Συνέντευξη στον Real FM και τον Α.Λιάτσο για την ομιλία Σαμαρα στη ΔΕΘ

Α.Λιάτσος: Καλησπερίζω τον συνάδελφό μου και Βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον κ. Τέρενς Κουίκ. Καλησπέρα σας κ. Κουίκ.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Κ. Λιάτσο, καλό μεσημέρι από την Θράκη, από την Ξάνθη.

Α.Λιάτσος: Είστε απάνω στη Θράκη ε;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ναι.

Α.Λιάτσος: Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε την ομιλία του κου Σαμαρά.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως, βεβαίως. Είναι μία υποχρέωσή μου και ως Εκπρόσωπος του Κινήματος. Έπρεπε να το δω και Α πό εκεί και πέρα να συνταχθούν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Έβγαλε ήδη ο Πρόεδρος του Κινήματος την δήλωσή του, η οποία λέει ότι «ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, «είπε», δεν είπε και μισο - είπε πράγματα τα οποία αποδεικνύουν ότι τελικά στο Παρίσι με τις διαπραγματεύσεις παρωδία, καταδεικνύετε πως αυτόν τον τόπο τον κυβερνά η Τρόϊκα! Και ότι όλη αυτή οι επικοινωνιακή προσμονή που γινόταν αυτές τις μέρες για τις εξαγγελίες, ήταν μία φούσκα η οποία και έσκασε.

Α.Λιάτσος: Ναι. Έχετε δίκιο διότι και εμείς περιμέναμε πολλά πράγματα να ακούσουμε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αυτό είναι.

Α.Λιάτσος: Περιμέναμε για φοροελαφρύνσεις, να γίνει πιο συγκεκριμένος στο θέμα των δόσεων, που νομίζω είναι ένα πάρα πολύ καυτό θέμα για όλους μας, να μας μιλήσει. Δεν μας μίλησε. Είπε ότι θα μιλήσει προσεχώς. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Μας παρέπεμψε στο προϋπολογισμό!

Είδατε ότι και για το θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε ότι απλά θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Θέλω να δω πώς ο κ. Σαμαράς θα τιμωρήσει το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ το οποίο διοικεί το Υπουργείο Οικονομικών, διότι εκεί είναι όλο το ΠΑΣΟΚ μαζεμένο, έτσι; Ξεκινώντας από τους πρώην, Στουρνάρα, Θεοχάρη μέχρι τώρα τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Το «σημιτοσύστημα» για να ακριβολογούμε.

Α.Λιάτσος: Το «σημιτοσύστημα» το λέτε. Εγώ θέλω να θυμίσω και στους ακροατές, θα να το ξέρουν.....

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αλλά και τους αξιωματικούς όμως, όταν τους λέει ότι «σας δικαιώνει μεν το ΣτΕ, σας τιμούμε, σας αγαπάμε αλλά λεφτά δεν υπάρχουν»...

Κοιτάξτε. Το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» λέει ο λαός. Αλλά δεν μπορεί να το λέει ένας Πρωθυπουργός στους στρατιωτικούς.

Α.Λιάτσος: Ναι. Ο κ. Χαρδούβελης προχτές αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τον ΕΝΦΙΑ πάντως, δημοσίως.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ναι. «Εγώ δεν ξέρω τίποτα για το έγκλημα». Εντάξει. Όμως επί των ημερών του ψηφίστηκε στη Βουλή. Εκείνος ήρθε και το υπερασπίστηκε και θυμάμαι μάλιστα και τον διάλογο που έλεγε ότι «εμείς δεν θα μαυρίσουμε το καλοκαίρι γιατί θα μείνουμε εδώ μέσα στην Βουλή , στα γραφεία μας, για να δουλέψουμε». Και του είπα ότι «αυτό είναι πολύ κακό που ακούω διότι τελικά θα μαυρίσουμε εμείς από το ξύλο που θα μας δώσετε». Και μου απάντησε τότε, «είχα φάει πολύ ξύλο πιτσιρικάς». Προφανώς δεν έφαγε όσο θα έπρεπε (γέλια) από τους γονείς του για να μας ταλαιπωρεί.

