μετακυλήσει.

Γ. Παπαδάκης: Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπετε να εκλέγεται;

Τ. Κουίκ: ΟΧΙ.

Γ. Παπαδάκης: Με τίποτα;

Τ. Κουίκ: Με καμία περίπτωση. Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν. Γι’ αυτό και το έχει μαζέψει η κυβέρνηση.

Θυμόσαστε, ότι μέσα στο καλοκαίρι παίχτηκε πάρα πολύ αυτή η παρτίδα των «180», μέχρι που βγήκε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η  κα Βούλτεψη και το «έκοψε» το θέμα. Ήταν η επομένη του πρωτοσέλιδου της «Καθημερινής» περί Φώτη Κουβέλη. Το θυμόσαστε; Και το κόψανε. Τώρα πια δεν το μιλάνε.

Γ. Παπαδάκης: Τώρα ακούγεται μέχρι και το όνομα της κυρία Μαριάννας Βαρδινογιάννη. «Έπαιξε» τώρα τελευταία. Βλέπω στο διαδίκτυο ...

Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε να δείτε. Θα μπορούσαμε να βάλουμε πάνω στο τραπέζι το όνομα του Πούτιν, το όνομα του Ομπάμα και διάφορα ονόματα.

Πάντως ό, τι γίνει για εμάς, είναι για μετά τις εκλογές. Εκλογές θα γίνουν!! Θέλουν δε θέλουν. Δε βλέπετε την προεκλογική ατμόσφαιρα μέσα στη Βουλή αυτές τις μέρες; Ενδεικτικό είναι.
Related Posts