ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Η αιφνίδια παραίτηση του Πρέσβη της Ελλάδος στην Γερμανία   κ.Παναγιώτη Ζωγράφου, τιμά μεν τόσο τον ίδιο όσο και την Διπλωματική Υπηρεσία, αλλά ταυτόχρονα δείχνει τον νοσηρό τρόπο που ασκείται η εξωτερική πολιτική από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ούτε στα απόλυτα καθεστώτα (προφανώς τα έχουν ξεπεράσει σε επιδόσεις) δεν συμβαίνει να εξοστρακίζεται ο αρμόδιος Πρέσβης από την αντιπροσωπεία του Πρωθυπουργού και παράλληλα να τον εγκαλεί με ύφος ανεπίτρεπτο και προκλητικόπαράγων μη έχων σχέση με το ΥΠΕΞ!

Το γεγονός, μάλιστα, καθίσταται ακόμα πιό σοβαρό, αν ο εξοστρακισμός του Έλληνα Πρέσβη συνέβη μετά από επιθυμία (!!!) της Γερμανικής πλευράς!

Το ΥΠΕΞ οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το πρωτοφανές συμβάν και να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ.Ζωγράφου»
Related Posts