Α.Λιάτσος: Ήταν πολύ οξύς ο κ. Σαμαράς σήμερα, ε; Δηλαδή, ήταν απολύτως επιθετικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα και κάποια σχόλια πριν μπω στο στούντιο, εώς και προσβλητικός. Και για το πρόσωπο του κου Τσίπρα αλλά γενικότερα για την αξιωματικοί αντιπολίτευση.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Είναι αλήθεια κ. Λιάτσο ότι το δίπολο του παιχνιδιού ανεβάζει τους τόνους. Από την άλλη την πλευρά, να υπενθυμίσω, ότι στο μυαλό πολλών υπάρχει μέσα το σενάριο, ότι μπορεί την επόμενη ημέρα να δούμε συνεργασία ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζοντας σας, ότι ο μεν κ. Μανώλης Γλέζος από την μια πλευρά δήλωσε πώς αν ζητήσει συγγνώμη για το μνημόνιο και ο κ. Σαμαράς «γιατί και να μην συνεργαστούμε;»

Και ότι το θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας το έχουν αφήσει «ανοιχτό» και στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Κεφαλογιάννης για παράδειγμα, δηλαδή «αν είναι τέτοιες οι συγκυρίες, γιατί όχι;»…
Α. Λιάτσος Τώρα να σας πάω σε ένα άλλο θέμα. Χτες, μάλλον σήμερα, δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» μια νέα δημοσκόπηση και εμφανίζει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κάτω από το 3%.
Τ. Κουίκ: Ναι. Το σχόλιο μου είναι, ότι πριν τρεις μέρες η ALCO για το «ΠΟΝΤΙΚΙ» μας έδινε, με την αναγωγή, κοντά στο 4%.
Κοίταξε, αυτό το «πάνω κάτω», το οποίο νομίζουν, ότι θα μας κάμψει το ηθικό, που είναι στα πλαίσια ενός ψυχολογικού πολέμου εναντίον μας, δεν μας αφορά.
Εξάλλου, εμείς πήραμε κάποια μηνύματα από τις Ευρωεκλογές, οι οποίες ειναι και το αποτέλεσμα μιας «μπερδεμένης» ιστορίας με τις τοπικές Αυτοδιοικητικές Εκλογές, οι οποίες  αποσπούσαν την προσοχή των ψηφοφόρων στα τοπικά ζητήματα, παρά στις Ευρωεκλογές, που μέχρι τελευταία μέρα τις αγνοούσαν.
Τώρα αναδιοργανώνεται το Κίνημα από την αρχή. Ο Γιάννης Μοίρας ως Γραμματέας, «τρέχει» σε όλη την Ελλάδα. Χθες ήταν στη Δράμα, σήμερα είναι κάπου στην περιοχή του Κιλκίς.
Εγώ, όπως βλέπετε ως Βουλευτής Επικρατείας «τρέχω» παντού και την Κυριακή απόγευμα θα είναι ο Πρόεδρος μετά από την Ιερισσό, όπου θα δει τους κατοίκους και τον νέο Δήμαρχο, μετά θα πάει Θεσσαλονίκη.
Θα μπω κι εγώ στην αποστολή Θεσσαλονίκης και πιστέψτε με, ότι την Τετάρτη στην ομιλία του στο Βελλίδειο και την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο, ο Πρόεδρος θα έχει να πει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τις κυβερνητικές μας προτάσεις!
Ένα τελευταίο. Επειδή, ήμουν Λέρο και Κω την Τρίτη και την Τετάρτη, πρέπει να σας πω, ότι στην περιοχή αυτή έχουμε νέες εγγραφές.
Α. Λιάτσος Τώρα ένα τελευταίο σχόλιο. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην δώσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.
Τ. Κουίκ: Ε, δεν καταλαβαίνετε… Δεν είχε τι να απαντήσει, γιατί θα του βάζανε σημαντικά ερωτήματα! Και επέλεξε το δρόμο της φυγής!
«Μπήκα στο Αεροπλάνο και φεύγω!»
Κάνει «τζιζ» ο δημοσιογράφος αυτή την περίοδο κ. Λιάτσο, κάνει «τζίζ»!
Α. Λιάτσος: (γέλιο) Να είστε καλά κ. Κουίκ! Καλό απόγευμα!

Τ. Κουίκ: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Related Posts