Ο ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Καλπάζει ο καταρροϊκός πυρετός και στη Λέσβο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ζωικό κεφάλαιο του νησιού, την ώρα που εξακολουθεί να διαπιστώνεται η έλλειψη χάραξης από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενός στρατηγικού σχεδίου για τη συνολική επίλυση του προβλήματος.

Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση η Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λέσβου, την οποία μετέτρεψε σε Ερώτηση στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ KAI ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

κ. Υπουργέ,

Σας παραθέτω ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗTΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Λέσβου, με την υπογραφή του Γραμματέα της τοπικής Συντονιστικής Ιγνάτιου Καραθεοδώρου. Αναφέρεται στον καταρροϊκό πυρετό, που δυστυχώς καλπάζει και στο νησί.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΣΒΟΥ, επισημαίνουμε την ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στη Λέσβο, διότι η ταχεία εξάπλωση της νόσου θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για το ζωικό κεφάλαιο του νησιού μας.

Το εν λόγω ζήτημα έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους κτηνοτρόφους της Λέσβου και για το λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένη, εκ μέρους της πολιτείας, τη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου για τη συνολική επίλυση του προβλήματος.

Επειδή δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε όπως άμεσα :

1. Στελεχωθεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου με ειδικευμένο προσωπικό και οχήματα,

2. Προβλεφθούν ενισχύσεις για αγορά κτηνιατρικών φαρμάκων.

3. Καθοριστεί και καταβληθεί αποζημίωση για τα ζώα που πεθαίνουν.

Είναι αυτονόητο, πως είμαστε στη διάθεση των κτηνοτρόφων του νησιού για κάθε περαιτέρω ενέργεια με σκοπό την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος».

Σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στα τρία συγκεκριμένα αιτήματα, που αναφέρονται στην ανωτέρω ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Λέσβου;

Στην περίπτωση της οποιασδήποτε μη καταφατικής απάντησης, ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αιτιολογήσετε τη θέση σας.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος ΚουίκRelated Posts