ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ»

ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Η Λέρος είναι ένα ξεχωριστό νησί του Αιγαίου και δεν μπορεί να περιμένει να επιλυθούν οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που έχει.

Πρέπει άμεσα να επεκταθεί το υπάρχον Αεροδρόμιο, να λυθούν τα τεχνικά ζητήματα για να λειτουργήσει επιτέλους η λιμνοδεξαμενή, να συμπληρωθούν  στο Νοσοκομείο οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις σε Αστυνομία και σε Λιμενικό Σώμα και να μπει ένα τέλος στο εφιαλτικό κύμα της λαθρομετανάστευσης, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο»
.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας σήμερα (02.09.14) την διήμερη επίσκεψη του στη Λέρο, καθώς έχει και τα Δωδεκάνησα υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Αρτέμιδος, είχε συναντήσεις εργασίας με τον νέο Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλλια και τα μέλη του νέου συμβουλίου που εκλέχτηκαν από τους ΑΝΕΛ, τον νέο έπαρχο Γιάννη Θεμέλαρο, τον Λιμενάρχη Σακελάριο Μπιλίρη, αλλά και με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κι εμπορικού τομέα του νησιού.


Χθες, ο Τέρενς Κουίκ παραβρέθηκε και στα εγκαίνια της πύλης εισόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, για την οποία οι Λεριοί προσδοκούν αύξηση του τουρισμού από τα παράλια της Τουρκίας, που θα τους βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε εποχές όπου δεν τους έχει αφήσει ανεπηρέαστους η μνημονιακή κρίση.

Στην τελετή των εγκαινίων, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ έλαβε τον λόγο και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάνουμε έναν ιδιαίτερο αγώνα, για να βοηθήσουμε όλα τα ελληνικά νησιά και κυρίως τα ακριτικά, που σίγουρα αξίζουν καλύτερης τύχης. Αξίζουν αυτό που δικαιούνται.

Έχουμε καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για νέες πύλες εισόδου, όπως αυτή στην Λέρο, αλλά και αυτή που θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες στην Πέτρα Μυτιλήνης, δίπλα στη Μόλυβο.

Απευθύνομαι ειδικότερα και στους καλεσμένους μας από τη Τουρκία:
Θέλουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αιγαίο να είναι η θάλασσα καλών σχέσεων μεταξύ των δυο λαών.

Εμείς, με οδηγό την Παναγία, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τις καλύτερες - και επ’ ωφελεία όλων μας -  οικονομικές και τουριστικές σχέσεις.

Αλλά, επειδή απέναντι μου βλέπω τώρα ισχυρούς Τούρκους επιχειρηματίες αλλά και Τούρκους εκπροσώπους διαφόρων φορέων, αλλά και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ασχολούνται με την πολιτική, βρίσκω την ευκαιρία να τους  απευθύνω μια θερμή παράκληση:

Εκμεταλλευτείτε την πολιτική και επιχειρηματική σας οντότητα, απευθυνθείτε προς την κυβέρνηση σας και ζητήστε να μπει ένα «φρένο» στην παράνομη λαθρομετανάστευση, που μας ταλαιπωρεί και που έρχεται από την δική σας πλευρά. Δυσκολεύει γενικώς τα πράγματα και στη χαλάρωση των προϋποθέσεων για την είσοδο τουριστών από την Τουρκία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Σημειώνεται ότι, ο Τέρενς Κουίκ καταχειροκροτήθηκε από Έλληνες και Τούρκους για αυτή την τοποθέτηση του, την οποία ήταν και ο μόνος από τους επισήμους, που διατύπωσε στην δική του ομιλία – χαιρετισμό.

Χτες, επίσης, ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις και με το Σωματείο επαγγελματιών ψαράδων, αλλά και με τον Όμιλο φουσκωτών σκαφών.


Από τις δυο αυτές συναντήσεις κατεγράφησαν σημαντικά ζητήματα, που χρειάζονται λύσεις και για τα οποία ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ θα καταθέσει Ερωτήσεις άμεσα στη Βουλή.Η περιοδεία του Τέρενς Κουίκ συνεχίζεται από σήμερα το μεσημέρι στη Κω και επιστρέφει στην Αθήνα αργά απόψε.

Related Posts