ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜ-Θ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

«Είναι σαφές πλέον, ότι η εταιρία που ασχολείται με την χάραξη της διαδρομής και την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ που περνάει από την Ελλάδα, δεν θέλει σκόπιμα να αντιληφθεί, ότι ο σχεδιασμός της είναι βλαπτικός και μη αποδεκτός. Αφήστε που διαβλέπω σοβαρότατες αντιρρήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αφού οι Αζέροι στον νέο σχεδιασμό «αγγίζουν» την αρχαιολογική περιοχή των Φιλίππων.

Η νέα παραλλαγή της διαδρομής που προτείνει δεν θεραπεύει τα προβλήματα, που επισημαίνουν τόσο τα Επιμελητήρια όσο κι οι εκπρόσωποι της περιοχής της Καβάλας.
Από την πρώτη στιγμή, ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχω προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους με δημόσιες δηλώσεις μου, ότι τόσο οι Αζέροι όσο κι η εδώ εταιρεία που έχει αναλάβει την ελληνική διαδρομή του ΤΑΡ, μας κοροϊδεύουν. Και μάλιστα, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση κι ειδικότερα με το Υπουργείο Ενέργειας, εννοούν να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα και να μην λάβουν καθόλου υπόψη τις όποιες τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους βάζουν επάνω στον χάρτη όλοι οι τοπικοί φορείς, μέσα στους οποίους οφείλω να συμπεριλάβω και την ΑΜΘ Περιφέρεια και τον Δήμο Καβάλας.

Οι συζητήσεις που είχα πρόσφατα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τόσο με Αζέρους συναδέλφους μου όσο και η επισήμανση των προβλημάτων που έκανα στον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας Αλίεφ, είχαν αποκαρδιωτικές απαντήσεις.


Ο μεν Πρόεδρος Αλίεφ παραδέχτηκε, ότι υπάρχουν προβλήματα «τα οποία μου έθεσαν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ» όπως μου τόνισε χαρακτηριστικά, οι δε Αζέροι Βουλευτές ξεκαθάρισαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία υπέρβαση του ποσού κατασκευής! Και μιλάμε για μια απόκλιση μόλις έξι εκατομμυρίων σε ένα έργο δισεκατομμυρίων. Αυτό ζητάμε εμείς για την διέλευση του αγωγού από την Ανατολική Μακεδονία και κυρίως από την Καβάλα.

Και ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και ως Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στέλνω το μήνυμα προς την πλευρά των Αζέρων και της εταιρείας τους, ότι:  

Ο αγωγός ΔΕΝ  θα περάσει, εάν δεν ικανοποιηθεί μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια ο σχεδιασμός, που προτείνουν ανυποχώρητα οι εδώ φορείς. Την οικονομία ας την κάνουν αλλού, δεν θα την κάνουν εδώ παίζοντας με εμάς».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Τέρενς Κουίκ μετά την έκτακτη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ζητώντας ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία των Αζέρων, αλλά και για την συνάντηση που είχαν Περιφέρεια, Δημαρχεία και φορείς πριν από λίγες μέρες με τον Αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη στην Αθήνα.


«Έχοντας ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα, φτάνοντας μέχρι και το Μπακού, είναι κρίμα δεν θα πω περίεργο που μονίμως κάποιοι… παραλείπουν να με ενημερώσουν για τις όποιες συναντήσεις, ώστε να λαμβάνω και εγώ μέρος, υπερασπιζόμενος κοινοβουλευτικά τα δίκαια αυτής της ΑΜ-Θ Περιφέρειας που υπηρετώ.

Πάντως ευχαριστώ τον κ. Μαρκόπουλο για την συνεργασία μας, που έγινε με απόλυτη ειλικρίνεια και μεγάλη διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του, που με ικανοποίησαν απόλυτα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ προσθέτοντας, ότι για το θέμα είχε και μια πολύ χρήσιμη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη.

Στην έκτακτη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, παρούσα ήταν η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού ΜΑ.ΘΡΑ.ΕΛ. Βίκυ Μουντζούρη.


Σήμερα το πρωί, ο Τέρενς Κουίκ είχε για το θέμα ΤΑΡ συνεργασία με τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ Γιώργο Τσακίρη, βασικό του συνεργάτη στα Αναπτυξιακά ΑΜ-Θ θέματα, ως κορυφαίο στέλεχος του Συνδυασμού ΜΑ.ΘΡΑ.ΕΛ

Related Posts