ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ, ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΛΑΡΚΟ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ, ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΛΑΡΚΟ! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ«

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ

Ερώτηση για την κατάργηση των  τάξεων Λυκείου που λειτουργούν στη Λάρυμνα, κατέθεσε  ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, για,λογαριασμό της Πολιτευτού Φθιώτιδας του Κινήματος Βασιλικής Δημητράντζου.

Το κλείσιμο του σχολείου αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας παντελώς τις αντιδράσεις   των μαθητών, των γονιών τους, των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής.

Τα 40-50 παιδιά για τα οποία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - δεν μπορεί το Ελληνικό δημόσιο να εκπαιδεύσει στο σχολείο τους,  θα μετακινούνται στο Λύκειο  του Μαρτίνου, με έξοδα μετακίνησης τα οποία υποτίθεται θα πληρώνει το κράτος!

Το Γυμνάσιο, όμως και το Λύκειο της Λάρυμνας, δεν είναι ένα σχολείο σαν τα υπόλοιπα, αφού παραχωρείται κτιριακά και συντηρείται από τη ΛΑΡΚΟ, ενώ επιβαρύνει οικονομικά ελάχιστα το δημόσιο.

 Όμως, το σημαντικότερο είναι πως το οδικό δίκτυο από την Λάρυμνα προς το Μαρτίνο (το οποίο οι μαθητές  θα ακολουθούν δυο φορές την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους), είναι  σε πολύ κακή κατάσταση, επικίνδυνο και με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση - ιδίως για επαρχιακό δίκτυο - αφού μέσω του συγκεκριμένου δρόμου κινούνται τα τεράστια φορτηγά που μεταφέρουν  τόνους μεταλλευμάτων από τη ΛΑΡΚΟ συνεχώς και αδιαλείπτως, κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.

Δηλαδή η υπουργική απόφαση θέτει σε ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ τις ζωές των παιδιών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

ΘΕΜΑ«ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ».

κ.Υπουργέ,

Αποφασίσατε την κατάργηση των τάξεων Λυκείου που λειτουργούν στη Λάρυμνα, αγνοώντας παντελώς τις αντιδράσεις των μαθητών, των γονιών τους, των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής.

Τα 40-50 παιδιά για τα οποία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - δεν μπορεί το Ελληνικό δημόσιο να εκπαιδεύσει στο σχολείο τους,  θα μετακινούνται στο Λύκειο  του Μαρτίνου, με έξοδα μετακίνησης τα οποία υποτίθεται θα πληρώνει το κράτος!

Όπως με ενημερώνει η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, Γυμνάσιο, όμως και το Λύκειο της Λάρυμνας, δεν είναι ένα σχολείο σαν τα υπόλοιπα, αφού παραχωρείται κτιριακά και συντηρείται από τη ΛΑΡΚΟ, ενώ επιβαρύνει οικονομικά ελάχιστα το δημόσιο.

 Όμως, το σημαντικότερο ίσως, συν των άλλων προβλημάτων, είναι πως το οδικό δίκτυο από την Λάρυμνα προς το Μαρτίνο (το οποίο οι μαθητές  θα ακολουθούν δυο φορές την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους), είναι  σε πολύ κακή κατάσταση, επικίνδυνο και με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση - ιδίως για επαρχιακό δίκτυο - αφού μέσω του συγκεκριμένου δρόμου κινούνται τα τεράστια φορτηγά που μεταφέρουν  τόνους μεταλλευμάτων από τη ΛΑΡΚΟ συνεχώς και αδιαλείπτως, κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.

 Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή οι μαθητές του ΓΕΛ Λάρυμνας, έχοντας και την συμπαράσταση των γονιών τους, αλλά και του λαού της Λάρυμνας, ξεκίνησαν από την 1/9/2014 δυναμικές κινητοποιήσεις με την κατάληψη του σχολείου, απαιτώντας να ανακληθεί η απόφαση αυτή...

Το πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου ξεκινά χρόνια πριν, με την απόφαση συγχώνευσης η οποία μετά από συντονισμένη δράση της αυτοδιοίκησης, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μαθητών και γονιών κατάφεραν να αλλάξουν την απόφαση, αλλά μόνο προσωρινά αφού όπως αναφέρεται: «(Α. Αναστέλλουμε για το σχολικό έτος 20112012 την εφαρμογή της αριθμ. 71336/Δ4/2462011 (ΦΕΚ 1575/Β΄) υπουργικής απόφασης «Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» κατά το μέρος που αφορά: 1. στη Συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Λάρυμνας και του ΓΕΛ Μαρτίνου σε ΓΕΛ Μαρτίνου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.)»

Απόφαση που φυσικά δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το μεταφέρει λίγο χρονικά.

Πάγιο αίτημα όμως όλων όσων αντιδρούν στο κλείσιμο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και δικό μου εκ μέρους της Πολιτευτού Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλικής Δημητράντζου,  είναι η οριστική  αλλαγή του ΦΕΚ 1575/ Β΄ και η κατάργηση της έκφρασης «αναστολή απόφασης συγχώνευσης» που αυτό περιέχει, σε έκδοση νέου ΦΕΚ που να αναγράφει την  απόφαση «Διατήρησης της Σχολικής μονάδας», χωρίς χρονικό όριο.

Προεκλογικά όλοι δεσμεύονταν  για άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα προκειμένου να ψηφιστούν, αλλά αχαρακτήριστα αδιαφορούσαν, ως συνήθως, αμέσως μετά…

Και σήμερα ακόμη έχουν το «θράσος» να υπόσχονται ότι «στο μέλλον θα το ξανασυζητήσουμε», προφανώς γιατί οι ψήφοι είναι χρήσιμοι. αδιαφορώντας πιθανά για τους μαθητές  και φροντίζοντας μόνο στη διατήρηση της καρέκλας τους!!!

Ερωτώ λοιπόν κ.Υπουργέ, εκ μέρους της Πολιτευτού μας Βασιλικής Δημητράντζου, παραθέτοντας τις δικές της ερωτήσεις:

1.Εφόσον τα επιχειρήματα των Αυτοδιοικητικών φορέων, των γονέων και γενικά των εμπλεκομένων έγιναν δεκτά για τρία έτη από την απόφαση συγχώνευσης και αποφασίστηκε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία του σχολείου, γιατί δεν υπήρξε ΦΕΚ οριστικής λειτουργίας;;;;

2.Είναι ή όχι η συμπεριφορά ορισμένων αρμοδίων εμφανώς ρουσφετολογική ώστε να λύνει μόνο πρόσκαιρα το πρόβλημα ;;;;

3.Μας γνωστοποιείτε παρακαλώ εγγράφως ποιο το κόστος λειτουργίας του Λυκείου Λάρυμνας που επιβαρύνει το δημόσιο, ποιο καλύπτει η Λάρκο  και ποιο το κόστος μεταφοράς των μαθητών στο Μαρτίνο ετησίως, ώστε να έχουμε μία σφαιρική συγκριτική άποψη;;;;

4.Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για τον κίνδυνο μετακίνησης των μαθητών καθημερινά μέσω του εξαιρετικά επικίνδυνου οδικού δικτύου Λάρυμνας - Μαρτίνου;;;

5.Πρέπει ή όχι να προηγείται ο ανθρώπινος παράγοντας του οικονομικού;;; Είναι για εσάς οι μαθητές της Λάρυμνας απλά αριθμοί ή όχι;;;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος ΚουίκRelated Posts