ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 156 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΟΙ 180 ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΓΙΑ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΣΤΟ ΣΤΑΡ, ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ, ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΤο κείμενο έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ

Τ. Κουίκ: Σε ό, τι αφορά τις εκλογές- που τις ζητάγαμε χτες και τις ζητάμε ακόμα και σήμερα είμαι πεπεισμένος, και το λέω εδώ κι αρκετό καιρό ως Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ότι δεν  βγαίνει αριθμητικά για την κυβέρνηση. Οι 180 δεν βγαίνουν. Είναι 156, ψάχνουν τους 24, δεν τους βγαίνουν και γι’ αυτό έχουμε μπει σε εκλογική τροχιά.

Απλά και μόνο, (υπάρχει ένα θέμα), επειδή έχει τεθεί από σοβαρούς δημοσιογράφους:
Σε ανταπάντηση σε αυτό που λέει η κυβέρνηση «μα δεν συμφέρει, θα είναι εθνική καταστροφή, αν πάμε τώρα για εκλογές»… δηλαδή, συμφέρει να μπαίνουμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο; Αυτό δεν θα αποσυντονίσει τα πάντα;

Γ. Τραγάκης: Και την εκλογή Προέδρου…; Γιατί το συνδέσατε με το «180».

Τ. Κουίκ: Σαφέστατα! Αυτό είναι το σαφές! Βεβαίως, ναι, αναφέρομαι στο «180», επειδή δεν βγαίνουνε και το ξέρει η κυβέρνηση, ότι δεν βγαίνουνε.

Και θα σας πω κάτι ακόμα: Είναι και ανήθικο, στελέχη της κυβέρνησης, και μάλιστα πολύ «υψηλά», να διαρρέουν ότι «έχουν βρει τους 180»!

Αν δεν είναι αυτό ανήθικο, δηλαδή αν δεν βάζεις στο μυαλό του Έλληνα το τι συμβαίνει, (σημειολογική κίνηση Κουίκ με τα χέρια για «χρηματισμό») τότε…

Π. Τσαπανίδου: Τι εννοείτε, δηλαδή, με το «τι συμβαίνει» (μιμούμενη την ίδια σημειολογική κίνηση του κ. Κουίκ);

Τ. Κουίκ: Αυτό! Ο κόσμος πιστεύει ότι, όταν λέει η κυβέρνηση «εγώ έχω βρει τους 180», ότι μπορεί να «κυκλοφορούν» σακούλες, βαλίτσες, εκβιασμοί

Π. Τσαπανίδου: Αυτό είναι βαρύτατο, κύριε Κουίκ!

Τ. Κουίκ: Σε εμένα θα το πείτε; Τον κόσμο να ρωτήσετε! Στα καφενεία να ρωτήσετε!

Γ. Τραγάκης: Αυτό που λες είναι πολύ βαρύ!

Π. Τσαπανίδου: Όταν αναφέρεστε σε αυτό, μιλάτε για τον κόσμο ή για κάτι που θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να αποδειχθεί;

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, λέω το τι λέει ο κόσμος!

Εγώ λέω λοιπόν, ότι είναι ανήθικο, ότι δεν μπορούμε να βάζουμε τέτοιες ανήθικες ή ηθικές διαστάσεις στην πολιτική, λέγοντας, ότι «έχουμε βρει τους 180».
Που τους έχουνε βρεί;

Μάλιστα, ένας Υπουργός δεν θυμάμαι ποιος είχε πει «έχουμε βρει 190» !

Ε, σε λίγο θα μας πει ότι έχουνε βρει και τους 300!

Λοιπόν, εν πάσει περιπτώσει, θα πάμε σε εκλογές. Και να πάμε γρηγορότερα, για να τελειώνουμε, για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα!

Π. Τσαπανίδου: Μένοντας λίγο στους 180, μήπως οι διαγραφές βοηθούνε λίγο… να αυξηθεί ο αριθμός και να φτάσουμε στους 180; Θα πετάξω το όνομα της Ραχήλ Μακρή στο τραπέζι…

Τ. Κουίκ: Καθόλου!  Θα είναι η τελευταία, που θα ψήφιζε την συνέχεια αυτής της κυβέρνησης! Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει αυτή την περίοδο, που θα λυθεί στις αρμόδιες Επιτροπές των ΑΝΕΛ, το αποκλείω κατηγορηματικά!

Δ.Ν.Τ. ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Τ. Κουίκ: Από εκεί και πέρα όμως, κανείς δεν λέει, ότι: «ξέρετε, έχουν σπρώξει το πρόβλημα κάτω από το χαλί»!

Και μας λένε, έτσι… με πολλή «ταρζανιά», ότι «τώρα πληρώνουμε λιγότερα επιτόκια» κτλ κτλ…, όταν για παράδειγμα, έχουν σπρώξει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και η επόμενη γενιά, δηλαδή το 2022, θα πληρώσει  τοκοχρεολύσια 22,8 δις, σε ένα χρόνο!!!

Δεν ξέρω, το παιδί μου, που θα έχει γίνει 25 χρονών, πού θα τα βρει αυτά τα λεφτά!
Και για να τελειώσω με την Τρόικα… Θα πω, για ακόμη μια φορά, ότι είναι κατάντια μιας χώρας, να κάθεται να διαπραγματεύεται με «χαρτογιακάδες»…

Και όταν, μάλιστα, έχει προηγηθεί ένας «περιοδεύων υπουργικός θίασος» στο Παρίσι, που αυτό κι αν δεν ήταν η μεγάλη έκπληξη!

Και επιπλέον, για να τελειώσω, επειδή μιλήσαμε για ΔΝΤ, παρακαλώ πολύ την κυβέρνηση, να μας φέρει την σύμβαση!

(σε έντονο ύφος) ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ , ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ, αν έχει υπογραφεί πού έχει υπογραφεί - με το ΔΝΤ και ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ!

Δεν ξέρουμε τίποτα για την σύμβαση του ΔΝΤ!

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΔ

Τ. Κουίκ: Εγώ τουλάχιστον διαφωνώ φωναχτά σε ένα σωρό πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία εσείς (της ΝΔ) ομονοείτε.

Και να σας βάλω ένα θέμα στο οποίο ομονοείτε;

Το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας!

Βγάλατε όλοι τον σκασμό επάνω εκεί στην Χαλκιδική, όταν την ίδια μέρα ο Βενιζέλος στον ΟΗΕ και το λέω με πολύ εκνευρισμό επίσημα, πλέον, εκχωρούσε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Και ήσασταν  μαζεμένοι στα 40 χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κανείς σας δεν μίλησε!!!

Γ. Τραγάκης: Δεν είναι έτσι!

Τ. Κουίκ: Βγείτε λοιπόν και πείτε ευθέως κ. Τραγάκη, ότι «εγώ ως Βουλευτής δεν ψηφίζω την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας»!

Γ. Τραγάκης: Ακούστε να δείτε, να συζητήσουμε σοβαρά…

Τ. Κουίκ: κ.Τραγάκη, μιλάω πολύ σοβαρά! Κι όταν μιλάω για την Μακεδονία, μιλάω σοβαρά! Συμφωνείτε με αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος στον ΟΗΕ; Δεν μου απαντάτε!

Γ. Τραγάκης: Δεν είπε τίποτα ο κ. Βενιζέλος, τίποτα δεν είπε! (κατηγορηματικό ύφος)

Τ. Κουίκ: Όχι, κ. Τραγάκη! Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Κι όχι μόνο είπε αυτό, αλλά… Κύριε Τραγάκη, είστε Αντιπρόεδρος της Βουλής;

Γ. Τραγάκης: Βεβαίως!

Τ. Κουίκ: Αν είστε λοιπόν, σας παραπέμπω, πέρυσι τέτοια εποχή, στα Πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, όπου ο κ. Βενιζέλος μας είπε, ότι συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση να δώσει - και το είπε στον Νίμιτς - διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση! Το είπε στην Βουλή!

Ξεπουλάμε την Μακεδονία, το Κυπριακό, την Θράκη! Όλα τα ξεπουλάμε!!!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ

Π. Τσαπανίδου: Μην «τρελαίνεστε» κ. Κουίκ, άμα γίνουν εκλογές αύριο, θα υπάρξει κυβέρνηση;

Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε! Εγώ θα σας επαναλάβω αυτό που είπε και ο Πρόεδρος μας, ο Πάνος Καμμένος, ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα φέρει τα «πάνω κάτω», διότι θα έχουν καταρρεύσει τα πρώην παλιά Κόμματα, δεν θα υπάρχουν πια στον χάρτη Σαμαράς και Βενιζέλος…

Γ. Τραγάκης: Μην βάζεις στοιχήματα!

Τ. Κουίκ: Κι εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πάμε να «κουμπώσουμε», γιατί έτσι γίνεται διεθνώς, ως εγγύηση σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, εθνικής ενότητας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Τ. Κουίκ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Τραγάκη, υπερέβη όλες τις «κόκκινες γραμμές»! Δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του τα συνταγματικά! Υπέγραφε την μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πίσω από την άλλη!

Γ. Τραγάκης: Μα τι λέτε τώρα;! (έκπληκτος)

Τ. Κουίκ: Είναι ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας, που θα φύγει, γράφοντας στην ιστορία του, ότι ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ και ένα από αυτά είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!Related Posts