Ο ΟΑΕΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙ. ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Ο ΟΑΕΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙ. ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ ΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ
                            

Ειδοποιητήρια κατασχέσεων των ταξί τους, στέλνει ο ΟΑΕΕ στους οφειλέτες ιδιοκτήτες τους, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές και απάνθρωπο νέο δεδομένο για τον κλάδο: Να τους αποστερεί από το εργαλείο της δουλειάς τους.

Ταυτόχρονα, αφήνει τους ιδιοκτήτες ταξί λεία στις,πολυεθνικές εταιρίες που θα βρουν «τσάμπα στόλο» να αγοράσουν και φτηνά χέρια οδηγών για να τους δουλεύουν.

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Επικραρείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνεργασία με την Πολιτευτή Φθιώτιδας του Κινήματος Βασιλική Δημητράντζου.

Το πλήρες κείμενο, έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΟΝ  Ο.Α.Ε.Ε.

κ.κ.Υπουργοί,

Στους διάφορους επιχειρηματίες οι οποίοι οδηγούνται σε απόγνωση λαμβάνοντας κατασχετήρια σημειώματα από τον Ο.Α.Ε.Ε, συγκαταλέγονται πλέον και οι οδηγοί -ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι έλαβαν παρόμοιες ειδοποιήσεις (όπως πληροφορήθηκα) από το ταμείο αυτό.

Όπως ενημέρωσαν την Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί του συγκεκριμένου Νομού, (αλλά σίγουρα αυτό θα συμβαίνει πανελλαδικά) τα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν στα οποία ο Ο.Α.Ε.Ε. τους γνωστοποιεί ότι:
Θα προβεί σε κατασχέσεις ακόμη και του οχήματος ή της άδειάς τουςγια οφειλές προς το Δημόσιο, είναι με τη γνώμη τους «εκβιαστικά» για  να προβούν σε άμεση εξόφληση ή να οδηγηθούν σε αναγκαστικό διακανονισμό, στον οποίο όμως αδυνατούν να ανταποκριθούν αφού οι όροι του είναι πολύ ασύμφοροι!!

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα οικονομικά τον κλάδο τους και τους ίδιους, αφού οι πολίτες στερούνται στην πλειοψηφία τους τα απαραίτητα για να επιζήσουν και φυσικά η μετακίνηση τους με ταξί θεωρείται σαφώς πολυτέλεια στις μέρες μας.

Για τούτο απελπισμένοι οι ταξιτζήδες, περιμένουν ώρες ώστε να μεταφέρουν έστω  και έναν πελάτη, ενώ ταυτόχρονα οι εισφορές τους στον Ο.Α.Ε.Ε. είναι πολύ υψηλές και το κόστος των καυσίμων απαγορευτικό πια, ιδίως στα πενιχρά έσοδα που έχουν από το επάγγελμά τους!..

Πολλοί οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί σκέφτηκαν  να αλλάξουν επάγγελμα, αλλά με την ανεργία στα ύψη κάτι τέτοιο φαντάζει και είναι αδύνατο.

Με το καθαρό τους εισόδημα κάποιους μήνες να ανέρχεται στα μόλις 300 ευρώ ανά μήνα και την μηνιαία εισφορά στο εν λόγω ταμείο να είναι περίπου 400 ευρώ, αντικειμενικά δεν μπορούν ούτε καν να σιτιστούν, άρα πως είναι ποτέ δυνατόν  να ανταποκριθούν σε ταμείο, χαράτσια, ΦΠΑ, ρεύμα, νερό, έξοδα συντήρησης οχή-ματος, ενοίκιο κ.λ.π.;;;;;;;

Αυτονόητο νομίζω είναι ότι εάν κάποιος πάψει να εργάζεται, αδυνατεί να πληρώσει οτιδήποτε και τίθεται θέμα επιβίωσης και ζωής του…

Υποθέτοντας, λοιπόν, ότι όντως κατάσχονται τα ταξί από τον Ο.Α.Ε.Ε., τα οποία είναι εργαλεία δουλειάς και όχι ακίνητη περιουσία, πώς θα εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτοί οι άνθρωποι και πώς ή με τι υποτίθεται πως  θα επιζήσουν;;;;;;;

Άποψή που πλανιέται είναι, ότι εσκεμμένα και οργανωμένα βάλλεται ο κλάδος των ταξί, ώστε να εισβάλλουν πολυεθνικές εταιρείες παρόμοιου αντικειμένου και να τους προσλάβουν για ένα κομμάτι και ούτε ψωμί, αφού αγοράσουν «τσάμπα» στόλο μέσω των ήδη κατασχεμένων οχημάτων!!!!!!

Στον νομό Φθιώτιδος (επαναλαμβάνω ότι αυτό σίγουρα θα συμβαίνει σε όλη την χώρα), οι ταξιτζήδες είναι σε απόγνωση, αλλά η κραυγή για βοήθειά τους αφήνει μάλλον αδιάφορους  όπως υποστηρίζουν τους πέντε συνολικά Βουλευτές του νομού, με ιδιαίτερη ευθύνη στους τρείς κυβερνητικούς, φυσικά.

   
Ερωτώ, λοιπόν, κ.Υπουργέ:

1. Αν ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρήσει σε κατασχέσεις των ταξί, από τους προς αυτόν οφειλέτες, πως θα επιβιώσουν εκείνοι και οι οικογένειές τους και με ποιόν τρόπο ακριβώς ως νεοάνεργοι θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους;;

2. Απαγορεύεται η κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων που χαρακτηρίζονται ως μέσα επιβίωσης πολιτών  και εργαλεία δουλειάς τους;;; Αν όχι για ποιο λόγο;;;

3. Πρέπει ή όχι να προστατεύονται με νόμο οι ειδικές κατηγορίες όπως οι οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί, από τυχόν κατασχέσεις των οχημάτων  και των αδειών τους ως μέσο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και επιβίωσής τους;;;

4. Θα προστατέψετε ως οφείλετε τους Έλληνες πολίτες του κλάδου των ταξί από την καταστροφή ή θα συναινέσετε σε αυτή;;;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts