ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»

«ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 156 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ 180, ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κε Κουίκ, θέλω τη γνώμη σας για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το δημοσιογραφικό κόσμο, τα μέσα αλλά και κατ’ επέκταση τους πολίτες. Κατήργησε ο Σαμαράς τη συνέντευξη τύπου. Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Είναι η Τρίτη χρονιά. Να θυμίσω ότι δεν έχει καταργήσει μόνο την συνέντευξη τύπου, την οποία παραδοσιακά όλοι οι αρχηγοί έκαναν εδώ στη Θεσσαλονίκη , αλλά κατήργησε και την ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων, το briefing των πολιτικών συντακτών στην Αθήνα, όπως βεβαίως και πάνω από όλα έχει καταργήσει και τη Βουλή.
Μέσα στο 2014 δεν έχει έρθει μία φορά να μιλήσει και δεν έχει απαντήσει ποτέ στη ώρα του Αρχηγού. Αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι εκτός κλίματος Βουλής και .......

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Σαμαράς είναι έτσι ή αλλάζουν το πολιτικά ήθη της χώρας;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν καταλαβαίνω. Δεν αλλάζει τίποτα. Βλέπω ότι όλοι οι άλλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δίνουν συνεντεύξεις τύπου. Άρα είναι δικό του το πρόβλημα. Δεν είναι των υπολοίπων.

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να έλθουμε στα δικά μας και ειδικά στα δικά σας. Εκλογές θα έχουμε όπου να’ ναι. Τί λέτε σε αυτό;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Χαίρομαι που το λέτε. Χαίρομαι που εσείς που πιστεύετε ότι οι 180,  που τόσο διακαώς επιθυμούν να βρουν, δεν θα τους βρουν. Αλλά όμως το διαφημίζουν.

Ξέρετε τί με ενοχλεί; Όταν με τόση σιγουριά η κυβέρνηση, η οποία έχει 156 βουλευτές, λέει ότι εγώ τους 180 τους βρήκα, αυτό σημαίνει ότι κάτι το ανήθικο συμβαίνει στη πολιτική.
Μη μου πείτε ότι οι υπόλοιποι 26 που αναζητώνται, είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παραδεισένιο δρόμο και άρα δεν πρέπει να χάσουμε την «δημοφιλή» αυτή κυβέρνηση.

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσάς κυνηγάει. Τον Κουίκ κυνηγάει και τους άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Κυνηγάει... φαντάσματα μου, φαίνεται. Καλά θα κάνει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Από τώρα να ξέρει η κυβέρνηση - η συγκυβέρνηση - η οποία κρατιέται από ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ψάχνει να βρει αρχηγό και από μία ΝΔ, η οποία έχει έντονο εσωτερικό ζήτημα αμφισβήτησης του αρχηγού, κυρίως από την καραμανλική πτέρυγα, ότι θα πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να αλλάξει πορεία, διότι τα βράχια που θα συγκρουστούμε είναι πάρα πολύ κοντά.

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τί εννοείτε κε Κουίκ;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Εννοώ ότι η Ελλάδα έτσι όπως πορεύεται είναι έτοιμη όχι να πέσει πάνω στα βράχια, αλλά τα έχουμε ήδη ακουμπήσει τα βράχια. Το θέμα είναι ο κρότος που θα ακουστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αναρωτιέται κανείς, αφού είναι τόσο σε κατάσταση καταστροφής η χώρα - εγώ πιστεύω ότι έτσι είναι - γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση; Γιατί δεν δημιουργείται άλλη λύση; Και ποιά είναι αυτή; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Εφόσον θα γίνουν εκλογές αργά ή γρήγορα. Ίσως και με την εκλογή Προέδρου. Εφόσον δεν θα βρει τους άλλους 26, ποιά είναι η επόμενη λύση; Θα συνεργαστείτε εσείς με το ΣΥΡΙΖΑ για να κάνετε κυβέρνησης;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Πολύ κλασική ερώτηση η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση. Στεναχωριέμαι όταν την ακούω από συναδέλφους της Θεσσαλονίκης να αντιγράφουν τα παπαγαλάκια της Αθήνας. Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να σας βλέπω στα μάτια και να αισθάνομαι ότι έχω απέναντί μου ένα παπαγαλάκι που μου κάνει την ίδια κλασική ερώτηση.

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πειράζει. Ας κάνω τον παπαγάλο εγώ. Απαντήστε εσείς και βλέπουμε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σε μία θάλασσα με 15 μποφόρ, πνιγόμαστε, καταστρεφόμαστε και εσείς με ρωτάτε εάν σωθώ, που θα πάω να ψωνίσω και τι θα φάω. Αφήστε λοιπόν να βγω στη στεριά να σωθώ και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.

Σ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για να δούμε λοιπόν αν ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ είναι  έτοιμοι για συνεργασίες και αν έχουν και ένα εσωτερικό μέτωπο που δεν σπάει ανά πάσα στιγμή, διότι κάθε μέρα κάποιον χάνετε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Καταρχήν το κάθε μέρα κάποιον χάνουμε είναι μία δική σας ερμηνεία. Να μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι οποίοι έφυγαν, δεν έφυγαν γιατί διαφωνούν με το κυβερνητικό πρόγραμμα. Έχουν τα δικά τους προσωπικά ζητήματα που εγώ δεν θα κάτσω να τα ψυχαναλύσω.

Είμαστε το μόνο κίνημα που όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη, συμφωνούμε στο 1000% επάνω στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα όταν τα άλλα κόμματα έχουν πρόβλημα με τα δικά τους τα πρόγραμμα. Εκεί είναι το ζήτημα. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, έχουμε εφτά σημεία τα οποία τα καταθέτουμε επάνω στο τραπέζι και λέμε όποιος θέλει έρχεται και μας ακολουθεί. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να λέμε ότι εμείς μετά τις εκλογές, όπως κάναμε και το 12, αλλά το 12 προηγούνταν οι τραπεζίτες από το να θελήσει να κάνει ο κος Σαμαράς μαζί με τον κύριο Βενιζέλο συγκυβέρνηση Εθνικής ενότητας. Εθνικής...

Επαναλαμβάνω. Ήθελε να την κάνει τη συγκυβέρνηση μαζί και με τον κύριο Κουβέλη.

Εμείς λέμε λοιπόν, ότι επάνω στο τραπέζι καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Εκ των οποίων η μία και η βασικότερη, που είναι έξοδος από το μνημόνιο.

Το δεύτερο είναι έλεγχος ο λογιστικός του χρέους. Διότι πρέπει να ξέρουμε τί χρωστάμε σε κεφάλαιο και τι χρωστάμε σε τόκους.

Τρίτον, Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν μπορεί να μην το συζητάμε.

Τέταρτον, να συμφωνήσουμε στο ότι θα πρέπει η Γερμανία να μας δώσει τον κατάλογο της SIEMENS.

Πέμπτον, να αλλάξουμε Σύνταγμα και κανονισμό της Βουλής. Καμία ασυλία στα πολιτικά πρόσωπα. Όλοι θα αποδώσουν λογαριασμό. Όλοι θα αποδώσουν λογαριασμό στην τακτική δικαιοσύνη, διότι οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, επί της ουσίας, είναι ένα κόλπο της μαφίας των πολιτικών, το κάθε κόμμα να βγάζει το δικό του πόρισμα και τελικά τα πάντα να κουκουλώνονται.

Έχουμε λοιπόν θέματα… Συμφωνούνε; Ελάτε, λοιπόν, να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικής σωτηρίας.

Δεν μπορεί… Στους 300 θα υπάρχουν σίγουρα κάποιοι, οι οποίοι θα κάνουν το «μέτωπο» για την Ελλάδα! Μπορούμε να φύγουμε από την «κεντροδεξιά» και την «κεντροαριστερά» σαν λογική;

Ο Έλληνας έχει βαρεθεί αυτό το πολιτικό σύστημα, είναι θυμωμένος με αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτό που θέλει είναι επιτέλους να μην μιλάνε για Κόμματα, αλλά να μιλάνε για την Πατρίδα μας που λέγεται «Ε-λ-λ-ά-δ-α»!

Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κουίκ, μισό λεπτάκι να πάμε στο στούντιο λίγο, είμαι σίγουρος ότι η Ελένη Ζάχου κάτι θέλει να σας ρωτήσει. Ελένη! (δίνει  τον λόγο)

Ε. ΖΑΧΟΥ: Καλή σας μέρα κι από μένα! Καλώς ήρθατε! Κύριε Κουίκ, με αφορμή την προσπάθεια για συσπείρωση της Κεντροδεξιάς, μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει κι έχει «ανοίξει», αναρωτηθήκατε για ποιά συσπείρωση Κεντροδεξιάς τολμούν να μιλούν αυτοί, κάποιοι, όταν οι ίδιοι δεν σέβονται κι έχουν διαλύσει αρχές και υποθήκες, που άφησε ο ιδρυτής της ΝΔ;

Και θέλω να σας ρωτήσω, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα ήταν υπέρ των μεμονωμένων ενεργειών, που ζητάει και απαιτεί το Κόμμα σας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

T. KΟΥΙΚ: Καταρχήν, βάζετε - δυστυχώς μια σκέψη στο κεφάλι ενός ηγέτη, ο οποίος δεν είναι πια εν ζωή, ο οποίος σίγουρα, σας διαβεβαιώνω, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Άρα, ξεκινάμε από εκεί.

Κι έχω πει, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν «σηκωνόντουσαν» από εκεί που είναι, θα τους σκοτώνανε στο ξύλο όλους, θα τους σαπίζανε στο ξύλο με αυτά που κάνουν! Και ο ένας και ο άλλος!

Ο ένας είναι ένας ιστορικός ηγέτης, που είχε πει ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και ο άλλος είναι ένας ιστορικός ηγέτης, ο οποίος είχε πει, ότι θα μπούμε  - και μπήκαμε - «στην Ευρώπη των Λαών, των Εθνών και της Αλληλεγγύης».

Δεν μίλησε ούτε για Μερκελοποιημένη Ομόσπονδη Ευρώπη, δεν μίλησε ούτε για Δ΄ Οικονομικό Ράιχ, δεν μίλησε ούτε για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, δεν μίλησε για όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία βιώνουμε δυστυχώς σήμερα.

Ο δε άλλος, μίλησε, σαφέστατα, για μια πολιτική, η οποία ήταν «ανοιχτή» και προς τις τρίτες χώρες, την ώρα που εμείς «βγάζουμε» τα μάτια μας τα ίδια, χωρίς να προβάλλουμε ακόμη και το δικαίωμα που έχουμε, της αρνησικυρίας, σε αποφάσεις, οι οποίες βλάπτουν την Ελλάδα.

Όπως οι αποφάσεις εναντίον των μέτρων της Ρωσίας, που βλάψανε την Ελλάδα.

Όπως είχαμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πέρυσι τέτοια εποχή, να «τρέχει» ένα χιλιόμετρο μπροστά από τον Ομπάμα, να πάμε να βομβαρδίσουμε τον Άσαντ, επί της ουσίας ενισχύοντας τους Ισλαμοφασίστες της Συρίας και βλέπουμε τώρα τι γίνεται με όλους αυτούς τους Τζιχαντιστές - Ισλαμοφασίστες, που «σφάζουν στο γόνατο» τους Χριστιανούς στην περιοχή του Ιράκ και όχι μόνο…

Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα…

Ε. ΖΑΧΟΥ: Κάτι ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω. Προηγουμένως, ο κύριος Κουίκ άφησε μια πολύ σοβαρή υπόνοια. Είπε «πώς είναι σίγουροι, ότι θα βρούνε τους 180; Κάτι ανήθικο συμβαίνει εδώ…». Τι εννοείτε κύριε Κουίκ;

T. KΟΥΙΚ: Εννοώ, ότι όταν είναι «μετρημένα κουκιά»…

Εγώ θα σας το «βάλω κάτω», με την λογική της αριθμητικής. 156 είναι από την μία πλευρά, 14 συνασπισμένοι στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και 8 Ανεξάρτητοι. Όλοι αυτοί μαζί μας κάνουνε 14 και 8 22 Μπορείτε  να μου πείτε, πως θα βγούνε οι 24 που ψάχνει η κυβέρνηση;

Άρα, περιμένουνε από τα συντεταγμένα Κινήματα και Κόμματα, ότι θα υπάρξουνε διαρροές! Με ποιο τρόπο; Εγώ ερωτώ, δηλαδή τι θα γίνει; Εγώ δεν θέλω να μιλάω, δηλαδή μακριά από μένα η λογική με τις «βαλίτσες», τις «μαύρες σακούλες» και τους εκβιασμούς, αλλά ρωτώ:

Δηλαδή ο Έλληνας αισθάνεται, ότι υπάρχουν Βουλευτές, οι οποίοι αύριο, ξαφνικά ανακάλυψαν τον «Παράδεισο» της Ελλάδας και θα κάνουν την μεταστροφή;

Όταν, μάλιστα, ξέρουμε  ότι από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές ήδη υπάρχουν τρείς που έχουν πει «ΟΧΙ», κατηγορηματικά! Ο Βασίλης Καπερνάρος, που ήταν παλιά με εμάς και έφυγε. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα διάβασα στο «ΧΩΝΙ» δήλωση της - κατηγορηματικά είπε «ΟΧΙ». Ο Κώστας Γιοβανόπουλος, κατηγορηματικά είπε «ΟΧΙ». Άλλοι δύο Ανεξάρτητοι Βουλευτές κατηγορηματικά λένε «ΟΧΙ». Στη ΔΗΜΑΡ, οι μισοί δεν θα ψηφίσουνε… Λοιπόν, πού θα τους βρει τους 180 η συγκυβέρνηση;

Γι’ αυτό λέω, μην «ποτίζουμε» άλλο με φαρμάκι το μυαλό του Έλληνα, που αισθάνεται, ότι το πολιτικό σύστημα είναι μέσα σε μια κατάσταση σήψης και ηθικής διαφθοράς! Είναι κρίμα για το Θεό!

Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κουίκ, σας ευχαριστώ πολύ! Να υπενθυμίσουμε, ότι ο κύριος Καμμένος μιλάει στους Φορείς σήμερα το απόγευμα και αύριο έχουμε συνέντευξη Τύπου.

T. KΟΥΙΚ: Σας διαβεβαιώνω, ότι θα υπάρχουν και πολύ σημαντικά πράγματα και προτάσεις για το θέμα του χρέους, το θέμα του ΕΝΦΙΑ, το θέμα των «κόκκινων» δανείων και το θέμα της φορολόγησης των κατοικιών.


Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ευχαριστώ κύριε Κουίκ! Καλή συνέχεια σε όλους  μας!

Related Posts