ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΥ
«ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΕΤΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

«Όταν ορκίστηκα Βουλευτής και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος μου ανέθεσε την κοινοβουλευτική επίβλεψη του Βόρειου Αιγαίου, το πρώτο ταξίδι το έκανα εδώ στη Λέσβο.

Με την παρότρυνση της Δημοσιογράφου Ντόρας Πολίτη και παρουσία του καλού μου φίλου, συναδέλφου και κορυφαίου στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου, συναντήθηκα το ίδιο βράδυ με τον Φορέα Τουρισμού στον Μόλυβο, ο Πρόεδρος του οποίου, Νίκος Μόλβαλης, μου εμπιστεύθηκε ένα τεκμηριωμένο υπόμνημα για την πολυπόθητη Πύλη Εισόδου στη Πέτρα.

Κράτησα την υπόσχεσή μου και προχώρησα άμεσα το θέμα μέσω κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων και Επερωτήσεων, αλλά και προσωπικών επαφών με συναρμόδιους Υπουργούς.

Απέσπασα τα πρώτα ΝΑΙ από τους Νίκο Δένδια και Κώστα Μουσουρούλη. Θετικός ήταν και ο Γιώργος Μαυραγάνης, αλλά η τελική υπογραφή ήταν θέμα Στουρνάρα. Εκεί βρήκα ντουβάρι. Συνεργάστηκα με Μπάμπη Αθανασίου και Νίκο Σιφουνάκη που ανέλαβαν τoν ενδοκυβερνητικό... σκόπελο!

Οφείλω, ακόμα, στα πλαίσια της προσωπικής δεοντολογίας μου, να κάνω ιδιαίτερη αναφορά και στον καθηγητή Κώστα Μουντζούρη, που εργάστηκε πολλαπλά για αυτή την ιστορία και κανένας δεν τον ανέφερε.

Σήμερα, παρά τα απίστευτα σαμποτάζ μέχρι τελευταία στιγμή, η Πύλη εγκαινιάζεται. Χαίρομαι που οι ΑΝΕΛ βάλαμε ένα σοβαρό λιθάρι στο όλο οικοδόμημα και παρακινήσαμε να δραστηριοποιηθούν και άλλοι συνάδελφοι. Με την εμπειρία του, ως πρώην Υφυπουργός, με βοήθησαν και οι οδηγίες του Πάνου Καμμένου.

Πάντως, θέλω να εκμυστηρευθώ, ότι τα βράδια με ενδιαφέρει να κοιμάμαι με την συνείδησή μου να μου λέει, ότι κράτησα υποσχέσεις και ότι έκανα το καθήκον για τον τόπο μου και όχι για μερικά προσωπικά ψηφαλάκια.

Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν είμαι και ούτε θα είμαι εκλεγμένος βουλευτής Λέσβου. Άρα πράγματι η κάθε προσπάθειά μου ήταν για το νησί και τους κατοίκους της και μόνο...»

Αυτά δήλωσε στα ΜΜΕ, αλλά συνοπτικά και στη ομιλία του, στα εγκαίνια της Πύλης Εισόδου Πέτρας Λέσβου, ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σήμερα το πρωί (13.09.14), μαζί με το μέλος του Επιμελητηρίου Λέσβου Γιώργο Εγγλέζο, επισκέφθηκε το λιμάνι του Μολύβου, όπου ενημερώθηκε για χρόνια εκκρεμή προβλήματα, για τα οποία υποσχέθηκε άμεσες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Το μεσημέρι, ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης και πρώην Γενικό Γραμματέα των ΑΝΕΛ Σπύρο Γαληνό, για να τον συγχαρεί για την τεράστια εκλογική επιτυχία του.


Παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρου της τοπικής ΑΝΕΛ Συντονιστικής Επιτροπής Γιώργου Ψάνη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Καζανού, συζητήθηκαν θέματα που χρήζουν της κοινοβουλευτικής στήριξης του Τέρενς Κουίκ, καθώς έχει και την βουλευτική εποπτεία του Βόρειου Αιγαίου, για λογαριασμό του Κινήματος.

Related Posts